38261025835 cfba47f1e3 k

19 december 201708:22

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Beren, ambitie en Toronto Maple Leaf Day

Happy Toronto Maple Leafs-dag allemaal. Een nieuwe Morning Skate met onder meer heel veel aandacht voor heel veel beren, de analyse van Jorn van Soest en de ambitie van Nardo Nagtzaam.

De Teddy Bear Toss...

van Zoetermeer Panters was afgelopen weekeinde een mooi succes. De actie voor het goede doel leverde bovendien mooie publiciteit op via Omroep West. Natuurlijk was fotograaf Robert Bos er ook bij. Hieronder enkele van zijn mooie foto's. De complete reportage staat op Flickr.

Ook in Geleen was...

de Teddy Bear Toss weer een enorm succes. De Limburgers doen de actie al enkle ejaren en hij lijkt ieder jaar verder te groeien. Ook daar was de regionale omroep aanwezig voor een reportage. L1 heeft de beelden. De onderstaande foto van de Facebookpagina van Geleen mag er ook zijn.

In Eindhovens Dagblad...

kijkt aanvaller Jorn van Soest van Oranje U20 terug op het wereldkampioenschap in Dumfries. 'We hebben hard gewerkt, maar dat kan niet alles compenseren. De andere landen zijn wat betreft techniek en kracht een stuk verder.' Hij ziet daar ook wel redenen voor. 'We hebben een heel jonge ploeg, waarmee we over een paar jaar echt meekunnen op dit niveau. En ik denk dat het Nederlandse ijshockey er minder geld in kan steken dan onze tegenstanders. Wij hadden twee oefenduels in Nederland en twee trainingen in Schotland voordat we aan het WK begonnen. De Japanners hadden een trainingskamp van twee weken.' Van Soest wil volgend jaar Diergeneeskunde gaan studeren. Hieronder nog een keer het interviewtje dat hij na afloop van de wedstrijd tegen Estland gaf aan IJshockey Nederland.

We moeten weer kampioen worden. Iets anders telt niet

De Oberliga-Trappers...

boekten zondag een ruime overwinning tegen Rostock om daarmee een succesvol weekeinde af te sluiten bovenaan de ranglijst. Dit weekeinde keerde Nardo Nagtzaam terug in de opstelling na enkele weken blessureleed. De aanvaller kijkt in Brabants Dagblad terug op zijn eerste maanden in Tilburgse dienst, waarin hij twee goals en dertien assists verzamelde. 'uurlijk wil ik meer scoren, maar assists (13 stuks) geven is net zo belangrijk. Bovendien kan iedereen bij ons scoren. Gelukkig creëer ik nog wel kansen. Als dat me niet meer zou lukken, dan ga ik pas twijfelen.' Over de ambitie voor het seizoen heeft hij geen twijfels. 'We moeten weer kampioen worden. Iets anders telt niet.'

Daniel Sprong en...

Wilkes-Barrre/Scranton Penguins verloren beide wedstrijden afgelopen weekeinde. In Hartford ging de ploeg met 7-3 onderuit en bij Bridgeport werd in overtime met 3-2 verloren. De volgende wedstrijd voor de ploeg van de in Amsterdam geboren Daniel Sprong staat voor 22 december op het programma. Tegenstander is dan Binghamton. Op vrijdag had Sprong een goal in de wedstrijd tegen Hartford. Hij heeft nu vijftien goals en zeven assists in 25 wedstrijden dit seizoen, waarmee hij de clubtopscorer is bij het team in de American Hockey League. In de hele liga hebben slechts twee spelers meer goals dan Sprong tot nu toe dit seizoen.

Van harte gefeliciteerd...

Toronto Maple Leafs. De club bestaat honderd jaar. De eerste wedstrijd werd ooit op 19 december 1917 gespeeld. Vandaag is het dan ook officieel Toronto Maple Leafs Day in Toronto. De club, toen nog bekend als de Toronto Arena's, verloor die eerste wedstrijd toen met 10-9 van de Montreal Wanderers.

Deze goal van...

Adam Henrique mag er wel zijn bij zijn comeback in de opstelling van de New Jersey Devils.

Vorige week was er de...

presentatie van het NHL100 Greatest Team in de Hall of Fame in Toronto. Deze komt uitgebreid aan bod in de SloMoMonday van de NHL.