Flyers poster felicitaties 2017

2 maart 201709:34

Door Joep Meijsen

Morning Skate: felicitatie voor Flyers

Tijd voor weer een Morning Skate. Met de NHL Trade Deadline, wat nieuwtjes uit de Oberliga en een felicitatie voor de Flyers. Maak er een leuke dag van, het is National Banana Cream Pie Day in de Verenigde Staten.

Dalhuisen

De vierde wedstrijd in de serie tussen Torpedo Ust-Kamenogorsk en Izhstal (Izhevsk) werd door de ploeg van Mike Dalhuisen met 1-2 gewonnen. Alle treffers in de wedstrijd, voor tweeduizend toeschouwers, vielen in de slotperiode. De vijfde wedstrijd in de achtste finales van de play-offs in de VHL wordt op 4 maart gespeeld.

Van harte

De Leeuwarder Courant viert de negende landstitel van Flyers met een advertentie over een volledige pagina. Bovendien maken abonnees van de krant kans op honderd familiekaarten voor de wedstrijd tegen Zoetermeer van aanstaande vrijdag.

Flyers poster felicitaties 2017

Pre Play-offs

In de DEL in Duitsland zijn de play-offs begonnen. Of eigenlijk de pre-play-offs. Daarin worden series gespeeld tussen Berlijn en Straubing en Ingolstadt en Bremerhaven. De Eisbären wonnen hun eerste duel in eigen huis met 3-1, terwijl Bremerhaven de uitwedstrijd in Ingolstadt met 1-4 wist te winnen. Voor de Fischtown Penguins is het de eerste keer dat het meedoet aan de play-offs in de DEL.

Lenny go lately

Preussen Berlin, de club van Julian van Lijden, neemt afscheid van coach Lenny Soccio. De voormalige DEL-ster van de Hannover Scorpions had zijn contract met de club eigenlijk al verlengd, maar heeft om persoonlijke redenen om ontbinding van het contract gevraagd en deze van de club ook gekregen. Soccio komt uit St. Catherines in Ontario maar speelt en traint sinds 1993 in Duitsland.

Ich will mann

De Wedemark Scorpions uit de Oberliga Nord hebben een nieuwe assistent-trainer. Het gaat om Peter Willmann die de ploeg gaat helpen in de aanloop naar de play-offs, waarvoor ook Tilburg zich geplaatst heeft. De afgelopen maanden was Willmann juist betrokken bij Hannover Scorpions, maar die overeenkomst is met wederzijdse goedkeuring verbroken.

Lange stilte

De beide Canadese sportzenders, TSN en Sportsnet, waren om acht uur in de ochtend al begonnen met hun speciale Trade Deadline Shows. Uiteindelijk duurde het uren voordat er een keer wat gebeurde. En écht druk werd het nooit. Uiteindelijk waren er zeventien deals, drie minder dan vorig jaar en zeven minder dan in 2015. In totaal veranderden 33 spelers van club.

En toch...

wisselden er best een paar bekende namen van club. Bijvoorbeeld verdediger Mark Streit naar Pittsburgh, PA Parenteau naar Nashville, Jerome Iginla naar Los Angeles en Thomas Vanek naar Florida. Hier staat een compleet overzicht van alle trades van gisteren.

En dit is wat Steve Dangle ervan maakt.

Don't Panik

Deze goal van Richard Panik is een beauty.