Morning Skate Crosby Niskanen 2017

2 mei 201707:39

Door Joep Meijsen

Morning Skate: crosschecks, Rose Valley Blues en een speciaal ontbijt

Goedemorgen ijshockeyfans. De zomer wil hier maar niet op gang komen, maar in de serie tussen Pittsburgh en Washington stijgen de temperaturen. Verder in deze Morning Skate onder meer aandacht voor een ijshockeyreünie in Roosendaal en een ruimbemeten ontbijtschotel in Ottawa.

De Rose Valley Blues..

waren tussen 1979 en 1990 de ijshockeyclub op de ijsbaan in het Brabantse Roosendaal. Op zaterdag 26 augustus is er een reünie van deze club. Daarvoor wil organisator Ad Huijzers in contact komen met oud-leden. In de topjaren had de club zo'n tweehonderd leden. Huijzers zelfs was één van de oprichters. 'We konden er in het begin helemaal niks van. Onze eerste wedstrijd was tegen een veteranenteam uit Antwerpen, we gingen met 21-1 het schip in. Maar met Ward Laurie als trainer werden we steeds beter. We haalden na een aantal jaren zelfs de play-offs van de toekomstdivisie', vertelt hij aan BN De Stem. De organisatie is bereikbaar op [email protected].

Gemist dat...

IJshockey Nederland op zoek is naar stagiaires? Lees hier de aankondiging nog een keer. Kom jij ons team versterken?

De winnaar van...

het Bauer Moment van het Seizoen-actie was Gerayno Stolk. Hij heeft inmiddels zijn prijzenpakket ontvangen en poseert er trots mee op Twitter.

Het controversiële moment..

van vannacht in de NHL was de cross-check van Matt Niskanen op Sidney Crosby. Crosby verliet de wedstrijd en keerde niet meer terug. Niskanen kreeg vijf minuten en een game. Was dit opzettelijk?

Of Crosby langere tijd...

uitgeschakeld is, is nog niet duidelijk. De grote ijshockeyanalist van sportzender TSN, Bob McKenzie is er bang voor.

De Penguins...

kwamen in de wedstrijd in de slotfase terug van een 2-0 achterstand om overtime af te dwingen, maar uiteindelijk scoorde Kevin Shattenkirk in de extra tijd het winnende doelpunt, waardoor de stand in de serie nu nog maar 2-1 is in het voordeel van Pittsburgh.

De finalisten voor...

de Hart Trophy zijn bekend. Deze prijs is voor de speler die het waardevolst was voor zijn team tijdens de reguliere competitie. IJshockeyjournalisten stemmen ervoor. Sergei Bobrovsky van de Columbus Blue Jackets, Sidney Crosby van de Penguins en Connor McDavid van de Edmonton Oilers zijn de drie finalisten.

En nog wat...

meer nieuws uit de NHL. Zo trokken de Nashville Predators lokaal hun hoogste kijkcijfers ooit tijdens het duel tegen St. Louis zondag. Gemiddeld stond 60 procent van de televisies die aan stonden op het moment van de wedstrijd afgestemd op de uitzending.

De Montreal Canadiens...

hebben KHL-verdediger Jakub Jerabek gecontracteerd. De 25-jarige Tsjech speelde dit seizoen voor Vityaz Podolsk in de KHL en daardoor voor Plzen in de hoogste Tsjechische liga. De Canadiens haalden vorig jaar al met succes Alexander Radulov uit de KHL terug naar de NHL. En zo ziet het tekenen van het een NHL-contract eruit.

Eerder deze week...

schreven we al over de wonderbaarlijke wedstrijd voor Jean-Gabriel Pageau van Ottawa met zijn vier doelpunten in de wedstrijd tegen de New York Rangers. Wellington Diner in de Canadese hoofdstad speelde hier direct op in met een speciaal ontbijtmenu.

Fotocredit:

Screenshot NBCSN