Panters team juich winst hys 1617

30 augustus 201708:28

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Een ander WK, number 88 en sliding saves

In de Morning Skate van vandaag onder meer aandacht voor een WK IJshockey dat op dit moment aan de gang is in Nederland, het eren van nummer 88 door de Philadelphia Flyers, try-outs in Zoetermeer en 800 miljoen voor de naam van een arena.

Het WK ijshockey in Tilburg...

dat volgend jaar in april wordt gehouden blijkt niet het enige WK ijshockey te zijn in Nederland dit jaar. Liefhebbers kunnen deze week al terecht in Camperduin voor een WK IJshockey. Daar is namelijk gisteren het wereldkampioenschap tafelijshockey begonnen. Sport.nl heeft er een artikel over op zijn website. Volgens de site zijn er wereldwijd zo'n tienduizend spelers bezig met tafelijshockey, waarvan de besten deze week in Nederland actief zijn.

Wie nog een plekje zoekt om te spelen...

kan vanavond terecht in Zoetermeer voor de try-outs voor het Beneliga-team en het toekomstteam van de lokale Panters. Meer informatie over het gebeurenis te vinden op Facebook.

Op datzelfde Facebook..

is ook een pagina te vinden over de documentaire die gemaakt gaat worden over de opkomst en ondergang van de Rotterdam Panda's. Initiatiefnemer Leo Oldenburger vertelde IJshockey Nederland hier gisteren meer over >>>

Een nieuwe hal op komst

Afgelopen week werd al duidelijk dat Turnhout weer mee gaat doen met de bekercompetitie in België. De sport in de plaats krijgt nu een impuls met de bouw van een prachtige nieuwe ijshal. Dat is toch wel een mooie felicitatie waard. Acht miljoen euro gaat het kosten. Klik hier voor meer informatie >>>

Eric Lindros was...

een van de fysiek meest dominante spelers die de NHL ooit gekend heeft. The Big E. werd vorig jaar al opgenomen in de Hall of Fame in Toronto en nu wordt hij ook geëerd door de Philadelphia Flyers, de club waar hij zijn beste jaren kende. Het shirt met nummer 88 wordt 'retired' op 18 januari tijdens een ceremonie voor de wedstrijd van de Flyers tegen Toronto.

De NHL wordt niet stilgelegd...

voor de Olympische Spelen, al zijn er nog altijd geruchten dat er op het laatste moment iets geregeld wordt. De meeste Europese topcompetities nemen echter wel een pauze. De Eisbären uit Berlijn maakten deze week bekend een heel bijzondere oefenwedstrijd te gaan spelen. De club steekt de grote oceaan over en speelt in Ontario, Californië een wedstrijd tegen de Ontario Reign uit de American Hockey League. Beide clubs zijn overigens al verbonden met elkaar via eigenaar AEG. De wedstrijd wordt op dinsdag 13 februari 2018 gespeeld. De Ontario Reign zijn het AHL-filiaal van de LA Kings.

De DEL 2 gaat...

komend seizoen over op het viermanssysteem bij de scheidsrechters en linesmen. De veranderingen worden al in de voorbereiding op het nieuwe seizoen doorgevoerd. Ook zijn een aantal regels aangepast. Het is allemaal bedoeld om de afstand tussen de DEL 2 en de hogere liga DEL te verkleinen. Hockeyweb.de heeft meer details.

De arena van de Toronto Maple Leafs..

krijgt een nieuwe naam. Sinds de opening van het gebouw in 1999 heette het gebouw het Air Canada Centre, maar vanaf volgende zomer zijn de naamrechten verkocht aan een andere sponsor en krijgt de hal de naam Scotiabank Arena.Volgens Sportsnet.ca is het de grootste naamsponsordeal in de geschiedenis van de Noordamerikaanse sport. Scotiabank betaalt over twintig jaar zo'n 800 miljoen dollar. Het brengt sommige mensen op een idee.

Om alvast een beetje in de stemming te komen...

Een overzicht van mooie sliding saves uit de NHL.