Geleen vs Nijmegen 2019 Eaters viert feest

13 maart 201908:16

Door Joep Meijsen

Morning Skate: En toen waren er nog maar vier

De ontknoping van het Beneliga-seizoen komt dichterbij. Geleen plaatste zich dinsdagavond als laatste voor de halve finales door Nijmegen uit te schakelen. In de Morning Skate volop aandacht voor de thriller in Glanerbrook en de rest van de play-offs. Ook in de Oberliga Nord is het play-offplaatje nu compleet, terwijl Carey Price een clubrecord zette bij de Canadiens en Alexander Ovechkin zijn 1200e punt noteerde voor Washington.

Microz Eaters...

plaatste zich dinsdagavond voor de halve finales van de play-offs door in een ijzingwekkende thriller Ahoud Devils Nijmegen uit te schakelen. Het winnende doelpunt in de wedstrijd werd twaalf seconden voor het verstrijken van de overtime gescoord door Vadim Gyesbreghs. Eerder had Nijmegen tot vier keer toe een voorsprong gepakt om telkens Geleen weer langszij te zien komen. Lees hier het wedstrijdverslag >>>

Fotograaf Paul Nicolaassen...

van IJshockeyfoto.nl was bij de wedstrijd dinsdagavond en maakte onderstaande foto's van een oerspannende wedstrijd.

Daarmee komt een einde...

aan het seizoen van Nijmegen Devils, waarin twee hoofdprijzen werden veroverd: de beker en de landstitel. De twee teams die de finales om die prijzen speelden ontbreken in de halve finales van de play-offs. Daarvoor hebben zich nu de top vier uit de reguliere competitie van de Beneliga geplaatst: Heerenveen, Herentals, Geleen en Luik.

De uitschakeling...

betekent ook hetwaarschijnlijk het einde van de loopbaan op het hoogste niveau van verdediger Rick Wijnen. De 30-jarige verdediger kondigde voor het seizoen aan dat dit zijn laatste zou worden. De oud-international speelde van 2007 tot 2011 bij Nijmegen en maakte na blessureleed enkele seizoenen later een comeback. De laatste vijf seizoenen was hij weer een vaste waarde in de ploeg van Nijmegen, eerst in de Eerste Divisie, daarna na de terugkeer van Devils op het hoogste niveau. In zijn laatste seizoen pakte hij twee hoofdprijzen nadat hij eerder ook al een kampioenschap en een beker had gewonnen met Nijmegen. Wijnen was jarenlang jeugdinternational en maakte ook deel uit van de selectie van Nederland tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in 2008.

Geleen vs Nijmegen 2019 Rick Wijnen

De play-offs in de Beneliga...

gaan verder met twee halve finales. Komende vrijdag staat de eerstvolgende ontmoeting alweer op het programma. Dan wordt in Thialf de eerste wedstrijd gespeeld van de serie tussen Unis Flyers Heerenveen en Luik Bulldogs. De terugwedstrijd in Luik wordt zondagavond om 18.45 uur gespeeld, terwijl het eventueel noodzakelijke derde duel in deze halve finaleserie voor woensdag 20 maart om 20.00 uur op het programma staat. Die wedstrijd wordt weer in Heerenveen gespeeld.

De speeldata...

van de serie tussen Herentals en Geleen wordt vandaag officieel verwacht. Waarschijnlijk wordt het eerste duel zaterdagavond om 21.00 uur gespeeld in Herentals, met een terugwedstrijd op zondagavond in Geleen.

Komende weekeinde...

staat ook de eerste twee wedstrijd in de finaleserie in de Eerste Divisie op het programma. Zaterdavond staan Groningen en Eindhoven tegenover elkaar in Kardinge. De wedstrijd begint om 20.30 uur. De overige twee wedstrijden worden op zaterdag 23 maart in Eindhoven (20.00 uur) en indien nodig op zondag 24 maart in Groningen (17.45 uur). Hier meer over de ontwikkelingen in de Eerste Divisie >>>

Linesman Joep Leermakers...

kreeg goed nieuws. Hij is gekozen om aan de slag te gaan op het grote wereldkampioenschap zoals dat komend voorjaar gehouden wordt in Slowakije. Het wordt zijn derde wereldkampioenschap op het hoogste niveau.

Ref leermakers smile 1213

In de Oberliga Nord...

hebben Rostock Piranhas en FĂĽchse Duisburg zich geplaatst voor de hoofdronde van de play-offs. Rostock schakelde in drie duels de BlackDragons uit Erfurt uit. Het beslissende derde duel werd met 2-1 gewonnen met een winnend doelpunt voor Michal Bezouska. Duisburg won dinsdagavond de beslissende uitwedstrijd bij Leipzig met 3-4. De ploeg kwam in de laatste zeven minuten terug van een 3-1 achterstand om in overtime uiteindelijk te winnen. De in Nederland geboren Diego Hofland zorgde voor de aansluitingstreffer, de Belgische international Sam Verelst vervolgens voor de gelijkmaker en de winnende goal in de extra speeltijd. Het winnende doelpunt viel in de 75e minuut.

Daarmee staan nu de achtste finales...

in de Oberliga-play-offs vast.

EC Peiting - FĂĽchse Duisburg
EV Landshut - Rostock Piranhas
Eisbären Regensburg - Herner EV
Tilburg Trappers - EV Lindau Islanders
Hannover Scorpions - Blue Devils Weiden
Hannover Indians - Selber Wölfe
Saale Bulls Halle - ECDC Memmingen Indians

Crocodiles Hamburg..

mocht vanwege financiële problemen niet deelnemen aan de play-offs in de Oberliga Nord. Bij het feest vanwege het einde van het seizoen werd bekendgemaakt dat verdedigers Tuukka Laakso en Phil Miethling alsmede forward Gianluca Balla komend jaar niet meer in Hamburg spelen.

Volgend jaar keert...

EV FĂĽssen terug in de Oberliga. De club promoveerde vanuit de Bayernliga naar het derde niveau in Duitsland. De zogenoemde traditionsverein haakte enkele jaren geleden af na een faillissement, maar is na drie jaar en zeven maanden terug op het niveau van toen. De ploeg gaat spelen in de Oberliga SĂĽd.

Carey Price...

won zijn 315e wedstrijd in het shirt van de Montreal Canadiens in de zege van zijn ploeg op de Detroit Red Wings. Daarmee is hij de doelman met de meeste overwinningen in de geschiedenis van de club. Hij passeert op de eeuwige ranglijst van de Canadiens de legendarische Jacques Plante. Patrick Roy won 289 wedstrijden in het shirt van Montreal en is de nummer drie op de lijst.

Alexander Ovechkin...

lijkt ook niet te stoppen. De Russische aanvaller van de Washington Capitals tekende voor zijn 1200e punt met een assist op het doelpunt van Carlson.

Delen