AL TIL HAR20180923 017

24 september 201808:16

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Bier, een lek dak en ongeslagen Sharks

In de Morning Skate van deze maandag aandacht voor de grote zege van Trappers in de Oberliga, voor de oefenwedstrijden van Geleen, Zoetermeer en Nijmegen, voor de ongeslagen start aan de Belgische bekercompetitie van de Mechelen Golden Sharks en voor Nederlanders in het buitenland.

Tilburg Trappers haalde...

gistermiddag de dubbele cijfers tegen Harzer Falken. Opvallend detail was het feit dat Kevin Bruijsten liefst vier goals op rij scoorde voor de ploeg die vanwege blessures nog altijd enkele belangrijke krachten mist in Nick de Ruijter, Mickey Bastings en Brock Montgomery. Vroeg in de wedstrijd werd bovendien Boet van Gestel van het ijs gestuurd vanwege een check tegen het hoofd.

Klik hier voor een kort wedstrijdverslag >>>

Hieronder enkele foto's van fotograaf Arie Leeuwesteijn.

Vanwege zijn doelpunten...

moet Kevin Bruijsten op een krat bier tracteren, net als Giovanni Vogelaar die het tiende doelpunt scoorde. Vogelaar wil daar echter geen misverstanden over, zo valt af te leiden uit een quote in Brabants Dagblad. 'De mensen moeten niet denken dat wij veel bier drinken. Maar op woensdag hebben we altijd een moment waarop we er wel eentje mogen pakken.'

Elders in de Oberliga...

won Crocodiles Hamburg in eigen huis met 4-2 van EXA Icefighters Leipzig en was Duisburg uit in overtime met 2-3 te sterk voor Saale Bulls Halle. Steven Deeg scoorde in de extra tijd het winnende doelpunt. In een buitengewoon doelpuntrijk duel was Rostock Piranhas met 7-6 te sterk voor Herner EV. Gregory Classen had twee goals en twee assists. Hannover Scorpions had penaltyshots nodig om lokale rivaal Indians in eigen huis de baas te blijven, 6-5. De wedstrijd van Essen in Berlijn ging uiteindelijk niet door. De ploeg van Frank Gentges kon weer terug naar huis vanwege een lek in het dak van de ijshal waardoor regen binnendrong. Hierdoor ontstonden grote problemen met het ijs.

Geleen heeft...

de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een 3-1 overwinning op Zoetermeer Panters. Yan Turcotte, Vadim Gyesbreghs en Matthew Beer scoorden de Geleense goals. De enige treffer van Zoetermeer werd gescoord door Valentijn Scheffe. Eaters begint de bekercompetitie komende zaterdag met een uitwedstrijd in Tilburg. Zoetermeer komt diezelfde dag in actie in en tegen Amsterdam.

Nijmegen Devils...

won zijn laatste oefenwedstrijd uit bij Hammer Eisbären met 6-8. Devils speelde zonder de geschorste Rockerick van den Hout, de geblesseeerde Jay Plamont en de afwezige Boris van Bergen en zag dat Rick van Haren voortijdig de douches moest opzoeken. De club werkte echter in het tweede deel van de wedstrijd een 5-2 achterstand weg om de wedstrijd alsnog te winnen. RJ Reed, Kayo van Zoest, Jim Gudden, Branden Eden, Nick de Jong (2), Eef Gerritsen en Levi Houkes verzorgden de Nijmeegse productie. Nijmegen treft komende vrijdag in de openingswedstrijd van het bekertoernooi in eigen huis Tilburg Trappers (Beneliga).

In de Belgische beker...

blijft Mechelen Golden Sharks vooralsnog ongeslagen. De zege op Antwerpen van zaterdag werd een dag later opgevolgd door een 7-3 overwinning tegen Leuven. Martin Vachal was de grote man aan de kant van de Golden Sharks. De Tsjechische import had drie goals en twee assists. Ook Onni Walden, Timo Dewin, Jakob Huyghe en Stefaan Swennen kwamen tot scoren. Rino Dhont had weer twee goals voor Leuven. Herentals opende zijn campagne met een 13-0 overwinning in Turnhout. Kyle Brothers scoorde vier keer. Luik was Antwerpen met 5-2 de baas. Cheyne Matheson scoorde twee keer.

Bad Nauheim...

de club van Mike Dalhuisen, haalde afgelopen weekeinde de eerste punten met een 5-4 overwinning tegen de Eislöwen uit Dresden. Dalhuisen scoorde het eerste doelpunt van zijn ploeg. Later in het weekend werd echter met 0-4 verloren van Freiburg. Bad Nauheim staat na vier wedstrijden op de elfde plaats in de veertien teams tellende competitie.

Steve Mason en...

Rapperswil-Jona Lakers zijn de competitie op het hoogste niveau in Zwitserland begonnen met twee nederlagen. Uit werd met 25 verloren van SCL Tigers, terwijl later in het weekende met 1-2 werd verloren van ZSC Lions.

Delen