Morning Skate Stanley Cup Final 2018

23 mei 201808:05

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Contracten, Hall of Famers en een lintworm

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor Frank Versteeg, de IIHF Hall of Fame, het WK van volgend jaar, de Toronto Maple Leafs, de New York Islanders, de Montreal Canadiens en de kraker komende nacht tussen Tampa Bay en Washington. En een lintworm.

Amsterdam maakt...

een begin met de bekendmaking van het team voor het nieuwe seizoen. De club begon gisteren met het nieuws dat Frank Versteeg komend jaar weer in de bank staat.

Lees er hier meer over >>>

In de drukte rond het WK...

was de opname van een aantal spelers in de Hall of Fame van de internationale ijshockeyfederatie IIHF. Het gaat daarbij onder meer om de Fin Jere Lehtinen, de Fransman Philippe Lacarriere, de Amerikaan Chris Chelios en de Zweed Daniel Alfredsson.

De Telegraaf..

heeft een artikeltje over de wereldtitel van Zweden en de ontvangst van de winnende ploeg op het koninklijk paleis in Stockholm. Klaarblijkelijk vonden prinses Estelle en prins Oscar het erg leuk om te spelen met de wereldbeker.

Lees het hele artikel hier >>>

De indeling voor...

het WK van volgend jaar is ook bekend.

Groep A in Kosice
Canada, Verenigde Staten, Finland, Duitsland, Slowakije, Denemarken, Frankrijk en Groot Brittannië

Groep B in Bratislava
Zweden, Rusland, Tsjechië, Zwitserland, Noorwegen, Letland, Oostenrijk en Italië

Dat geldt ook voor het...

deelnemersveld van de befaamde Spengler Cup in Zwitersland. Al eerder was duidelijk dat Team Canada (vooral Europese profs) en Davos deel zouden nemen. Maar het deelnemersveld wordt gecompleteerd door Metallurg Magnitogorsk uit de KHL, de Tsjechische topploeg Ocelari Trinec, het Finse KalPa Kuoppio Hockey Oy en de Duitse ploeg Thomas Sabo Ice Tigers uit Neurenberg. De Spengler Cup begint traditioneel op tweede kerstdag en eindigt op 31 december.

De IceFighters uit...

Leipzig verliest de diensten van aanvaller Damian Martin. De 28-jarige forward had vorig jaar 22 punten in veertig wedstrijden voor de uitdager van Tilburg Trappers, maar wisselt naar EHC Waldkraiburg, de promovendus naar de Oberliga SĂĽd.

Saale Bulls Halle..

heeft een nieuwe doelman. Het gaat om de 24-jarige Justin Schrörs die afgelopen seizoen nog voor de Esbären uit Regensburg speelde. De in Krefeld geboren goalie was eerder in de Oberliga Nord actief voor Essen en Duisburg.

Het verhaal van...

Carson Meyer, een speler die door de Columbus Blue Jackets is gedraft, over de reden waarom zijn seizoen zo slecht liep. Hij bleek een enorme lintworm met zich mee te dragen. Die inmiddels zelfs een naam heeft. Alleen voor lezers met een sterke maag >>>

De 75-jarige Lou Lamoriello..

is benoemd tot president of hockey operations bij de New York Islanders. Hij wordt de baas van general manager Garth Snow. Lamoriello was tot enkele weken geleden de general manager van de Toronto Maple Leafs, maar na het aflopen van diens contract werd Kyle Dubas in die rol benoemd. Gisteren werd ook bekend dat assistent gm Mark Hunter de Maple Leafs verlaat. De Minnesota Wild heeft Paul Fenton benoemd tot general manager. Fenton werkte de afgelopen twintig jaar voor de Nashville Predators.

De Montreal Canadiens..

hebben het contract met doelman Antti Niemi met een jaar verlengd. De Fin die ooit de Stanley Cup won met Chicago gaat 950.000 dollar verdienen. Hij is de back-up van Carey Price in de stad in Franstalig Canada.

Vannacht...

wordt het zevende en beslissende duel in de serie tussen Tampa Bay en Washington gespeeld in de NHL-play-offs. Tampa heeft in zijn geschiedenis vijf van de zeven beslissende wedstrijden gewonnen, terwijl Washington er maar vier van de vijftien won.

ESPN laat zijn staf voorspellingen doen >>>