Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: Eerste pass, overtime-succes en een droomstart

Morning Skate: Eerste pass, overtime-succes en een droomstart

In de Morning Skate van hedenochtend aandacht voor Alexei Loginov, Jaap Eden, Norbert Pascha, Nikita Kucherov, Nazem Kadri en de voortgaande historische seizoenstart van de Vegas Golden Knights. 

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Alexei Loginov...

praat op de site van Tilburg Trappers over zijn periode op het tweede niveau in Rusland. 'In het begin was het erg zwaar. Het is totaal ander ijshockey en het niveau is niet te vergelijken met hier. Het belangrijkste dat ik daar geleerd heb, is dat de eerste pass goed moet zijn. Wanneer dat het geval is, wordt alles daarna eenvoudig. Ik denk dat de competitie zelfs sterker is dan de DEL2 met al die oud-Kontinental Hockey League (KHL) spelers. De teams zijn enorm aan elkaar gewaagd. Het ene jaar doe je mee om de prijzen, terwijl je het jaar erop moet vechten tegen degradatie', vertelt hij. Lees hier het hele interview >>>

Het Parool...

besteedde deze week zijn fotorubriek aan de Jaap Edenbaan, waar ondanks het mooie weer buiten gewoon het schaatsseizoen begon. Traditioneel kan er op de eerste dag voor 20 cent worden geschaatst. In de fotoserie ook aandacht voor Amsterdamse jeugdijshockeyers >>>

De Harzer Falke...

moeten op zoek naar een nieuwe coach. Norbert Pascha heeft zijn taken neergelegd na de 3-8 nederlaag bij de Rostock Piranhas van afgelopen zondag. Hoewel enkele spelers hem maandag nog vroegen terug te komen op zijn besluit, werd het vertrek van de coach op dinsdag definitief. Wie er komend weekeinde in de bank staat bij de club uit Braunlage is nog niet duidelijk, assistent-coach Tomas Martinec was eerder al vertrokken. 

General manager...

Jim Rutherford van de Pittsburgh Penguins heeft zeker gezien hoe sterk de in Nederland geboren Daniel Sprong is begonnen aan het seizoen in de American Hockey League. Sprong scoorde vier keer en noteerde twee assists in de eerste vier wedstrijden van Wilkes-Barre/Scranton. 'Hij is goed aan het seizoen begonnen. Hij speelt prima. Hij is waar hij op dit moment moet zijn, dus hij kan nu gewoon spelen en spelen en werken aan zijn vertrouwen', zo wordt Rutherford geciteerd in de Post-Gazette. Komend weekeinde twee wedstrijden voor Sprong en de W-B/S Penguins. Op vrijdag komt de Laval Rocket op bezoek en een dag later de Hartford Wolf Pack.

Nikita Kucherov..

blijft maar scoren. Vannacht scoorde hij ook in de zevende wedstrijd van de Tampa Bay Lightning. Alleen Mario Lemieux, Wayne Gretzky en Mike Bossy hadden een betere start van het seizoen.

Dit is overigens...

die zevende goal. Tampa verloor de wedstrijd overigens wel met 5-4 na een shootout tegen de New Jersey Devils.

Erik Karlsson...

keerde zoals gisteren al vermeld in deze rubriek terug op het ijs voor de Ottawa Senators. De wedstrijd werd echter met 3-0 verloren van de Vancouver Canucks, de eerste nederlaag in reguliere speeltijd voor de Senators dit seizoen. Karlsson maakte echter direct weer indruk. 

Na de flitsende start...

van de Edmonton Oilers in de eerste wedstrijd van het seizoen is het al bijna crisis in Oiler-land. De ploeg van Connor McDavid verloor vannacht zijn vierde wedstrijd op rij door een 5-3 nederlaag tegen de Carolina Hurricanes. Die ploeg had zijn twee voorgaande wedstrijden verloren. Teuvo Teravainen scoorde twee keer en Jordan Staal had een goal en drie assists voor de Hurricanes. 

De Toronto Maple Leafs...

hebben hun goede start in het lopende seizoen een vervolg gegeven met een 2-0 overwinning in Washington. Frederik Andersen maakte dertig saves voor de shutout, terwijl Connor Brown en Nazem Kadri tot scoren kwamen. De laatste was een empty netgoal die hij zelf mooi opzette.

In de overige wedstrijden..

in de NHL van vannacht zette Vegas Golden Knights de droomstart van het seizoen voort met een 5-4 overwinning in overtime tegen de Buffalo Sabres. David Peron scoorde de winnende treffer met zijn tweede goal van het seizoen. Evgeni Malkin bezorgde de Pittsburgh Penguins de zege in overtime tegen de New York Rangers (5-4) nadat Sidney Crosby de twee ploegen een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd in evenwicht had gebracht. Nashville won met 4-1 van Colorado, Columbus was met 5-2 te sterk voor Winnipeg, Dallas klopte Arizona met 3-1 en de San Jose Sharks drukten Montreal verder in hoek waar de klappen vallen met een 5-2 zege.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum