Trappers Erfurt Bastings nov18

15 oktober 201908:09

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Huldiging, Thunderbirds en Sami Hyypiä loot

In de Morning Skate op deze dinsdagochtend aandacht voor de vijfhonderd wedstrijden van Mickey Bastings, het verlies voor Mike Dalhuisen en een ontslag in Lindau. Verder onder meer updates over Doug Mason en Dave Hyrsky en een oud-speler van Willem II die de loting voor de Champions Hockey League gaat doen.

Mickey Bastings...

werd afgelopen weekeinde gehuldigd vanwege het feit dat hij de grens van vijfhonderd wedstrijden voor Tilburg Trappers heeft overschreden. Dat gebeurde overigens al enige tijd geleden. ',Op hoeveel ik ga eindigen? Dat weet ik niet. Ik ben pas 27 en zo lang ik het leuk vindt, ga ik door', zei hij tegen Brabants Dagblad.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Mike Dalhuisen en...

Dukla Michalovce verloren zondag met 2-5 vanZvolen. Dalhuisen scoorde wel één van de twee treffers namens zijn ploeg, maar kon de Nederlaag niet helpen voorkomen. Michalovce staat nu op de zesde plaats in de dertien teams tellende Extraliga in Slowakije.

Doug Mason en..

Graz 99ers staan op dit moment in de internationale EBEL-ijshockeycompetitie op de zesde plaats. De ploeg van de Nederlandse bondscoach heeft na negen wedstrijden vijftien punten. Afgelopen weekeinde was er op vrijdag een verlies in overtime tegen Innsbruck, waarna de uitwedstrijd op zondag tegen Villach met 4-0 werd verloren.

Davy Hyrsky....

de oud-coach van onder meer Heerenveen, Tilburg, Geleen, Nijmegen, Den Haag en Amsterdam is sinds het begin van dit seizoen de hoofdcoach van de Las Vegas Thunderbirds in de Western States Hockey League, een Tier II-ijshockeyliga in de Verenigde Staten. Zijn ploeg is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Na vier wedstrijden heeft het team al vier overwinningen geboekt.Het is het eerste seizoen voor de club, die sinds dit jaar deel uitmaakt van de competitie. Het team speelt zijn wedstrijden in de SoBe Ice Arena naast het Fiesta Rancho Hotel and Casino.

Lindau Islanders...

vorig jaar nog tegenstander van Tilburg in de play-offs in de Oberliga, heeft zijn coach Chris Stanley op de keien gezet. Volgens de club was er een te grote afstand ontstaan tussen de spelersgroep en de coach. De club staat bovendien met slechts √©√©n zege in zes wedstrijden op de laatste plaats in de Oberliga S√ľd. Stanley fungeerde vorig jaar nog als speler-coach en wordt opgevolgd door de 32-jarige Phillip Haug, die afgelopen jaar zijn loopbaan be√ęindigde na zes seizoenen in het shirt van Lindau.

Voormalig Willem II-verdediger

Sami Hyypiä verzorgt op 18 oktober de loting voor de wedstrijden in de achtste finale van Champions Hockey League. Deze wordt in Helsinki gehouden. Hyypiä speelde na zijn tijd in Tilburg nog jarenlang voor Liverpool en Bayer Leverkusen en speelde ruim honderd interlands voor Finland. In zijn tijd in Tilburg liet hij zich ook regelmatig zien bij wedstrijden van Trappers.