Morning skate breda

16 mei 201807:33

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Boer, boarding en een klassieker

In de Morning Skate vanmorgen onder meer aandacht voor de komst van Levi Boer naar Den Haag, de nieuwe boarding in Breda, een klassieker op komst op het WK in Denemarken, de NHL play-offs en meer.

Den Haag blijft dagelijks...

spelersnieuws naar buiten brengen. De club maakt nu de eerste nieuwkomer bekend. Het gaat om de 20-jarige voormalige jeugdinternational Levi Boer, die afgelopen jaar jeugdijshockey speelde in de Verenigde Staten voor de New Jersey Rockets. Daarvoor debuteerde hij op het hoogste niveau in Nederland bij Dordrecht. Zijn laatste stop in Nederland was Zoetermeer, waar hij twee jaar geleden in de Beneliga in zestien wedstrijden tot vier goals en negen assists kwam.

De ijsbaan in Breda..

vernieuwt de boarding. De oude boarding is deze week verwijderd en wordt vervangen door nieuwe glasplaten. De ijsbaan in Breda is de thuishaven van de Yeti's. Deze club maakte afgelopen jaar zijn debuut in de Nederlandse competitie. Dat gebeurde echter in Dordrecht, omdat de oude boarding niet voldeed aan de eisen.

Antwerp Phantoms...

heeft een nieuwe materiaalpartner gevonden. Het gaat om het Nederlandse Sportimex. De club speelt derhalve vanaf volgend jaar in CCM.

Saale Bulls Halle...

tegenstander van Tilburg in de Oberliga Nord, heeft overeenstemming bereikt met verdediger Eric Wunderlich en aanvaller Philipp Gunkel voor volgend seizoen. Beide spelers ondertekenden een contract dat hen voor nog één jaar aan de club verbindt.

De samenstelling van de...

kwartfinales op het WK ijshockey in Denemarken is bekend. Op de slotdag plaatsten Zweden, Rusland, Tsjechi√ę en Zwitserland zich in poule A, terwijl Finland, de VS, Canada en Letland in poule B zich plaatsten voor de kwartfinales. Letland brak de Deense harten door via een goal van Andris Dzerins het onderlinge duel te winnen, waardoor het gastland werd uitgeschakeld. Zweden won met 3-1 van Rusland en blijft daarmee de enige ongeslagen ploeg in het kampioenschap. Sebastian Aho scoorde voor Finland drie keer in de 6-2 zege op de VS. Finland werd daarmee de nummer √©√©n in zijn poule.

De kwartfinales worden...

donderdag gespeeld. In de middag om 16.15 uur de volgende wedstrijden:

Rusland - Canada
Verenigde Staten - Tsjechi√ę

In de avond om 20.15 uur

Zweden - Letland
Finland - Zwitserland

Vooral de klassieker tussen Rusland en Canada, vorig jaar nog een loeispannende halve finale, lijkt bij voorbaat een wedstrijd om naar vooruit te kijken.

In de NHL..

sloeg Tampa Bay terug in de serie tegen de Washington Capitals door de eerste uitwedstrijd met 4-2 te winnen. Victor Hedman had een goal en twee assists. Daarmee is het nu 2-1 in de serie in het voordeel van Washington, dat beide duels in Tampa wist te winnen.

Delen