Devils gentges verbaasd 0809

14 november 201907:49

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Frank Gentges, competitieplanning en de nieuwe rol van Dale Weise

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de aanstelling van Frank Gentges als nieuwe hoofdcoach bij Nijmegen, de competitieplanning voor de junioren en de vrouwen in Nederland, de dikke overwinning voor Daniel Sprong en de San Diego Gulls, de nieuwe rol van ex-Trapper Dale Weise en nog veel meer.

Nijmegen Devils...

heeft gisteravond de naam van de nieuwe coach bekendgemaakt. Het gaat daarbij om de 54-jarige Frank Gentges, die tien jaar geleden ook al een seizoen in de bank stond bij de club uit de Keizerstad. Gentges stond de afgelopen jaren in de bank bij de Moskitos uit Essen, een tegenstander van Tilburg in de Oberliga Nord. De afgelopen weken was hij daar door een ongeval op het ijs al niet meer actief in de bank.

Lees hier meer over de komst van Frank Gentges naar Nijmegen >>>

De planning...

van de competities voor de jeugd en de vrouwen staan staan sinds gisteren online op www.nijb.nl. Op 24 november staat één van de hoogtepunten van de jeugdijshockeykalender in Nederland op het programma met Super Sunday. Daarover later meer op deze site.

De San Diego Gulls wonnen...

met liefst 9-3 van de San Jose Barracuda. Sam Carrick had drie goals en Justin Kloos twee. Daniel Sprong pikte een assist op in de eerste periode, zijn vijfde van het lopende seizoen. Hij had ook twee schoten op doel. De Gulls komen daarmee terug van het verlies van maandag, toen de Stockton Heat hun serie van vier overwinningen op rij wist te doorbreken met een 3-6 zege. Ook in die wedstrijd pakte Sprong een assist mee.

Voor Steve Mason en..

EHC Winterthur gaat het nog altijd niet voor de wind. De ploeg verloor dinsdag in eigen huis met 3-5 van Chaux-de-Fonds. Op de ranglijst is de ploeg inmiddels gezakt naar de tiende plaats in de twaalf teams tellende divisie op het tweede niveau in Zwitserland. In dertien wedstrijden zit Mason op drie goals en drie assists.

Bij Tilburg Trappers..

zijn er nog altijd goede herinneringen aan de periode dat Dale Weise voor de ploeg speelde tijdens een zogenoemde lockout van de NHL. De aanvaller is inmiddels 31-jaar oud en slaagde er dit najaar niet in om een plek te verwerven in het NHL-team van Montreal en speelt sindsdien voor de Rocket de Laval in de American Hockey League. Daar moest hij van houding veranderen en zich ontwikkelen tot een ervaren mentor voor zijn veelal veel jongere teamgenoten. Hij vertelt over zijn nieuwe rol op de website van de AHL.

Lees het hele interview met Dale Weise >>>

Een tegenvaller voor..

EC Peiting van Nardo Nagtzaam. Verdediger Wayne Lucas heeft tijdens de training een kruisband gescheurd en moest direct onder het mes. Dat betekent dat hij de rest van het seizoen aan zich voorbij moet laten gaan.

De Spengler Cup..

is een belangrijk internationaal toernooi dat jaarlijks tussen kerst en nieuwjaar wordt gespeeld in het Zwitserse Davos. Een van de deelnemers is een Team Canada samengesteld uit spelers die in Europese competities actief zijn of anderszins beschikbaar. De technische baas van Hockey Canada, oud-doelman Sean Burke, had Wayne Gretzky benaderd om dit jaar het team te coachen. De legendarische nummer 99 wees het verzoek echter af vanwege de timing rond Kerstmis.