Florian Janny Morning Skate

8 oktober 201908:03

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Een tragedie, een debuut en een eerste pitch

Droevenis in de ijshockeywereld vanwege het drama in KitsbĂĽhel, waarbij onder meer doelman Florian Janny om het leven kwam. Verder in deze Morning Skate aandacht voor het debuut van Guus van Nes voor Quinnipiac, de nieuwe import van Geleen, de wedstrijden van Steve Mason, Nardo Nagtzaam en Mike Dalhuisen en Alex Ovechkin als pitcher.

Een 25-jarige man..

heeft in KitsbĂĽhel vijf mensen gedood. Het gaat om zijn 19-jarige ex-vriendin, haar ouder, haar broer en haar nieuwe vriend. De man meldde zich daarna bij de politie en legde een verklaring af. Onder de slachtoffers was de 24-jarige ijshockeydoelman Florian Janny, die bij de Black Wings uit Linz onder contract stond. Dit seizoen speelde hij voor KitsbĂĽhel, dat uitkomt in de Alpen Hockey League en waar hij dit weekeinde nog werd gekozen tot Man of the Match. De ijshockeywereld toonde zich geschokt door de gebeurtenissen en het regende steunbetuigingen.

Geleen maakte...

gisteren de komst van een nieuwe import bekend. Het gaat om de 22-jarige Finse verdediger Eetu Moksunen, die vorig jaar actief was in Polen. Lees hier meer over de nieuwe aanwinst van Eaters >>>

Het debuut van...

Breda Yeti's in de Eerste Divisie trok ook de aandacht van de camera's van BN/De Stem. Ze maakten deze korte reportage >>>

Guus van Nes...

maakte afgelopen weekeinde zijn debuut voor Quinnipiac University. In een oefenwedstrijd speelden de Bobcats met 4-4 gelijk tegen Brock University. De ploeg van Guus van Nes had 57 schoten op doel, tegen 23 voor de tegenstander, maar slaagde er niet in de wedstrijd te winnen.

Guus van Nes...

was actief in de wedstrijd met vijf schoten op doel en won twee van zijn drie face-offs in het duel. Voor de Nederlandse international was het zijn eerste wedstrijd, nadat hij vorig jaar niet in actie kwam voor de ploeg. Wel nam hij deel aan het trainingskamp van de San Jose Sharks. Hieronder nog meer over de wedstrijd van zondag.

Steve Mason is bezig met...

zijn contract bij EHC Winterthur. De ploeg draait echter niet goed. Mason debuteerde afgelopen dinsdag en speelde inmiddels drie wedstrijden, met drie nederlagen. Die van afgelopen weekeinde waren erg dik. Op vrijdag ging de ploeg met 9-2 onderuit bij Visp, terwijl op zondag thuis met liefst 1-7 werd verloren van Ajoie. Mason en Winterthur spelen op het tweede niveau in Zwitserland en Mason tekende onlangs een contract voor een maand bij de club. Mason pikte in zijn drie wedstrijden overigens wel een goal en een assist mee en is slechts -1 ondanks de dikke verliespartijen.

Mike Dalhuisen en...

Dukla Michalovce verloren hun tweede wedstrijd van het weekeinde met 3-0 bij Dukla Trencin. Dalhuisen voegde logischerwijs geen punten toe aan de zeven die hij tot nu toe dit seizoen verzamelde op het hoogste niveau in Slowakije. Met een goal en zes assists is de geboren Nijmegenaar de nummer twee op de topscorerslijst van de club. Ondanks het verlies staat Michalovce nog wel op een historische vierde plaats in de competitie met 17 punten uit negen wedstrijden.

Nardo Nagtzaam en...

EC Peiting verloren zondag thuis met 2-3 van Sonthofen Bulls uit de Oberliga SĂĽd. De wedstrijd werd beslist in overtime. Nagtzaam had een assist op de gelijkmaker die Peiting een punt opleverde. Peiting staat na vijf wedstrijden op de zesde plaats in de Oberliga SĂĽd met 8 punten. Nagtzaam is de nummer vijftien op de topscorerslijst van de Oberliga SĂĽd met twee goals en zes assists in zijn vijf wedstrijden.

De club kreeg wel...

weer te maken met een forse tegenslag. Eerder raakte aanvoerder Andreas Feuerecker al langdurig geblesseerd en tijdens het duel tegen Sonthofen viel ook aanvaller Ty Morris uit met een schouderblessure. De 35-jarige geboren Canadees zal ook een flink deel van het seizoen gaan missen.

De Anaheim Ducks...

hebben de afgelopen dagen twee spelers opgeroepen van de San Diego Gulls. De 20-jarige Maxime Comtois is een linkervleugelaanvaller en de 19-jarige Isac Lundestrom een center. De Gulls, met de in Amsterdam geboren Daniel Sprong in de selectie, openden hun seizoen afgelopen weekeinde met een verliespartij in Bakersfield en komen pas vrijdag weer in actie als de ploeg op bezoek gaat bij de San Jose Barracuda. Op zaterdag is er een uitwedstrijd bij Stockton Heat. Pas op vrijdag 18 oktober speelt San Diego zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in de American Hockey League.

Alex Ovechkin...

gooide deze week de eerste pitch bij de Washington Nationals in hun play-offwedstrijd. Het hielp de ploeg in hun serie tegen de LA Dodgers, want Washington won de wedstrijd met 6-1, waarmee de ploeg een beslissende vijfde wedstrijd in de serie afdwong.