Ovechkin stare down

27 maart 201908:11

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Het ritueel van Alexander Ovechkin

In de Morning Skate vandaag aandacht voor de U18 van Nederland in Belgrado, voor de overwinning van Daniel Sprong en de ontwikkelingen in de play-down-serie van Steve Mason. Verder een update uit de NHL-inclusief wat doelpuntenmachine Alexander Ovechkin zoal uitspookt voor hij het ijs op gaat.

De U18 van Nederland..

won gisteren zijn tweede wedstrijd op het WK in Belgrado met 2-1 van Australiƫ. Nederland was echter niet het enige land dat zijn twee wedstrijden tot nu toe won. China was in de ochtenduren al te sterk voor Belgiƫ, 6-4, terwijl in de avonduren Serviƫ met 1-4 Kroatiƫ klopte. Doelman Jowin Ansems geeft op de Instagram-pagina van IJshockey Nederland zijn reactie op de zege van Oranje >>>

De stand

1. Serviƫ 2-6 (+7)
2. China 2-6 (+5)
3. Nederland 2-6 (+3)
4. Belgiƫ 2-0 (-4)
5. Australiƫ 2-0 (-5)
6. Kroatiƫ 2-0 (-6)

Vandaag is een rustdag..

voor de jongens van Oranje. Donderdagavond wacht de belangrijke wedstrijd tegen het eveneens nog ongeslagen Serviƫ.

Daniel Sprong..

won met zijn Anaham Ducks vannacht de wedstrijd tegen de Vancouver Canucks met 5-4. Sam Steel scoorde drie keer voor de Ducks, zijn eerste hattrick in de NHL. Ondanks de overwinning zijn de Ducks nu officieel uitgeschakeld voor de play-offs, al was het al een tijdje duidelijk dat plaatsing zeer onwaarschijnlijk was. Daniel Sprong kreeg ruim dertien minuten ijstijd, waarvan 55 seconden op de powerplay. Hij had Ć©Ć©n schot op doel.

Steve Mason...

ontbrak vanwege een blessure in de opstelling van Rapperswil-Jona in de wedstrijd tegen HC Davos, de eerste in de serie om lijfsbehoud. Voor 3400 toeschouwers verloor Rapperswil-Jona nipt met 3-2. Donderdag gaat de serie verder met een thuiswedstrijd voor de ploeg van Mason. Het is niet bekend of de Nederlandse international dan weer fit is.

Connor McDavid blijft...

een lichtpunt in een matig seizoen voor de Edmonton Oilers. De ploeg won met 8-4 van de LA Kings, waarbij McDavid zijn persoonlijke record qua punten verbeterde. Leon Draisaitl en Ryan Nugent-Hopkins scoorden hattricks. De laatste keer dat twee spelers van de Oilers een hattrick scoorden in dezelfde wedstrijd was in 1985, Jari Kurri en Paul Coffey. Dat waren wat succesvollere tijden voor de Oilers, die nog wel in de race zijn voor een plek in de play-offs, maar daarvoor vijf punten goed moeten maken.

De Columbus Blue Jackets..

blijven op jacht naar een plek in de post-season. Sergei Bobrovsky had zijn derde shutout in vier wedstrijden in de 4-0 overwinning op de New York Islanders. De strijd om twee plekken gaat tussen Carolina, Montreal en Columbus, waarbij laatstgenoemde iets achterloopt in punten. Donderdag is er de kraker tussen Columbus en Montreal. De Canadiens wonnen overigens ook en beƫindigden daarmee de laatste kans van de Florida Panthers om de play-offs te halen.

Alexander Ovechkin...

gaat ook gewoon door met waar hij goed in is, het scoren van veel doelpunten. Hij maakte vannacht zijn 49e van het het seizoen en nadert daarmee zijn achtste seizoen met vijftig goals of meer in dienst van de Washington Capitals. Hij komt nu ook gelijk te staan met Brandan Shanahan op plek dertien van de eeuwige topscorerslijst van de NHL en rukt ook op deze ranglijst op. De Capitals wonnen met 4-1 van de Hurricanes.

En zo ziet het pre game ritual..

van Ovechkin eruit.