DEL 2 Towerstars Comeback

23 april 201908:12

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Een heel bijzondere comeback

Tilburg Trappers verloor het openingsduel in de serie tegen Landshut, er is spelersnieuws uit Den Haag en Zoetermeer, Jamie Schaafsma zit nog altijd in de play-offs, Dallas maakt een einde aan het seizoen van Nashville en nog veel meer in deze round-up. Inclusief een onvoorstelbare comeback van Ravensburg Towerstars in de finale van de DEL2.

Tilburg Trappers...

verloor op Paasmaandag het eerste duel in de serie tegen Landshut. In Stappegoor werd het 1-4 voor de ploeg uit Beieren. Klik hier voor een wedstrijdverslag >>>

Trappers was de betere...

ploeg in het tweede deel van de wedstrijd, maar slaagde er niet in om terug te komen in de wedstrijd. Nardo Nagtzaam legt het in Brabants Dagblad uit. ''Maar zij waren 'playing with the lead'zoals je dat zegt. Dan hoeven zij wat minder energie naar voren te geven en wij moeten drukken, drukken, drukken. Het goaltje viel te laat voor ons.' Woensdag gaat de serie verder.

Doelman Cas Neuman..

maakt de overstap van Den Haag naar Zoetermeer. De 24-jarige doelman rekent erop dat hij daar de ruimte krijgt om als speler door te groeien. Lees hier het bericht >>>

Verdediger Dusan Kmec knoopt er nog een jaar aan vast bij Panters. Lees er hier meer over >>>

In Den Haag..

werd het contract met doelman Jan Willem Groenheijde verlengd. Hij krijgt de rol van tweede goalie bij de club. Ook verlengde Den Haag het contract met aanvaller Donny van Musscher met twee jaar. Lees hier het complete bericht >>>

Nijjmegen Devils...

verlengde het contract met verdediger Evo Suurhoff voor twee jaar, zo maakte de club bekend. Lees er hier meer over >>>

Jamie Schaafsma...

en de Fort Wayne Komets zijn nog altijd bezig met de play-offs in de ECHL. Het team staat in de serie tegen Toledo Walleye wel met 3-2 achter. Afgelopen weekeinde werd nog uitschakeling voorkomen door een 5-3 overwinning. De inmiddels 36-jarige Schaafsma is de captain van de ploeg en speelde 67 wedstrijden in het reguliere seizoen met veertien goals en zeventien assists. In vijf wedstrijden in de play-offs is hij nog puntloos.

Fort Wayne...

is bijzonder trots op deze redding van doelman Zachary Fucale, die de stick uit zijn handen laat vallen en daarna met zijn vrije hand de puck vangt.

De finale in de DEL2...

is op bijzonder spectaculaire wijze begonnen. Frankfurt staat 2-1 achter in de serie tegen Ravensburg, waarbij beide teams hun uitwedstrijden hebben gewonnen. Frankfurt stond in het derde duel na veertig minuten spelen met 4-0 voor, maar incasseerde liefst zes doelpunten in de slotperiode om het duel uiteindelijk met 5-6 te verliezen voor ruim zesduizend toeschouwers. Vooral de slotminuten zijn te bizar voor woorden en het bewijs dat in het ijshockey een wedstrijd nooit voorbij is voordat de zoemer klinkt. De hoofdrol is er voor de Slowaakse-Duitser Robin Just.

Een niveau hoger...

is het 2-1 in het voordeel van Mannheim in de serie tegen MĂĽnchen. Op Paasmaandag werd het in eigen stadion 4-1 voor de Adler.

Saale Bulls Halle..

hebben de Duits-Canadese aanvaller Kyle Helms aangetrokken. De forward speelde in het verleden drie seizoenen voor MĂĽnchen en Augsburg in de DEL en daarna jarenlang in de DEL2 voor Bad Nauheim en de laatste drie seizoenen in Helbronn. In 55 wedstrijden kwam hij tot 12 goals en 20 assists.

TecArt Black Dragons..

uit Erfurt, ook een tegenstander van Tilburg in de Oberliga Nord, heeft het contract met Fred Carroll met een jaar verlengd. Carroll maakte afgelopen jaar zijn debuut in de bank bij Erfurt. Hij werkte in de Oberliga eerder in Bad Nauheim, Weiden en bij Hannover Indians. Hij was ook kortstondig assistent-coach bij het Nederlands team tijdens het WK in Polen in 2012.

De Dallas Stars...

hebben de Nashville Predators uitgeschakeld door het zesde duel in de serie met 4-2 te winnen. John Klinkberg scoorde het winnende doelpunt na ruim zeventien minuten in de eerste overtime, 2-1.

De Carolina Hurricanes...

hebben het zesde duel in de serie tegen Washington met 5-2 gewonnen en daarmee een beslissende zevende wedstrijd afgedwongen. De Hurricanes kwamen via Teuvo Yeravainen in de tweede periode op 2-2, waarna goals van Jordan Staal, Justin Williams en Dougie Hamilton in de derde periode de zege brachten.

Komende nacht...

zijn er twee Game 7's in de NHL. In totaal gaan er drie series in de eerste ronde van deze play-offs 'the distance'. Vannacht wordt in Boston het zevende duel van de serie tegen Toronto gespeeld, terwijl San Jose Sharks de Vegas Golden Knights ontvangt.

Columbus...

staat al in de volgende ronde. De overwinning op Tampa Bay heeft voor ijshockeygekte gezorgd in de stad in Ohio. Een onderling trainingspotje trok ruim vijfduizend toeschouwers, die ook nog eens een spontaan spreekkoor lieten klinken.