De selectie van Utrecht Dragons
De selectie van Utrecht Dragons — © Marco Spelten (IJshockey.com/Actiefotografie.nl)

1 september 202007:39

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Essentrics, afgelastingen en een uitschakeling

In de Morning Skate vanmorgen onder meer aandacht voor het Nederlandse vrouwenteam op Papendal, de nieuwe opzet voor de U12, de teamfoto van Utrecht, de afgelastingen van een belangrijk jeugdtoernooi en de Winter Universade, de problemen rond de start van de KHL en de twee wedstrijden in de NHL vannacht, inclusief een uitschakeling.

De Nederlandse vrouwen maakten....

deze week kennis met het uit Canada afkomstige Essentrics. Dit is een workout voor het hele lichaam waarin kracht- en flexibiliteitstraining gecombineerd worden. Het wordt in Canada al jaren ingezet door ijshockeyteams en op Papendal werd afgelopen week ook de Nederlandse vrouwenploeg aan de oefeningen onderworpen. Bij de foto's fungeerde een sessie van de Montreal Canadiens als voorbeeld.

Komend seizoen is er een nieuwe....

opzet voor de U12. Hierbij worden wedstrijden op een volledig ijshockeyveld afgewisseld met 3 op 3-wedstrijden in toernooivorm. De onderstaande video legt uit hoe het allemaal gaat werken.

Het speelschema voor de Belgische....

beker is bekend. In de competitie doen dit jaar vijf teams mee. Naast de bekende vier uit de Beneliga, Herentals, Leuven, Luik en Mechelen, doet ook Kortrijk Spurs mee. Deze ploeg stond vroeger bekend als Gullegem Jets. De eerste twee wedstrijden worden op 10 oktober gespeeld, waarbij direct de krakers tussen Luik en Herentals en Mechelen en Leuven op het programma staan.

Klik hier voor het hele programma >>>

Utrecht Dragons had...

fotograaf Marco Spelten uitgenodigd om de teamfoto en de spelersportretten te maken. De ploeg lijkt klaar voor het nieuwe seizoen.

De selectie van Utrecht Dragons
De selectie van Utrecht Dragons — © Marco Spelten (IJshockey.com/Actiefotografie.nl)

Covid-19 blijft voor afgelastingen.....

zorgen. Zo gaat het gerenomeerde Quebec International Pee-Wee Hockey Tournament dit seizoen niet door. Een van de belangrijkste U12-toernooien ter wereld zou van 10 tot en met 21 februari gehouden worden in Quebec City, maar vanwege de zorgen over een mogelijke tweede golf aan coronabesmettingen is een streep door de organisatie gezet. Het toernooi trekt jaarlijks zo'n 2500 spelers van over de hele wereld en meer dan 200.000 toeschouwers. Ook vanuit Nederland wordt er deelgenomen aan het toernooi.

Dat geldt ook voor de Winter Universiade...

die in januari van dit jaar gehouden zou worden in Zwitserland en waar ijshockey ook een traditioneel onderdeel van is. De komende maanden wordt overlegd over een mogelijke nieuwe datum voor het sporttoernooi voor studenten.

Het nieuwe KHL-seizoen begint....

morgen en Salavat Yulaev Ufa heeft een nieuw logo. Daarin is het gezicht van de regionale held uit de 18e eeuw waar de club naar genoemd is prominenter zichtbaar.

Niet alles is rozengeur...

en maneschijn in de vanuit Rusland georganiseerde internationale competitie. Zo hebben coaches Kurt Fraser, Dusty Imoo en Steve Kasper de liga voor de rechter gesleept in Hong Kong omdat ze zeggen op onrechtmatige wijze aan de kant te zijn geschoven bij Kunlun Red Star, de Chinese deelnemer aan de KHL. Die club speelt overigens dit seizoen in een buitenwijk van Moskou en heeft nog maar Ă©Ă©n voor China gekwalificeerde speler in de selectie.

The Hockey News heeft het hele verhaal >>>

En dan is er nog Jokerit Helsinki...

dat zijn eerste wedstrijd uit bij Dinamo Minsk moet spelen. In Finland is hier wat ophef over ontstaan vanwege de politieke onrust in Wit-Rusland en de manier waarop de huidige president van het land, nauw verbonden met de ijshockeyclub, deze onlusten probeert te onderdrukken. Een verzoek om de wedstrijd uit te stellen werd afgewezen. Daarnaast is het nog de vraag waar Jokerit zijn eigen thuiswedstrijden gaat spelen. Finland heeft strenge regels rond grensoverschrijdend verkeer om verspreiding van covid-19 te voorkomen. Mogelijk komt er een uitzondering voor sportmensen. De KHL zegt hierover in gesprek te zijn met de regeringen van de landen waar de competitie actief is.

Bruins - Lightning 2-3 (OT) (serie 1-4)

Victor Hedman scoorde in de tweede overtime het beslissende doelpunt dat de Tampa Bay Lightning de seriewinst bracht tegen de Boston Bruins. De Lightning kwam in de reguliere speeltijd via goals van Ondrj Palat en Anthony Cirelli twee keer op voorsprong, maar zag de Bruins via David Pastrnak en David Krejci twee langszij komen. Overtime moest de beslissing brengen. Andrei Vasilevskiy maakte 45 saves.

Stars - Avalanche 3-6 (serie 3-2)

De Colorado Avalanche slaagde er wel in de serie te verlengen. De vijfde wedstrijd tegen de Dallas Stars werd met 3-6 gewonnen. Andre Burakovsky had twee goals en een assist namens Colorado, dat goalie Michael Hutchinson de start gaf. Die maakte 31 saves voor zijn eerste play-off-overwinning.