Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: druk programma, play-off-twist en wie is de beste?

Morning Skate: druk programma, play-off-twist en wie is de beste?

In de Morning Skate op deze dinsdag onder meer aandacht voor Ivy van den Heuvel, Kayo van Soest, Daniel Sprong, Mike Dalhuisen, Jamie Schaafsma, Nikita Kucherov, Erik Karlsson en een nieuwe manier om de play-offs af te werken.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Tilburg Trappers...

komt op de website nog terug op de mishandeling van een 70-jarige supporter afgelopen weekeinde. 'Dit gedrag staat haaks op de waarden en normen binnen onze club waar al sinds jaar en dag een groot familiegevoel overheerst. Justitie heeft de zaak in handen en wij gaan er als club vanuit dat zij een passende straf zullen opleggen aan de dader', schrijft voorzitter Ron van Gestel in een open brief

Komend weekeinde heeft Tilburg maar liefst...

drie wedstrijden op het programma staan, vanwege het overspelen van de ontmoeting met Berlijn die eerder vanwege mist op het ijs werd afgelast. Op vrijdag speelt de ploeg thuis tegen Härzer Falken, op zaterdag tegen Berlijn en op zondag op bezoek tegen opnieuw de Härzer Falken. Captain Ivy van den Heuvel vindt het niet zo erg. 'Natuurlijk is drie wedstrijden in drie dagen best veel. Maar we zijn al lang blij dat we die mist- wedstrijd mogen overspelen en niet reglementair hebben verloren. Dus moeten we maar even doorbijten en knallen komend weekend', zegt hij in Brabants Dagblad.

Kayo van Soest...

gelooft in Eindhoven Kemphanen dit seizoen. 'We hebben geproefd aan het spelen om de prijzen. Dat willen we weer meemaken', zegt hij in Eindhovens Dagblad. De nieuwe coach, Larry Suarez, speelt daar een belangrijke rol bij. 'Hij is professioneel, triggert ons. Zo trainen we nu wedstrijdgericht. Dat is bij Kemphanen weleens anders geweest. Larry is wat deze jonge ploeg nodig is.'

Daniel Sprong speelde...

nog twee wedstrijden afgelopen weekeinde. Op zaterdag verloor de ploeg van de in Amsterdam geboren forward met 3-2 van de Lehigh Valley Phantoms. Sprong nam vroeg in de derde periode één de goals voor zijn rekening. Een dag later was er een ruime 6-1 overwinning tegen de Syracuse Crunch, waarbij Sprong een goal en twee assists op zijn naam bracht. Met twee overwinningen en twee verliespartijen staan de Wilkes-Barre/Scranton Penguins vooralsnog op de vijfde plaats in de Atlantic Division van de American Hockey League. 

Ook Mike Dalhuisen kwam...

weer in actie. Op zaterdag won zijn ploeg Torpedo Ust-Kamegorsk met 4-3 van Nefyanik Almetyevsk. De Nederlander had assists op de eerste twee goals van zijn ploeg. Gisteren werd daar een 5-1 overwinning op Toros Nefekamsk aan toegevoegd, overigens zonder Dalhuisen in de opstelling.

Afgelopen weekeinde startte ook...

De ECHL alweer. Het dertigste seizoen voor de minor league-organisatie, die in de loop der jaren de nodige veranderingen heeft doorgaan en waar talloze spelers hebben gespeeld die eerder of later ook in Nederland of België terechtkwamen. De liga maakte een filmpje om de start te vieren.

De inmiddels 34-jarige...

Jamie Schaafsma is nog altijd van de partij als captain en assistent-coach bij de Fort Wayne Komets. De openingswedstrijd van het seizoen werd met 4-2 gewonnen tegen de Toledo Walleye voor ruim tienduizend toeschouwers. Net als in de NHL wordt er in de ECHL dit jaar strenger gefloten voor face-off-violations en slashing. Schaafsma ziet daar niet zo'n probleem in, vertelt hij aan de lokale krant. 'Alle teams spelen met dezelfde scheidsrechters en het zijn zaken waar we zelf geen controle over hebben, dus we moeten gewoon spelen, binnen de regels blijven en onze stick niet gebruiken.'

Over minor leagues gesproken...

De Southern Professional Hockey League kiest voor een nieuwe opzet van de play-offs. De top drie op de ranglijst mogen zelf kiezen tegen welke ploeg ze in de eerste ronde van de play-offs spelen. Acht van de tien teams in de liga kwalificeren zich voor de play-offs. De nummer één mag als eerste uit de vijf mogelijke andere tegenstanders kiezen, gevolgd door de nummers twee en drie. De overgebleven twee teams spelen dan tegen elkaar. 

Raphael Joly...

scoorde zondag twee keer voor Duisburg in de 4-0 overwinning op Hannover Indians waarmee zijn ploeg zich herstelde van het verlies in Tilburg. Slanina en Gulda scoorden de andere doelpunten. Leipzig haalde genadeloos uit in Hamburg en won met liefst 1-9. Salle Bulls Halle won met 6-4 in Berlijn, terwijl Herne met 9-1 over Timmendorfer Strand heenwalste. Harzer Falken kwam met vertraging aan in Rostock en kon met een 8-3 nederlaag, na een 7-0 achterstand, weer in de bus terug naar huis. Essen gaf de matige start van het seizoen een vervolg met een 2-4 nederlaag in eigen huis tegen Hannover Scorpions.

En wie is de beste speler...

in de wereld? Sidney Crosby? Connor McDavid? Alexander Ovechkin? Nee, zegt coach Guy Boucher van de Ottawa Senators. Hij noemt zijn Zweedse sterverdediger Erik Karlsson. 'Ik denk dat hij de beste speler ter wereld is. Hij heeft een impact op alles. De breakouts, de transitie, de aanvallende zone, de powerplay, het verdedigende spel. Hij is de leider. Hij is wie hij is. Een enorme aanwezigheid', zo liet hij optekenen. Karlsson maakt vannacht zijn seizoensdebuut in het duel tegen Vancouver na blessureleed.

Nikita Kucherov...

is een goede pick voor iedereen met een fantasy team. Hij scoorde tot nu toe in iedere wedstrijd en heeft inmiddels zes goals op zijn naam. Vannacht scoorde hij zelfs twee keer in de 3-2 overwinning van de Lightning tegen de Red Wings. En deze goal mag er zeker zijn.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum