Morning Skate Shawn Mendes

4 oktober 201807:59

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Hoog bezoek, een schorsing en een banner

Heerenveen kreeg hoog bezoek naar aanleiding van het winnen van de Ron Bertelingsschaal, de Toronto Maple Leafs hadden een beroemde zanger op bezoek, Daniel Sprong lijkt fit voor de wedstrijd van vannacht, Mike Dalhuisen krijgt een nieuwe teamgenoot, bij de Capitals was het feest, maar moest ook een stevige schorsing geworden geslikt.

Heerenveen won twee weken...

geleden de Ron Bertelingschaal door in eigen huis Den Haag te verslaan. Gisteren kreeg het team hoog bezoek in de kleedkamer voor een felicitatie rond het winnen van de eerste prijs van het nieuwe ijshockeyseizoen.

Mike Dalhuisen krijgt...

een nieuwe teamgenoot. Doelman Jonathan Boutin raakte onlangs geblesseerd. Reden voor de club om direct Florian Proske te halen. Proske staat onder contract bij Neurenberg in de DEL en komt als een zogenoemde förderlizenz naar Bad Nauheim.

Het is nog niet helemaal...

duidelijk hoe de nieuwe ijsbaan in Leiden gaat worden. De gemeente Alphen praat opnieuw over het mogelijk steunen van de bouw van de baan zodat er een 333-meterbaan kan komen. Leiden heeft alleen geld voor een 250 meterbaan en had buurgemeenten om een bijdrage gevraagd. De laatste weken is er in Alphen volop actie gevoerd om de gemeente zo ver te krijgen het project in Leiden te steunen.

Het was een mooie avond in...

Washington. Voor het eerst in de geschiedenis van de club werd er een Stanley Cup Banner naar het dak gehezen. Het team vierde dit succes daarna door met liefst 7-0 te winnen van de Boston Bruins.

De Maple Leafs..

hadden wat meer moeite met de Montreal Canadiens. Een treffer van Auston Matthews in overtime vormde uiteindelijk het verschil tussen de twee teams. De Leafs hadden echter ook belangrijk bezoek. Singer-songwriter en social mediaster Shawn Mendes was bij de wedstrijd. Hij kreeg een jersey uit handen van oud-doelman Curtis Joseph.

Voor Daniel Sprong...

en de Pittsburgh Penguins begint het seizoen vandaag. De kans is groot dat de geboren Amsterdammer in de opstelling staat van de veelvuldige winnaar van de Stanley Cup. Tijdens de training van de Penguins op woensdag deed Sprong weer volledig mee, waar hij vanwege een blessure eerder in de week nog zonder contact trainde.

Als Sprong speelt...

is dat waarschijnlijk in een lijn met Matt Cullen en Riley Sheahan in wat geldt als de vierde lijn voor de Penguins. Het duel begint vannacht om 01.00 uur onze tijd.

Sprong komt in ieder geval...

Tom Wilson van de Capitals niet tegen. Hij werd voor twintig wedstrijden geschorst door de NHL vanwege deze overtreding in de pre-season:

Delen