Morning Skate George Laraque

13 augustus 201808:16

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Completering, eerste oefenwedstrijd en Georges Laraque als vrouw

In de Morning Skate vandaag onder meer aandacht voor de selectie van Tilburg Trappers, de eerste oefenwedstrijd van Essen Moskitos, teamnieuws uit de Oberliga Nord, een onverwachte tribute aan de Humboldt Broncos en Georges Laraque als deelnemer aan een wedstrijd voor drag queens in Montreal.

Met Nardo Nagtzaam...

heeft de laatste Nederlander van afgelopen seizoen een nieuw contract getekend in Tilburg. De geboren Nijmegenaar gaat daarmee zijn tweede seizoen in het shirt van Trappers in. Nagtzaam was vorig seizoen in Tilburg goed voor zeventien goals en 51 assists. Daarmee is de volledige selectie van afgelopen jaar weer gecontracteerd door Tilburg Trappers, met uitzondering van Parker Bowles. Trappers heeft op dit moment pas één van de twee toegestane importslots bezet.

Essen Moskitos...

heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen alweer achter de rug. Voor 2626 toeschouwers met met 0-4 verloren van DEL-tegenstander Düsseldorf. Doelpunten van Pimm, Flaake (2) en Buzas bezorgden de twee liga's hoger spelende tegenstander de overwinning. Essen begon vorige week met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Hannover Indians heeft...

de broers Michael en Victor Knaub vastgelegd, die de afgelopen jaren op lager jeugdniveau in Noord-Amerika actief waren. Beiden zijn oorspronkelijk afkomstig uit de jeugdopleiding van Iserlohn Roosters. Bij Saale Bulls Halle heeft aanvaller Nathan Robinson opnieuw vastgelegd. De speler met bijna vierhonderd wedstrijden in de DEL speelde vorig jaar 29 wedstrijden, waarin hij goed was voor zestien doelpunten en achttien assists. Robinson bezet de tweede importplek bij Halle, waardoor automatisch duidelijk wordt dat Steven Tarasuk niet terugkeert bij de club. Verdediger Florian Brink blijft bij TecArt Black Dragons. De 30-jarige verdediger had vorig jaar vier assists in 41 wedstrijden.

NHL19...

van EA Sports lijkt een tribute te bevatten aan de bij de busramp overleden leden van de Humboldt Broncos. In de trailer die afgelopen week online kwam zit een scene waarbij sticks buiten tegen de muur staan, iets wat door veel ijshockeysterren en -liefhebbers werd gedaan uit eerbied voor de slachtoffers van de busramp in april waarbij zestien doden vielen en dertien mensen ernstig gewond raakten.

Het spel rond het..

Olympische ijshockeytoernooi in Beijing is alweer in volle gang. IIHF-baas Rene Fasel meldde dat er vier opties op tafel liggen voor dat toernooi. De eerste is terugkeer naar de situatie zoals die sinds 1996 en tot de jongste Spelen bestond, een toernooi waarvoor de NHL wordt stilgelegd en de beste spelers ter wereld spelen. De tweede is een toernooi zoals eerder dit jaar waarbij de landen teams samenstellen zonder NHL-spelers. Een derde is om alleen spelers onder 23 toe te staan. De vierde optie is helemaal geen ijshockey. Fasel was afgelopen weekeinde aanwezig bij het toernooi om de Hlinka Gretzky Cup in Edmonton.

Hoewel de NHL...

China als een buitengewoon interessante optie ziet, is het nog onduidelijk of de liga interesse heeft om in 2022 zijn competitie stil te leggen voor de Olympische Spelen. Vooral teameigenaren zijn niet blij met de onderbreking in het speelschema en zien er ook weinig economische voordelen in. In februari deed NHL-commissioner Gary Bettman nog de suggestie dat ijshockey misschien beter kan worden verplaatst naar de zomerspelen. Die optie werd echter door Fasel niet genoemd.

De kans is groot dat...

Brady Tkachuk komend seizoen te zien zal zijn in de NHL. De zoon van Keith Tkachuk, en broer van Calgary Flame Matthew, werd tijdens de afgelopen draft als vierde gekozen door de Ottawa Senators. Volgens verschillende media heeft hij inmiddels aan Boston University laten weten dat hij komend seizoen niet terugkeert, waardoor het waarschijlijk is dat hij een profcontract tekent bij de Senators.

Georges Laraque..

liet in zijn seizoenen in de NHL vooral zijn vuisten spreken, maar maakte afgelopen weekeinde tijdens de Montreal Pride een duidelijk statement door uitgedost als vrouw mee te doen aan een 'drag'-wedstrijd. De voormalige aanvaller won de wedstrijd ook direct en poseerde trots voor de camera's. Laraque speelde vijftien seizoenen in de NHL voor teams als Edmonton, Pittsburgh en Montreal en toonde dus zijn vrouwelijke kant tijdens de Montreal Pride.

Delen