Bv B 2018 Vincent Morgan met beker

3 februari 201908:32

Door Remco

Morning Skate: Herentals wint Belgische beker en duur verlies Zoetermeer

De Belgische beker is een prooi geworden voor HYC Herentals. De ploeg won met 1-0 van Bulldogs Luik. In de Beneliga ging Zoetermeer thuis onderuit tegen Tilburg Trappers.

Belgische beker

Na een zeer spannende finale won ERA Renomar HYC Herentals de Belgische beker. In eigen huis zorgde Preston Shupe in de derde periode voor het enige doelpunt. HYC moest het al snel doen zonder Peter Bartek. De ervaren verdediger kreeg na een paar minuten al een game misconduct wegens elbowing. Daarna bleef de brilstand nog lang op het bord totdat Shupe toesloeg.

Daarmee is de Belgische beker na een jaar weer terug bij Herentals. Vorig jaar was Luik nog de sterkste in de finale.

Foto: Kurt Tops

Beneliga: Zoetermeer Panters - Tilburg Trappers toekomstteam

Zoetermeer Panters had zaterdagavond goede zaken kunnen doen in de strijd om de achtste plek op de ranglijst. In de eigen Silverdome ging het echter mis voor Zoetermeer. Ondanks een hattrick van Jay Huisman verloor Panters met 4-6. Tilburg Trappers beschikte over een aantal spelers uit het Oberliga-team. Zo waren Alexei Loginov, Giovanni Vogelaar en Floris van Elten te bewonderen in Zoetermeer. Vogelaar kwam nog tot scoren en zag zijn team tweemaal scoren in de laatste tien minuten. Michal Stoklosa en Jonas Steeno zorgden ervoor dat de drie punten richting Tilburg kwamen.

Zoetermeer staat ondanks het verlies nog wel op de achtste plek met vier punten voorsprong op Amsterdam Tigers. Zondagavond om 18.00 uur spelen die ploegen tegen elkaar in Amsterdam.

Nederlandse bekerfinale

In de regionale kranten was er volop aandacht voor de Nederlandse bekerfinale. In het AD sprak Hijs-goalie Tomislav Hrelja onder meer over zijn overstap vanuit Nijmegen naar Den Haag: 'Door de komst van Deniz Mollen was het voor mij in Nijmegen klaar. Ik moest op zoek naar een nieuwe club en dacht stiekem al aan een uitdaging bij een topploeg. Het was er niet zomaar een die zich meldde, het was het team dat alles had gewonnen.'

Het AD sprak ook met Jeffrey Melissant die vorig jaar nog in Den Haag speelde. De aanvaller van Nijmegen is nog lovend over zijn oude club: 'In de Uithof is het altijd volle bak en dat is een groot verschil met andere clubs. Bovendien is de sfeer er altijd goed.'

In de Gelderlander keek Levi Houkes vooruit naar de finale en sprak over de groeiende populariteit van het team in Nijmegen: 'Ook in het Triavium zit steeds meer publiek. Het ijshockey begint weer te leven. Ik vind dat geweldig, want er is niks mooiers dan voor mijn eigen stad te spelen. Ik draag de ‘C’ van captain met trots, het niveau van de ploeg wordt steeds hoger. Dat terwijl Devils geen gekke dingen doet, financieel gezien. Er ligt een gedegen plan voor de toekomst.'

De Nederlandse bekerfinale is live te zien op de website van IJshockey Nederland. De uitzending start om 16.40 uur.

Emotionele puck drop

Voorafgaande aan het duel tussen Pittsburgh en Toronto was de familie van een Canadese soldaat uitgenodigd om de puck drop te doen. Als verrassing kwam plotseling de soldaat met de puck de rode loper op en dat leidde tot deze prachtige beelden.

Sprong scoort weer

Zijn ploeg Anaheim Ducks is bezig aan een dramatische periode maar Daniel Sprong blijft scoren. Vannacht scoorde Sprong in Winnipeg waar Anaheim wel met 9-3 verloor.

Delen