Diego Hofland schaatsend voor Tilburg Trappers tegen Saale Bulls Halle op 10-01-21
Diego Hofland schaatsend voor Tilburg Trappers tegen Saale Bulls Halle op 10-01-21 — © Arie Leeuwesteijn

12 januari 202107:26

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Denken aan de play-offs, grote verschillen en Sprong bij selectie

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor Danny Stempher, Nardo Nagtzaam, Daniel Sprong in de derde lijn voor Washington en nog veel meer.

Danny Stempher maakte afgelopen...

weekeinde na een maand blessureleed zijn rentree in de ploeg van Tilburg Trappers met drie assists. In Brabants Dagblad vertelt hij dat hij zich geen zorgen maakt over de achterstand op de ranglijst op Hannover Scorpions, die nauwelijks meer te overbruggen lijkt. 'Dat boeit mij eerlijk gezegd helemaal niks. Het draait om die play-offs. Je zou achtste kunnen worden en alsnog de titel kunnen pakken.' Het was de eerste keer dat Halle in Tilburg wist te winnen.

Tilburg is op dit moment....

de nummer vier op de ranglijst in de Oberliga Nord met 36 punten uit 20 wedstrijden. De afgelopen twee weken is de ploeg ingehaald door Herner EV en Crocodiles Hamburg, waarbij laatstgenoemde de minste verliespunten heeft. Scorpions zit op 55 punten uit 21 wedstrijden, maar daarachter zit het peloton dicht op elkaar. Het verschil in verliespunten tussen Herne, Hamburg, Tilburg, Leipzich, Halle en zelfs Indians is hooguit een paar punten. Op de ranglijst zijn er gaten door het enorme verschil in aantal gespeelde wedstrijden. Hannover Scorpions zit op 21 en Leipzig pas op 16. Erfurt en Rostock hebben met 15 wedstrijden tot nu toe dit seizoen het minst gespeeld.

Dat gaat voorlopig ook niet..

beter worden. Black Dragons Erfurt zag dat drie sneltests positief uitvielen en moesten opnieuw in quarantaine. Vandaag komt als het goed is de uitslag van de meer solide test en kan de ploeg van oud-international Rafael Joly voor langere tijd niet meer in actie komen, zoals ook Hannover Indians op dit moment. Vanwege contact met Erfurt werd de ontmoeting tussen Diez-Limburg en Hannover Scorpions afgelopen weekeinde uit voorzorg afgelast. Zo speelt de Oberliga Nord dus wel, maar met horten en stoten.

Het EC Peiting met de Nederlander....

Nardo Nagtzaam staat met 14 punten uit 13 wedstrijden op de 12e plaats van de dertien teams tellende Oberliga S√ľd. Ook hier grote verschillen in aantal gespeelde wedstrijden. Koploper Selber W√∂lfe heeft al 22 ontmoetingen afgewerkt. De ploeg van Nagtzaam kwam in 2021 nog niet in actie. Eind december werd opnieuw een coronageval vastgesteld in de ploeg. Voor morgen staat de uitwedstrijd bij Landsberg op het programma als de ploeg het seizoen weer gaat hervatten.

De NHL gaat komende woensdagnacht weer....

van start. Erg leuk is het feit dat de NHL twee buitenwedstrijden gaat spelen aan de kust van Lake Tahoe. Er worden twee tijdelijke ijsbanen neergezet bij de Edgewood Golf Course in Stateline in Nevada. Op 20 februari speelt Las Vegas daar tegen Colorado en een dag later staan Boston en Philadelphia daar tegenover elkaar. Het moet een van de hoogtepunten worden van het seizoen.

Ook de NHL heeft echter...

problemen met corona. De voorbereiding van de Dallas Stars werd al verstoord en de ploeg heeft zijn eerste wedstrijden moeten afzeggen. Verschillende andere teams moesten trainingen laten schieten, gisteren nog de Vancouver Canucks. Morgen in deze rubriek meer over de start van de NHL.

Goed nieuws was er voor Daniel Sprong...

die het seizoen in het team van de Washington Capitals lijkt te beginnen. Tijdens een onderlinge wedstrijd afgelopen weekeinde speelde hij in een lijn met Lars Eller en Richard Panik in wat waarschijnlijk de derde lijn is van de club.