Morning skate Dusseldorf

1 september 201808:33

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Heimwee, verdedigers en oefenduels

In de Morning Skate op deze zaterdag natuurlijk aandacht voor de Thialf Icehockey Cup, voor de oefenwedstrijden in de Oberliga Nord en de duels in de Champions Hockey League. Verder onder meer aandacht voor een ruzie in de NHL, de nieuwe naam van het stadion van Krefeld en verlengende verdedigers bij Herentals.

Vandaag dus de eerste editie...

van de Thialf Icehockey Cup met twee duels op de zaterdag. Het toernooi begint vanmiddag om 17.00 uur met de ontmoeting tussen de D√ľsseldorfer EG en de Fischtown Pinguins. Daarna volgt om 20.30 uur de wedstrijd tussen Team NL en Krefeld Pinguine. Eerder deze week hadden we al een preview van het toernooi >>>

Leeuwarder Courant had...

in de aanloop naar het toernooi een interview met Diego Hofland, de in Amsterdam geboren aanvaller die met een Duits paspoort speelt bij Krefeld Pinguine. Hij blijkt onder meer een neef te zijn van André Hazes. Hoewel hij al bijna vijftien jaar in Duitsland woont, heeft hij nog altijd af en toe heimwee naar Nederland. Maar het is het wel waard. 'Spelen in de DEL is fantastisch. Als je in een stadion als bijvoorbeeld dat van Köln speelt, dat weet je niet wat je overkomt. Daar kunnen geloof ik 18.000 man in. Dan is Thialf een soort trainingshal, ha ha', zo stelt hij lachend in de krant.

Dat hij door zijn...

aanvraag van een Duits paspoort de Nederlandse nationaliteit verloor zorgt ervoor dat hij niet voor Oranje mag spelen. Dat bleek een fout te zijn die niet meer teruggedraaid kon worden. 'Of ik moet met een Nederlandse vrouw trouwen', aldus Hofland die zeker weet dat hij later terugkomt naar Nederland. 'Daarvoor ben ik te veel familieman.'

D√ľsseldorf had...

eerder deze week de offici√ęle opening van het seizoen op het plein voor het gemeentehuis in de stad. Daar was het best druk.

Tegelijkertijd met de...

Thialf Icehockey Cup wordt in Heerenveen ook het traditionele scheidsrechtersweekeinde gehouden. De Nederlandse officials komen bij elkaar om zich gezamenlijk voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Herentals heeft de namen...

van drie verlengende verdedigers bekendgemaakt. De 22-jarige Emiel Goris was vorig jaar goed voor 4 goals en 12 assists. Ook Thijs van Laere knoopt er een jaar aan vast bij de voormalige Beneliga-kampoien. De 26-jarige defense begint ddaarmee aan zijn zevende seizoen in het shirt van Herentals. Ook international Arne van Espen is komend jaar weer te zien in de defensie van Herentals.

Er is wel wat gedoe...

rond de nieuwe naam van de hal van Krefeld, de Yayla Arena. Een door Turkse immigranten opgerichte onderneming uit Krefeld betaalt over vijf jaar 1 miljoen euro voor de naamrechten. Daar is echter niet iedereen blij mee, zo schrijft het Duitse opinieblad Focus >>>

Er was gisteren weer een..

drukke speeldag in de Champions Hockey League. Zo won Neurenberg met 1-2 bij Mountfield, was IFK uit Helsinki met 3-5 te sterk voor het Poolse Tychy, won Djurgarden Stockholm met liefst 1-6 bij Trinec, was Karpat Oulu met 4-0 te sterk voor Rouen en was het Zwitserse Zug met 3-5 te goed voor de Eisb√§ren uit Berlijn. Bolzano stuntte na een shoot-out met een overwinning op de drievoudige Zweedse kampioen Skelleftea en Red Bull M√ľnchen won met 4-3 van Yunost Minsk. Voor vandaag staan weer zes duels op het programma.

Alle highlights zijn...

hier te vinden. En vanavond zijn er weer de nodige livestreams van de wedstrijden. Die streams zijn straks te vinden via het Game Center op de website van de pan-Europese competitie >>>

In de Oberliga Nord...

oefende Hamburg Crocodiles tegen de Esbären uit Regensburg en verloren met 3-5. De treffers van Hamburg kwamen van Brad McGowan, Daniel Lupzig en Lennart Palausch. Duisburg oefende tegen de Kassel Huskies uit de DEL 2 en verloren uiteindelijk met maar 2-3. Pavel Pisarik scoorde de beide goals namens Duisburg.

De Boston Bruins...

bereiden zich straks met twee oefenwedstrijden in China voor op het nieuwe seizoen. Dat doet de club zonder sterspeler Patrice Bergeron, die een liesoperatie onderging in juni en pas sinds gisteren weer op het ijs staat. Hij slaat de trip van zijn club over om zich verder te richten op herstel.

De zaak rond...

de ruzie tussen Melinda Karlsson, echtgenote van Ottawa Senators-ster Erik, en Monika Caryk, de vriendin van oud-Senator Monika Caryk gaat door. Karlsson beschuldigt Caryk onder meer van 'cyberbullying'. Caryk zou het ongeboren kind van de Karlsson-familie dood hebben gewenst en te hebben gehoopt dat iemand de loopbaan van Erik definitief zou be√ęindigen. Caryk op haar beurt ontkent dat zij achter deze stroom aan boodschappen op social media zat. Lees hier over de laatste ontwikkelingen in de zaak >>>

Delen