Morning Skate Verjaardag Gritty

25 september 201907:57

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Eerste punt voor Sprong, coaches op de keien en de verjaardag van Gritty

Het eerste speelweekeinde van de reguliere competities in Oberliga en Beneliga nadert met rasse schreden. De Morning Skate praat je verder bij over de wedstrijd van Daniel Sprong van vannacht, ontslagen coaches in de KHL en DEL2, de beschuldigingen tegen Auston Matthews en de eerste verjaardag van de meestbesproken mascotte in de NHL: Gritty.

Daniel Sprong heeft zijn...

eerste assist van de nieuwe ijshockeyjaargang te pakken. Hij pakte een punt in de 4-1 overwinning voor de Anaheim Ducks in eigen huis tegen de San Jose Sharks. Sprong pikte zijn helper vroeg in de tweede periode op bij de treffer van Brendan Guhle, voor wie het zijn eerste goal was in de voorbereiding. Sprong stond 15.10 minuten p het ijs, waarvan 5.15 tijdens de powerplay en had zelf ook nog twee schoten op doel.

De Ducks mogen...

vannacht opnieuw aan de bak, uit bij de LA Kings. Het is de derde wedstrijd op rij voor de club in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op 3 oktober speelt de club de eerste wedstrijd van het seizoen in eigen huis tegen de Arizona Coyotes. De website Pucks of a Feather blikt vast vooruit naar de eerste week van de reguliere competitie voor de Anaheim Ducks >>>

In ieder geval..

vast het programma voor komend weekeinde. In de Oberliga treft Tilburg Trappers komende vrijdag in eigen huis op ESC Wohnbau Moskitos Essen. Die wedstrijd begint om 20.00 uur. Op zondag is vervolgens het nieuwe Oberliga-team van Krefeld de tegenstander van Trappers. Die ontmoeting staat op het programmo voor 17.15 uur.

In de Beker van Nederland...

zijn er vrijdag twee wedstrijden. Unis Flyers Heerenveen ontvangt om 20.30 uur Zoetermeer Panters. Een kwartier later is de eerste face-off van de wedstrijd tussen Select 4-U Devils Nijmegen en Microz Eaters Geleen. Deze wedstrijden tellen mee voor de Beker van Nederland, zoals alle wedstrijden in Nederland komend weekeinde. Op zaterdag heeft Zoetermeer Panters zijn thuisdebuut van het jaar tegen Cairox Hijs Den Haag, terwijl op zondag de Beneliga-Trappers om 15.00 uur tegen Nijmegen spelen en Geleen de kraker tegen Unis Flyers Heerenveen op het programma heeft staan. Die wedstrijd begint om 19.00 uur.

Craig MacTavish is ontslagen..

als hoofdcoach van Lokomotiv Yaroslavl in de KHL. De voormalige coach en general manager van de Edmonton Oilers was pas bij het begin van het huidige seizoen begonnen in zijn nieuwe rol. Yaroslavl staat op de elfde plaats in de West-divisie van de KHL met drie overwinningen en vijf nederlagen, laatstelijk tegen het Finse Jokerit. Hij is overigens niet de eerste coach daar die zijn ontslag krijgt, Magnitogorsk zette eerder al Josef Jandac op straat. Dave King, ervaren coach in Rusland, legt aan de Edmonton Sun uit dat hij niet verrast is door de ontslagen >>>

Ook in Duitsland staat..

de eerste coach al op de keien. In de DEL2 zijn vier wedstrijden gespeeld en de Dresdner Eislöwen hebben coach Bradley Gratton ontslagen. Zijn assistent Petteri Kilpivaara neemt de functie voorlopig over. Dresden haalde uit de eerste vier wedstrijden maar twee punten. De club heeft zich afgelopen zomer stevig versterkt en is teleurgesteld over de seizoenstart waarin nog niet werd gewonnen en in vier wedstrijden al zestien goals werden geïncasseerd.

Sterspeler Auston Matthews..

van de Toronto Maple Leafs is in zijn woonplaats Scottsdale, Arizona afgelopen zomer in de problemen gekomen met de wet. De 22-jarige forward zou samen met enkele vrienden geprobeerd hebben de deur van de auto van een vrouwelijke beveiliger te openen. De vrouw stapte daarna uit om de groep te confronteren, waarop Matthews zijn broek liet zakken, zijn kont naar de vrouw toedraaide en daarna wegliep. Hij had daarbij wel zijn onderbroek aan. De vrouw deed aangifte en wordt nu aangeklaagd voor wangedrag onder invloed. Op Twitter ging de zaak vannacht al snel een andere kant op.

Artemi Panarin...

tekende afgelopen zomer een stevig contract bij de New York Rangers en gaf vannacht zijn visitekaartje af.

En dan is er nog..

de eerste verjaardag van de meestbesproken mascotte in de NHL, Gritty. Hij feliciteert zichzelf met een feestje..