Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Den Bosch Red Eagles Eindhoven Kemphanen Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: coaches, eigen goals en cool icing

Morning Skate: coaches, eigen goals en cool icing

Goedemorgen ijshockeyfans. Vandaag de ontknoping van de groepsfase van het WK en het derde duel tussen Anaheim en Nashville. In deze Morning Skate onder meer aandacht voor een bijzonder eigen doelpunt, Phil Kessel en Evgeni Malkin en Jamaicanen op ijs.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Het nieuws uit Den Haag...

was gisteren dat Chris Eimers aanblijft als coach van Hijs Hokij. Daarmee gaat hij zijn derde seizoen in bij de club. Lees het hele bericht hier >>>

En in Dordrecht...

keert Stefan Collard terug. De geboren Utrechter krijgt niet alleen het eerste team onder zijn hoede, maar hij gaat ook het complete technische beleid coördineren. Lees het hele bericht hier >>>

De Penguins...

hebben de stand in de serie tegen Ottawa weer gelijkgetrokken. Marc-Andre Fleury maakte 23 saves voor de shutout en Phil Kessel scoorde in de derde periode het winnende doelpunt na mooi voorbereidend werk van Evgeni Malkin. 

Dat doelpunt zal...

veel goed hebben gemaakt tussen Kessel en Malkin. Eerder voerden de beide mannen een verhitte discussie die niet onopgemerkt bleef.

De hardste hit van de wedstrijd...

was voor Dion Phaneuf. Hij 'levelde' Brandon Rust.

Het WK van Italië..

eindigde met een van de opmerkelijkste eigen doelpunten ooit. Italië degradeert door de nederlaag tegen Denemarken terug naar Division IA.

Vandaag is de laatste speeldag...

van de voorronde op het wereldkampioenschap. Na vandaag wordt duidelijk welke wedstrijden er in de kwartfinale gespeeld worden. In Groep B is duidelijk dat Canada, Tsjechië, Zwitserland en Finland zich hebben geplaatst voor de kwartfinales. Canada ontnam Noorwegen de laatste kans met een 5-0 overwinning. Frankrijk nam afscheid van het succesvolle WK in eigen land met een 4-1 overwinning op Slovenië. De ploeg nam ook afscheid van Christobal Huet en aanvoerder Laurent Meunier.

In de andere groep...

won Denemarken dus met 2-0 van Italië, waardoor de gastheer van het WK van volgend jaar zich op eigen kracht handhaaft. Het bijzondere eigen doelpunt is hierboven al te zien. Rusland won met 5-0 van Letland. Rusland, de VS en Zweden zijn al zeker van de kwartfinales in Groep A, terwijl Letland en Duitsland vandaag in een onderling duel uitmaken wie de vierde kwartfinalist wordt.

Dat brengt ons bij het...

programma voor vandaag. Zes wedstrijden die gaan uitmaken wie er tegen wie speelt in de kwartfinales en wie de achtste ploeg wordt die zich plaatst. De kraker tussen Rusland en de Verenigde Staten is een klassieker en in de avond zullen veel ogen op Duitsland tegen Letland gericht zijn.

12.15 uur Zweden - Slowakije
12.15 uur Wit-Rusland - Noorwegen
16.15 uur Rusland - Verenigde Staten
16.15 uur Tsjechië - Zwitserland
20.15 uur Duitsland - Letland
20.15 uur Canada - Finland

Alle livestreams en highlights via het officiële YouTube-kanaal van de IIHF >>>

Cool Icing

De film Cool Running over het Jamaicaanse bobsleeteam was ooit een groot succes. Jamaica doet nu een poging om de spelen te halen met een ijshockeyploeg. CTV News heeft de reportage >>>

Fotocredit

Foto: Instagram

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum