J P o Ti XP

10 oktober 201907:56

Door Remco

Morning Skate: CHL, stemmen op Zwarthoed en opmerkelijke transfer in Engeland

In deze Morning Skate volop aandacht voor de Champions Hockey League, een stemadvies voor doelpunt van de week in de Zweedse vrouwencompetitie en een beroemde ex-voetballer die het als ijshockeygoalie gaat proberen.

Champions Hockey League

De Champions Hockey League nadert het einde van de groepsfase. Na de vijfde speeldag van deze week zijn zes ploegen al verzekerd van de play-offs. In Groep B zijn dat het Zwitserse EV Zug en het Tsjechische HC Pilsen. In groep C gaat de Zweedse club Lulea door net als hun landgenoten van DjurgĆ„rden in groep F. Ook twee Duitse ploegen hebben zich al geplaats: Adler Mannheim gaat samen met DjurgĆ„rden door vanuit groep F en Red Bull MĆ¼nchen heeft de groepswinst in groep G al veilig gesteld.

De Britse ploeg Cardiff Devils hebben nog kans op plaatsing ondanks de dikke nederlaag deze week tegen Frƶlunda Indians. De supporters uit Cardiff lieten zich van hun beste kant zien en ruimden netjes de tribune op in Zweden. Cardiff zit in dezelfde poule als het Graz van Doug Mason. Die ploeg is echter al uitgeschakeld en heeft pas 3 punten verzameld.

Het hoogtepunt deze week was de goal van Dominic Zwerger in de wedstrijd tussen Ambri-Piotta en Banska Bystrica.

CHL standings week 5 ad
CHL standings week 5 eh

Stemmen voor Zwarthoed

Julie Zwarthoed is Ć©Ć©n van de drie kanshebbers voor de verkiezing van doelpunt van de week in de SDHL. Alle doelpunten zijn te bekijken via deze link en daar kan ook tot zondag 15.00 uur worden gestemd

https://www.sdhl.se/artikel/t303ak1g6-5nfcdd/rosta-veckans-mal-vecka-40?fbclid=IwAR3huaJYGDoSbnbBl-rTkR-f6E0GTnkXtkJi9YHe2CNtm5FYaLp8tnTrdYo

Beroemde goalie voor Guildford

Peter Cech, de bekende Tsjechische oud-doelman van Arsenal en Chelsea, verruilt het voetbalveld voor het ijshockey. De 37-jarige Cech heeft een contract getekend bij het Engelse Guildford Phoenix en zal komend weekend zijn debuut maken.

Flyers goalie

Philadelphia Flyers is het seizoen uitstekend begonnen in de NHL. Vannacht werd New Jersey Devils met 4-0 verslagen en dat betekende de eerste shutout voor de jonge goalie Carter Hart. Flyers kende de nodige goalieproblemen de afgelopen jaren. MIsschien is Hart wel de verlosser in Philadelphia. Tegen New Jersey maakte hij deze waanzinnige save.