Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Den Bosch Red Eagles Eindhoven Kemphanen Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: Bobby Ryan, Zwitserse helden en Hitler-vergelijkingen

Morning Skate: Bobby Ryan, Zwitserse helden en Hitler-vergelijkingen

Goedemorgen ijshockeyfans, ook op deze zondag een volle Morning Skate. Ottawa sloeg de eerste slag in de serie tegen Pittsburgh, Zwitserland stuntte tegen Canada, Slovenië degradeert, doelman Thomas Greiss in opspraak en een alliantie tussen Krefeld en Herne.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Voormalig directeur...

Nicole Kuppens, voormalig directeur van de Jaap Edenbaan in Amsterdam, is benoemd tot interim-directeur van het Spoorwegmuseum in Utrecht. Zij volgt Martin Foppen op die onderwerp is van een onderzoek naar mogelijke fraude en belangenverstrengeling. Kuppens was in 2015 een jaar de baas bij de Jaap Edenbaan, maar stapte toen vanwege prive-redenen op.

Jamie Schaafsma...

vorige week met de Fort Wayne Komets uitgeschakeld in de play-offs in de ECHL, heeft er serieus over nagedacht om te stoppen met ijshockey na dit seizoen. Hij had echter een dusdanig goed jaar bij de Komets dat hij overweegt ook komend seizoen weer te spelen. De lokale krant in Fort Wayne heeft de quotes >>>

Herner EV...

vorig jaar de winnaar de reguliere competitie in de Oberliga Nord, heeft een samenwerkingsverband gesloten met de Pinguine uit Krefeld. De club gaat een belangrijke rol spelen bij het opleiden van jonge talenten van Krefeld. Toptalenten als Tom Schmitz en Philipp Kuhnekat kunnen tijdens het begin van de week in de ochtend meetrainen in Krefeld en 's avonds in Herne. Vervolgens tegen het eind van de week oalleen bij Herne om dan in het weekeinde daar de wedstrijden te spelen. Ook doelman Michel Weidekamp moet op deze manier aan meer speelervaring komen bij de senioren. Daarnaast krijgt een vijftal spelers uit het DNL-team van Krefeld zogenoemde förderlizenzen en maakt verdediger Tobias Esch zelfs helemaal de overstap. De site van Herne heeft het complete verhaal >>>

De Duitse doelman..

Thomas Greiss, speler van de New York Islanders, kwam de afgelopen dagen in opspraak nadat duidelijk werd dat hij op Instagram plaatjes had geliked waarop Hilary Clinton werd vergeleken met Adolf Hitler. Het zorgde de afgelopen dagen vooral in Duitsland voor ophef, waarbij de Frankfurter Rundschau zelfs schreefdat een speler die zo weinig snapt van de geschiedenis van het land eigenlijk voorlopig niet in aanmerking zou moeten komen voor de nationale ploeg. Greiss heeft inmiddels zijn excuses aangeboden, schrijft Newsday.

Bobby Ryan...

scoorde namens de Ottawa Senators zijn vijfde goal in deze play-offs. Voor de derde keer was het de winnende goal voor zijn team. De Senators wonnen in overtime met 2-1. De andere goal van de Senators werd gescoord door dat andere goudhaantje van de ploeg, Jean-Gabriel Pageau. De late gelijkmaker van Evgeni Malkin zorgde ervoor dat overtime noodzakelijk was in de wedstrijd. Voor Malkin was het zijn 148e punt in de play-offs. De Russische aanvaller passeert daarmee Jaromir Jagr op de eeuwige topscorerslijst van de Penguins. Alleen Sidney Crosby en Mario Lemieux hebben nog meer punten in de play-offs voor Pittsburgh.

Zwitserland zorgde voor..

de stunt van de dag op het WK door een 2-0 achterstand weg te werken tegen het nog ongeslagen Canada en de wedstrijd in overtime te winnen. Fabrice Herzog, een draftpick van de Maple Leafs in 2013, scoorde het winnende doelpunt.

De Zwitserse fans...

waren tevreden met het resultaat.

Voor Slovenië..

is het toernooi feitelijk voorbij. De ploeg incasseerde vier tegengoals in de tweede periode tegen Wit-Rusland en verloor uiteindelijk met 5-2 waardoor de ploeg de laatste plaats in Poule B niet meer kan vermijden en dus degradeert naar Division IA. Italië is de voornaamste kandidaat voor de andere degradatieplek na het verlies tegen Duitsland op zaterdag. De ploeg moet nu maandag in reguliere speeltijd winnen van Denemarken om nog kans op handhaving te maken.

Duitsland maakt...

door de overwinning op Italië weer kans op de kwartfinale. Dinsdag volgt een directe confrontatie met concurrent Letland waarin vermoedelijk beslist wordt wie zich gaat plaatsen. De Letten verloren zaterdag met 3-5 van de Verenigde Staten. In de andere wedstrijden was Finland met 2-3 te sterk voor Noorwegen en rekende Rusland eenvoudig af met Slowakije, 6-0.

Vier wedstrijden...

op het programma vandaag.

16.15 uur Slowakije - Verenigde Staten
16.15 uur Frankrijk - Tsjechië
20.15 uur Denemarken - Zweden
20.15 uur Zwitserland - Finland

De Russen moeten de rest van het toernooi zonder aanvaller Sergei Mozyakin doen, die teruggekeerd is naar huis. De Tsjechen krijgen versterking van Vladimir Sobotka van de St. Louis Blues.

Bekijk hier alle hightlights en de livestreams van vandaag >>>

Dit zijn de standen..

in de beide poules. De top vier teams gaan door naar de kwartfinales.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum