Oranjevrouwen Mexico Friendly Bieke van Nes 03 2017

17 september 201908:06

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Een net, een import en hoe je een masker ontwerpt

In de Morning Skate op deze dinsdagmorgen aandacht voor het net en de nieuwe boarding in Tilburg, de nieuwe import voor Herentals, de aanwijzingen van officals voor de Ron Bertelingschaal, vrede in de NHL, een ontwerper van goaliemasks aan het woord en nog veel meer.

We feliciteren...

superster en Stanley Cup-winnaar Alexander Ovechkin met zijn 34e verjaardag. Verjaardagen zijn er ook voor vrouweninternational Bieke van Nes (foto) die vandaag 24 jaar oud wordt. Van Nes speelt voor Concordia University in Montreal. Voormalig Den Haag en Heerenveen-aanvaller James Easter wordt vandaag 37. Easter vertegenwoordigde Nederland in het Olympisch Kwalificatietoernooi in 2008. Oud-doelman Thomas Jeukens van Eindhoven en Turnhout wordt vandaag 23. Hij is tegenwoordig actief als international in bandy.

De referees...

voor de Super Cup-finale om de Ron Bertelingschaal voor komende zaterdag zijn bekend. Voor het eerst wordt ook deze wedstrijd gefloten in het systeem met vier officials, twee referees en twee linesmen. Ramon Sterkens, Martin de Wilde, Louis Beelen en Jeroen Klijberg zijn de officials op het ijs voor de wedstrijd die zaterdagavond om 20.30 uur begint tussen Cairox Hijs Hokij Den Haag en Select 4-U Nijmegen Devils.

De plaatsing van netten..

aan de lange kanten en een nieuwe boarding op Stappegoor zorgde na de eerste thuiswedstrijd van de oefencampagne afgelopen weekend voor ophef. Brabants Dagblad hield een poll waaruit bleek dat 50 procent het 'niet fijn' vond. ''Het glas van de spelersbank van de tegenstander vervormt het zicht. Hierdoor zie ik sommige spelers dubbel of wazig. En nee, ik heb niet aan het Weizen-bier gezeten', is één van de reacties die in het artikel wordt geciteerd. Daarbij wordt verwezen naar het speciale Trappers-bier.

De club zegt...

bij monde van de nieuwe algemeen directeur Gerard Arink dat hij had verwacht veel opmerkingen te krijgen over het net, maar dat viel mee. 'Opmerkingen over de boarding zag ik eerlijk gezegd niet aankomen. Maar we nemen onze supporters uiteraard serieus.' Trappers gaat evalueren met de gemeente en kijken wat mogelijk is.

Regerend kampioen Herentals..

heeft de naam van zijn tweede import bekendgemaakt. Het gaat om de 26-jarige Canadese verdediger Tyler Mayea die vier jaar college-ijshockey speelde in Canada voor de University of Ontario Institute of Technology en vorig jaar een kortstondig profdebuut maakte voor de Newfoundland Growlers van de ECHL. In acht wedstrijden had hij een goal en een assist met twee strafminuten.

Aanvaller Niklas Hildebrandt...

keert terug naar Essen Moskitos, de club waar hij tussen 2015 en 2017 al speelde. De inmiddels 24-jarige aanvaller vertrok toen naar Leipzig. De in Mannheim geboren forward heeft 99 punten in 98 Oberliga-wedstrijden.

Sprongwatch

NHL.com heeft zijn preview voor het seizoen van de Anaheim Ducks online staan. In de projected line-up onderaan het artikel is een plek voor Daniel Sprong gevonden in een lijn met center Devin Shore en collega-winger Nicolas Deslaurier. Voornaamste uitdaging voor nieuwe coach Dallas Eakins is volgens de site het opvoeren van de productie, vorig jaar scoorden de Ducks slechts 196 goals, zonder defensief veel op te geven.

Lees de hele preview hier >>>

NHL-fans kunnen hun..

adem loslaten. Er komt voorlopig geen lockout of spelersstaking. De spelersvakbond NHLPA had de mogelijkheid om uit de collectieve overeenkomst te stappen en de onderhandelingen te heropenen na afloop van het huidige seizoen. Nu loopt de overeenkomst door tot het einde van het seizoen 2021-22. De NHL had eerder al aangegeven de huidige overeenkomst niet te willen openbreken. In de afgelopen vijftien jaar waren er twee keer grote problemen rond wat de CBA wordt genoemd, in 2004-05 werd het hele seizoen afgelast, terwijl in 2012-13 een verkort seizoen van 48 wedstrijden werd gespeeld.

De Vancouver Canucks..

hebben restricted free agent Brock Boeser voor nog drie seizoenen vastgelegd. De 22-jarige vleugelaanvaller gaat gemiddeld 5,875 miljoen dollar verdienen. De Amerikaan uit Burnsville in Minnesota was vorig jaar met 26 goals en 30 assists in 69 wedstrijden de nummer drie op de topscorerslijst bij de Canucks.

Jack Hughes scoorde twee keer...

in zijn eerste wedstrijd voor de New Jersey Devils. Dit is zijn winnende goal in overtime.

De Canadese sportsite..

The Score ging onlangs op bezoek bij goaliehelm-ontwerper David Arrigo om alles te leren over hoe het artistieke proces in zijn werk gaat.