Morning Skate tandem

15 september 201708:16

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Grenzen, een favoriete film en een tandem

Het einde van de werkweek nadert, maar natuurlijk ook vanmorgen weer een Morning Skate. Met onder meer aandacht voor het Silverdome, Ivy van den Heuvel, grensoverschrijdend jeugdijshockey, oefenwedstrijden en een bijzonder tandem.

Bij Herentals heeft...

Kevin van Looveren zijn contract met een jaar verelengd. Van Looveren is al jaren een vaste waarde in de selectie van Herentals en houdt zich bij de club ook bezig met de opleiding van jonge ijshockeyers. Vorig jaar speelde hij dertien wedstrijden als eerste goalie, inclusief de play-offs, namens Hyc.

De rechter deed gisteren...

inderdaad uitspraak in de zaak rond de ijshal in Zoetermeer. De exploitant wordt verplicht de grote ovale schaatsbaan open te stellen en niet alleen de ijshockey- en curlingbaan. De kosten voor het repareren van betonrot en lekkages kunnen niet op de gemeente worden afgewenteld, zo besliste de rechter. Volgens de uitspraak in kort geding had de exploitant hiervoor geld moeten reserveren.

De cao voor Tilburg Trappers...

is gisteren daadwerkelijk ondertekend en daarmee nu van kracht. Hier meer over die collectieve arbeidsovereenkomst.

Ivy van den Heuvel...

geeft op de site van Trappers antwoord op 24 vragen. Het mooiste antwoord gaat over zijn favoriete film. 'End of watch. Maar dit komt wellicht ook vanwege het mooie verhaal dat verbonden is aan deze film. De dag voor we het Olympisch Kwalificatie Toernooi speelden in 2012 gingen we met tien man naar de bioscoop. De film gaat over kameraadschap. Op een bepaald moment gebeurt er iets in de film waardoor tien volwassen gasten met een brok in hun keel zaten. Met zijn opmerking ‘ik kan wel janken’ doorbrak Levi Houkes toen gelukkig de spanning.' Lees hier de rest van de antwoorden >>>

De ijshockeyclub in Nordhorn...

in Duitsland, vlak over de Nederlandse grens spelend, kijkt nadrukkelijk naar Nederland voor aanvulling van zijn jeugdteam. TC Tubantia heeft er een verhaal over omdat de Duitse ijshockeybond het tegenwoordig toestaat om zes spelers uit een ander EU-land op te stellen. Nordhorn zoekt spelers voor de U19, U16 en U10. 'Zowel jongens als meisjes zijn welkom, ook als ze uit Oldenzaal, Losser of Denekamp komen', zegt woordvoerder Sebastian Lindschulte in de krant. De U10 vormt een ploeg samen met Enschede Lions. 'Voor goede ijshockeyers bestaat eventueel de mogelijkheid om naar de topsporttalentschool van het Stedelijk Lyceum in Enschede te gaan.'

De oefenwedstrijden voor vanavond

Tilburg Trappers ontvangt in eigen hal Herne, terwijl Herentals in Heist oefent tegen Antwerpen. Ook Nijmegen staat voor het eerst op het ijs. De Devils gaan op bezoek bij Diez, dat uitkomt in de regionalliga.

In de Oberliga Nord..

oefenden Hannover Indians en Preussen Berlin tegen elkaar. De Indians wonnen het duel met 7-2, vooral door een sterke tweede periode. Wie alles wil lezen over de teams uit de Oberliga, behalve onze previews natuurlijk, kan vanaf 22 september het Sonderheft van Eishockeynews aanschaffen. Er is een speciale uitgave voor de Oberliga Nord.

Als laatste NHL-speler...

hield Alex Ovechkin nog hoop dat hij in Zuid-Korea voor Rusland kon spelen tijdens de Olympische Winterspelen. Teameigenaar Ted Leonsis van de Washington Capitals wilde hem daar ook de ruimte voor geven, maar de voorzitter van de Russische ijshockeybond Vladislav Tretiak liet gisteren al weten dat de regels het niet toelaten om hem te selecteren. Toen grote droevenis van Ovechkin. 'Ik, mijn teamgenoten en alle spelers die willen gaan, hebben verloren', schrijft hij een in verklaring waarin hij zich boos en emotioneel toont.

Genoeg beelden online...

online van atleten die patsen met hun sportieve bolides. Sam Reinhart en Jack Eichel van de Buffalo Sabres kozen bij de eerste training voor een heel ander vervoermiddel. Jammer dat ze geen goalie-tandem vormen.