Trappers Indians Oberliga Kevin Bruijsten 02 2018

6 augustus 201807:40

Door Joep Meijsen

Morning Skate: catch-up editie

Ondanks het stralende zomerweer nadert het nieuwe ijshockeyseizoen met rasse schreden. In de eerste editie van de nieuwe jaargang van onze dagelijkse rubriek de Morning Skate eerst een round-up van al het spelersnieuws van de afgelopen weken.

Trappers (Oberliga)

Tilburg Trappers heeft de afgelopen weken een groot aantal contracten verlengd, waarmee de selectie voor komend seizoen al snel weer vorm begint te krijgen. Zo werden voor de defensie Kilian van Gorp, Giovanni Vogelaar, Ryan Collier, Jordy Verkiel en Boet van Gestel vastgelegd. Dat geldt ook voor Alexey Loginov en Jordy van Oorschot. De defensie wordt gecompleteerd door de jonge Floris van Elten. Daarmee gaat Trappers het komende seizoen in met hetzelfde korps als vorig jaar. Ook in het doel blijft alles hetzelfde, Ian Meierdres en Ruud Leeuwesteijn blijven het goalie-duo vormen. Aanvallend ook weer volop bekende namen terug in Stappegoor. Import Brock Montgomery verlengde zijn overeenkomst bij Tilburg Trappers. Dat geldt ook voor de broers Kevin Bruijsten en Mitch Bruijsten, almede spelers als Reno de Hondt, Danny Stempher en Mickey Bastings.

Den Haag

Hijs Hokij Den Haag kondigde aan dat Jasper Kick er nog een jaar aan vastplakt in De Uithof. De 34-jarige aanvaller won met zijn club vorig jaar drie hoofdprijzen en is hongerig om de prijzenkast van Den Haag nog verder te vullen.

Heerenveen

Unis Flyers Heerenveen heeft de contracten van de broers Kevin Nijland en Marc Nijland verlengd. De 25-jarige Kevin was in 29 wedstrijden in Beneliga, play-offs en Final Four goed voor 9 goals en vijftien assists met acht strafminuten. De 21-jarige Marc Nijland was in 28 wedstrijden goed voor vijf goals en twee assists. Ook de 20-jarige forward Rick Neef maakt komend seizoen weer deel uit van de selectie van Flyers.

Herentals

Era Renomar Hyc Herentals heeft met de 29-jarige center Preston Shupe een ervaren nieuwe import vastgelegd. De aanvaller was de afgelopen drie seizoen actief in Hongarije. Voor Ferencvaros had hij tien goals en negen assists in 37 wedstrijden. Daarvoor speelde hij een jaar op het hoogste niveau in Frankrijk en op lager profniveau in de Verenigde Staten. Hij kreeg het belangrijkste deel van zijn ijshockeyopleiding op Canisius College op het hoogste universiteitsniveau in de VS. In dat team was hij twee jaar de captain.

Zoetermeer

Zoetermeer Panters heeft met doelman Lauri Rämö opnieuw een Finse goalie vastgelegd. De 26-jarige goalie speelde de afgelopen jaren op het tweede en derde niveau in eigen land en begint bij Zoetermeer aan zijn eerste buitenlandse avontuur. Hij vervangt in het doel bij Panters Villehart Kuusamo. De broer van de nieuwe goalie is overigens Karri Rämö, die vroeger in de NHL speelde, veelvuldig Fins international is en tegenwoordig bij Avangard Omsk in de KHL speelt. De nieuwe goalie gaat een duo vormen met Kevin Riedijk, die aan zijn derde seizoen bij Zoetermeer gaat beginnen. Zijn 28-jarige broer Mitchell Riedijk gaat aan zijn tweede jaar bij Panters beginnen. Hij had in dertien wedstrijden drie goals en twee assists afgelopen jaar. De club maakte tevens bekend dat Cas Staps komend seizoen toch weer in het Silverdome te zien zal zijn. De clubtopscorer van afgelopen jaar in de Beneliga, negen goals en 32 assists, zou oorspronkelijk de overstap naar Eindhoven maken, maar moest door het afhaken van die club op zoek naar een alternatief. Dat gold ook voor de 25-jarige verdediger Berry Donders die de overstap zou maken van het Beneliga-team van Tilburg naar Eindhoven. Ook hij speelt komend seizoen in het shirt van Zoetermeer Panters.

Amsterdam

De 16-jarige Bjorn Borgman speelt ook komend seizoen voor Amsterdam in de Beneliga. De jeugdinternational speelde vorig jaar in beker, competitie en play-offs 28 wedstrijden voor de hoofdstedelijke formatie waarin hij vier assists voor zijn rekening nam. De 23-jarige Rocco van Hoorn blijft ook nog een jaar in Amsterdam. Hij was in 22 wedstrijden in de Beneliga vorig jaar goed voor acht goals en 22 assists. Van Hoorn speelde daarvoor behalve in Amsterdam ook in Zoetermeer en Dordrecht.

Antwerpen

Antwerpen Phantoms heeft de overeenkomst met doelman Mike Jansen verlengd. De 26-jarige goalie speelde vorig jaar drie wedstrijden op het WK in Tilburg en begint aan zijn tweede seizoen op rij in Antwerpen, nadat hij daarvoor twee seizoenen bij Herentals speelde.

Delen