Hijs Flyers Beneliga Turcotte Oosterveld 03 2017

24 maart 201710:59

Door Joep Meijsen

Morning Skate: dag van beslissingen

Het wordt weer een interessante ijshockeydag. Vanavond valt wellicht de beslissing in de strijd om het kampioenschap in de Beneliga en heeft Trappers de kans om door te stoten naar de volgende ronde van de play-offs in de Oberliga. Dat en veel meer in deze Morning Skate.

Den Haag - Heerenveen

De finaleserie in de Beneliga is tot nu toe een opeenvolging van thrillers. De eerste wedstrijd werd pas in overtime beslist en de andere twee duels bleven tot de laatste minuut spannend. De vierde wedstrijd in de serie wordt vanavond vanaf half negen gespeeld in een ongetwijfeld weer volle ijshal in Den Haag. De serie is sowieso een hit bij het publiek. Voor de eerste drie wedstrijden kwamen al ruim 7100 toeschouwers naar het stadion, wat betekent dat vanavond de grens van tienduizend wellicht benaderd wordt. IJshockey leeft in Nederland.

Roosendaal aan het woord

AD laat Thomas Roosendaal van Hijs aan het woord in de voorbeschouwing. Volgens hem is er eigenlijk door de nederlaag van woensdag niets wezenlijks veranderd. 'Om kampioen te worden, moeten we nog steeds twee keer winnen. Vanavond spelen we thuis, dan trekken we de serie gelijk. Naar de eventuele beslissingswedstrijd van zaterdag kijken we nog niet. Volle focus op vrijdag, zorgen dat iedereen fit is en dan in De Uithof Heerenveen verslaan.'

Hamburg - Tilburg

Een half uur eerder valt de puck al in het duel tussen Hamburg en Tilburg. Ook dit betreft het vierde duel tussen deze twee ploegen. De Crocodiles wisten het eerste duel te winnen, maar Trappers was in de afgelopen twee duels de sterkste. Winst vanavond betekent voor Tilburg plaatsing voor de volgende ronde. Op hetzelfde moment begint ook de ontmoeting tussen Hannover Indians en Herner EV. Laatstgenoemde eindigde als nummer één in de reguliere competitie, maar strijdt voor het tweede duel op rij tegen uitschakeling.

Belgische finale

Nederland besliste het kampioenschap in de Final Four enkele weken geleden in Heerenveen. In België wordt nu een aparte best-of-two gespeeld dit weekeinde. Zaterdag komt Herentals naar Luik (aanvang 19.00 uur) en zondag (20.00 uur) is er het tegenbezoek in Herentals.

Leeuweneer

Voor de wedstrijd eerder deze week in Den Haag werd doelman Claudia van Leeuwen in het zonnetje gezet. Zij speelde vele jaren voor de nationale ploeg en was een vaste waarde in verschillende teams van Den Haag, inclusief de laatste jaren in de Beneliga.

Hijs Claudia van Leeuwen in zonnetje gezet 03 2017

NHL Olympics

Wie zich verheugt op de Olympische Spelen in Zuid-Korea volgend jaar met een zo sterk mogelijk bezet ijshockeytoernooi die kon weleens teleurgesteld raken. Volgens de commissioner van de NHL, Gary Bettman, wordt er niet meer onderhandeld en gaat hij er vanuit dat de competitie niet stil wordt gelegd voor de Spelen. Dat zou voor het eerst zijn sinds 1998. De IIHF wil een beslissing voor eind april van de NHL.

Kucherov hattrick

Nikita Kucherov scoorde vannacht een hattrick tegen de Boston Bruins. Voor de Russische aanvaller is het zijn tweede hattrick in een maand. Over de laatste vijftien wedstrijden is hij de topscorer van de NHL met 27 punten, waarvan zestien goals.

Slashing Crosby

Er is wat ophef in de NHL over de slashing van Sidney Crosby op Marc Methot's vinger.

Las Vegas Cirque du Soleils

De Las Vegas Golden Knights gaan iets speciaals maken van hun thuiswedstrijden. De nieuwkomer in de NHL heeft daartoe een overeenkomst bereikt met het showcircus Cirque du Soleil, wiens shows al vele jaren tot de populairste behoren in de casino's van de gokstad.