Morning Skate Topscorershelm

31 augustus 201808:15

Door Joep Meijsen

Morning Skate: coaching, de start van de CHL en een topscorershelm

In de Morning Skate vanmorgen onder meer aandacht voor de nieuwe coach van Trappers in de Beneliga, een transfer in Den Haag, de oefenduels van dit weekeinde, spelersnieuws uit de Oberliga Nord en de NHL, de start van de Champions Hockey League en een nieuwe helm in de DEL.

Tilburg Trappers heeft...

een opvolger gevonden voor Dennis ten Bokkel in de bank van het team dat uitkomt in de Beneliga. Het gaat om oud-bondsocach Larry Suarez, die eigenlijk komend seizoen voor het twee jaar hoofdcoach zou zijn in Eindhoven. Lees er hier meer over >>>

Opnieuw heeft een...

speler van Den Bosch onderdak gevonden elders in de Beneliga. Ceaney van Uytrecht maakt de overstap naar Den Haag. De 19-jarige jeugdinternational is na Levi Boer, Tomislav Hrelja, Vince van de Kraak, Reinier Staats en Mike Verschuren de volgende nieuwkomer bij de regerende landskampioen. Lees er hier meer over >>>

Voor komend weekeinde...

staan weer enkele oefenduels op het programma. Terwijl Team NL en drie ploegen uit de Duitse DEL in Thialf om de Thialf Icehockey Cup spelen oefent thuisclub Flyers voor het eerst dit seizoen. Tegenstander is de U20 van Nederland. De wedstrijd wordt zaterdagmiddag om 13.00 uur gespeeld in Tilburg. Leuven Chiefs heeft zaterdagavond om 20.00 uur in eigen huis een oefenwedstrijd tegen het Franse Valenciennes op het programma staan. De Fransen reizen daarna door naar Luik, waar ze zondagavond om 18.30 uur een oefenpot spelen tegen de lokale Bulldogs. Zaterdagavond staat er op het programma ook nog een oefenduel tussen Antwerp Phantoms en Krefeld U20. Dit duel wordt volgens het schema op Nijb.nl vanaf 20.30 uur gespeeld in Dordrecht.

Rostock Piranhas...

completeert de selectie voor het nieuwe seizoen in de Oberliga Nord met aanvaller Dominik Patocka en verdediger Marc Kohl. Patocka, afkomstig uit de jeugd van Regensburg, verzamelde vorig jaar 51 punten in dienst van Leipzig. Marc Kohl speelde de afgelopen jaren voor Lausitzer Füchse, Bad Bauheim en Fischtown Pinguins in de DEL 2. Ook deed hij wat DEL-ervaring op bij Hamburg Freezers. De uit Mannheim afkomstige verdediger speelde ooit een U18-WK voor Duitsland. Marvin Tepper speelt komend seiozen wederom voor Preussen Berlin. De 32-jarige aanvaller speelde vorig jaar al negentien duels voor de club waarin hij elf goals en 19 assists noteerde.

De DEL...

introduceert in navolging van andere competities een speciale helm voor de clubtopscorers. De helm is rood met zwarte en witte elementen, de kleuren van de sponsor van de helm: de fitness-keten Clever Fit.

Foto: DEL

Morning Skate Topscorershelm

Gisteravond zijn de eerste...

wedstrijden in de pan-Europese CHL gespeeld. Pilsen won met 3-2 van Lugano, Bern was met 1-2 te sterk voor Växjö, Jyväskylä maakte met 1-6 korte metten met Banks Bystrica, Zürich was met 6-5 na overtime te sterk voor Aalborg, Wenen verloor thuis met 1-4 van Frölunda Indians en Salzburg was met 2-5 te sterk voor Cardiff.

De overige highlights...

zijn hier te vinden >>>

Vanavond komen de volgende twintig ploegen in actie. Het complete programma is hier te vinden. En hier de informatie over de livestreams van het evenement.

De trainingskampen...

in de NHL naderen. Tot die tijd houden de spelers zich bezig met trainingen in eigen tijd en/of het spelen van allerhande vriendschappelijke toernooitjes. Zo won Team Seguin vannacht van Team McDavid in de strijd om de Ray Emery Cup. Het betrof een wedstrijd in vier tegen vier zonder checking. Bekijk hier wat beelden van het evenement >>>

Verdediger Noah Hanifin...

heeft een contract voor zes jaar getekend bij de Calgary Flames. De 21-jarige verdediger kwam in juni over vanuit Carolina in een trade waarbij onder meer ook Dougie Hamilton betrokken was. Hij gaat gemiddeld 4,95 miljoen dollar per jaar verdienen. Vorig jaar had Hanifin 10 goals en 22 assists voor de Hurricanes. Hij werd in 2015 als nummer vijf door die club gekozen in de draft. Hanifin was de laatste niet gecontracteerde speler bij Flames, die nu met een compleet team aan het trainingskamp kunnen beginnen.

Afgelopen woensdag..

meldden we al dat Martin Brodeur afscheid nam uit het managementteam van de St. Louis Blues. Inmiddels is de legendarische doelman gepresenteerd als executive vice-president of business development bij de New Jersey Devils, de club waar hij zijn grootste successen doormaakte. Brodeur was de afgelopen jaren ook betrokken bij Hockey Canada, onder meer bij het samenstellen van de selecties voor het WK.

Delen