Eaters vs Trappers 2018

15 oktober 201808:13

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Dubbele cijfers, een dreun en een assist

In de Morning Skate van deze maandag: Geleen blijft de koploper, Tilburg werwerkt een dreun, een nieuwe import voor Zoetermeer en een round-up van verschillende Nederlanders in buitenlandse competitities.

Geleen blijft...

de koploper in de Beneliga. De club van coach Andy Tenbult won zondag in eigen huis met 11-0 van Tilburg en blijft daarmee ongeslagen. Heerenveen is ook nog ongeslagen, maar heeft pas drie wedstrijden gespeeld. Daarbij is de gestaakte wedstrijd in Den Haag van vrijdag nog niet meegeteld.

De stand in de bekercompetitie:

1. Geleen 6-18 (+41)
2. Heerenveen 3-9 (+16)
3. Nijmegen 5-9 (+25)
4. Amsterdam 6-6 (-18)
5. Den Haag 2-3 (+1)
6. Zoetermeer 5-3 (-12)
7. Tilburg Trappers 5-0 (-53)

Foto: Jan Hofstede

In Tilburg...

werd volop gesproken over het besluit van de DEL2 om Tilburg definitief niet toe te laten. Voor de spelersgroep kwam dat niet als een verrassing, zegt verdediger Jordy van Oorschot in Brabants Dagblad. 'Ik denk dat 80 procent van de spelers er niet op rekende dat we zouden kunnen promoiveren naar de DEL2. Dus het kwam voor ons niet als een klap', vertelt de verdediger.

Bestuurlijk ligt dat anders...

zegt voorzitter Ron van Gestel in dezelfde krant. Hij komt vandaag weer in actie. ',Ik ga maandag eerst maar eens met de DEL-organisatie bellen om te vragen naar een onderbouwing van het besluit. Misschien worden we daar wat wijzer van.' Hij gaat ook praten met de Duitse bond over de ontstane situatie. 'En daarna moeten wij de opties eens rustig op een rijtje gaan zetten en onze richting voor de komende jaren gaan bepalen.

Intussen won Tilburg...

in eigen huis in overtime van Hamburg Crocodiles. Klik hier voor een kort wedstrijdverslag >>>

Trappers is ondanks het puntverlies dit weekeinde nog wel gewoon koploper in de Oberliga Nord met 22 putnen uit negen wedstrijden. Hannover Indians volgt op drie punten, terwijl Herne vier punten achter de Nederlandse ploeg staat. Hannover Scorpions staat al op zes punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Natuurlijk zijn er weer de foto's van Arie Leeuwesteijn.

Bij Zoetermeer debuteerde...

afgelopen weekeinde de 20-jarige Slowaak Dusan Kmec, die de naar huis vertrokken Ludek Skop vervangt. Kmec komt uit de jeugdopleiding van Kosice en speelde op jeugdniveau in Zweden en de Verenigde Staten. Hij speelde ook een U18-WK voor zijn land. Afgelopen jaar was hij actief voor twee teams in de Amerikaanse jeugdliga NAHL en speelde hij in eigen land de play-offs in de U20-competitie.

In de Belgische beker...

is Herentals nog ongeslagen. De club van Jeffrey van Iersel won zaterdag de topper uit bij Luik met 4-6 en was een dag later in eigen stadion met 12-0 te sterk voor Turnhout. Daardoor heeft Herentals nu 21 punten uit zeven wedstrijden. Luik volgt op zeven punten en daarna is het spannend voor de overige twee plaatsen in de halve finales. Leuven heeft tien punten en Mechelen en Antwerpen staan beiden op negen punten. Turnhout heeft nog geen punt verzameld en is uitgeschakeld.

Daniel Sprong...

heeft inmiddels drie assists in vier wedstrijden voor de Pittsburgh Penguins. De geboren Amsterdammer had een assist in de wedstrijd tegen de Montreal Canadiens, die overigens met 4-3 werd verloren. Sprong had zijn assist op de eerste goal dit seizoen van Dominik Simon. De wedstrijd eindgde uiteindelijk in penaltyshots.

Mike Dalhuisen en..

Bad Nauheim gingen dit weekeinde uit met 5-3 onderuit bij regerend kampioen Bietigheim Steelers, maar op zondag was er een 5-2 overwinning op Deggendorf. Onze landgenoot zit na elf wedstrijden inmiddels op drie doelpunten en vier assists met zestien strafminuten. Hij heeft al 46 schoten op doel, het meeste binnen de ploeg. Bad Nauheim staat inmiddels op de achtste plaats met vijftien punten uit elf wedstrijden.

Voor Steve Mason...

en Rapperswil-Jona Lakers blijft het een moeilijk seizoen een niveau hoger. Afgelopen weekeinde waren er weer twee nederlagen, SCL Tigers was met 0-2 te sterk voor de ploeg van de Nederlandse international en op zondag ging het team met leifst 6-0 onderuit bij HC Lugano. Met drie punten uit tien wedstrijden staat de ploeg onderaan de ranglijst van twaalf ploegen, die wordt aangevoerd door Biel-Bienne, voor Bern en ZĂĽrich.

Delen