Morning Skate Ovechkin baby

20 augustus 201808:30

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Groen gras, Ovechkin jr. en het einde van de enforcer

In de Morning Skate vanmorgen onder meer aandacht voor Nardo Nagtzaam, contractverlengingen in de Oberliga Nord, de kersverse vader Alexander Ovechkin, het einde van de enforcer en het overlijden van Kurt Walker.

Nardo Nagtzaam..

kon deze zomer kiezen uit een aantal verschillende clubs, vertelt hij aan Brabants Dagblad. ,'Uit Zweden, Engeland, Finland en Duitsland. Mijn agent heeft zijn werk wel gedaan.'Toch koos hij ervoor om in Tilburg in de Oberliga te blijven spelen. 'Het gras is ergens anders niet altijd groener. Verder wil ik er niet te veel over zeggen. Het is wel een bewuste keuze geweest. En dan is het goed.'

Veteraan Greg Classen...

speelt ook komend seizoen voor Rostock Piranhas. De bijna 41-jarige aanvaller, die ooit negentig wedstrijden in de NHL speelde, maakte vorig jaar de overstap van de DEL2 naar de Oberliga en was bij Rostock in dertig wedstrijden goed voor ongeveer een punt per wedstrijd. Piranhas legde ook verdediger Lukas Gärtner vast die vorig jaar In Timmendorf speelde. Bij EXA IceFighters Leipzig heeft de 20-jarige verdediger Stephan Tramm verlengd. Hij speelde vorig jaar 48 wedstrijden, waarin hij 19 assists oppikte.

Hamburg Crocodiles...

voegt dankzij de overeenkomst met DEL2-ploeg Lausitzer F√ľchsen drie zogenoemde F√∂rderlizenzspeler toe aan de selectie. Het gaat om de 21-jarige doelman Niklas Zoschke, verdediger Brian B√∂lke en aanvaller Vincent Hessler. Laatstgenoemde was vorig jaar nog Duits jeugdinternational en speelde voor Berlijn al een aantal wedstrijden in de DEL.

Alexander Ovechkin won...

met de Washington Capitals afgelopen seizoen zijn eerste Stanley Cup en werd afgelopen zaterdag voor het eerst vader. Zijn echtgenote Nastya beviel zaterdag van een zoon, die de naam Sergei Aleksandrovich Ovechkin kreeg. De Capitals deelden de onderstaande foto.

De Edmonton Oilers...

krijgen de ervaren aanvaller Scottie Upshall op proef. De 34-jarige aanvaller speelde vorig jaar 63 wedstrijden voor de St. Louis Blues waarin hij zeven goals en twaalf assists op zijn naam bracht. Upshall mag tijdens het trainingskamp proberen een permanent contract af te dwingen bij de Oilers.

Er was een tijd...

dat ieder team in de NHL tenminste één speler in het team had die vooral zijn vuisten liet spreken. De zogenoemde enforcer is echter een uitstervend ras. Er wordt nog wel gevochten in de NHL, maar vrijwel alleen nog maar door spelers die ook een andere rol hebben in de ploeg. In zijn videoblog vertelt Steve Dangle over de laatste enforcer die nog actief is in de NHL.

Voormalig Maple Leaf...

Kurt Walker is afgelopen weekeinde overleden. Hij was zo'n enforcer. Hij speelde tussen 1976 en 1978 71 wedstrijden voor de Leafs waarn hij negen punten en 152 strafminuten op zijn naam bracht.

Walker werd na zijn...

actieve loopbaan, waarin hij ook voor talloze minor league clubs speelde, actief met het goede doel Dignity After Hockey, waarmee hij oud-ijshockeyers in moeilijke omstandigheden hielp. In het filmpje hieronder praat hij over zijn weg naar de NHL en de redenen waarom hij Dignity After Hockey oprichtte.

Delen