Trappers Indians Oberliga duel de Hondt 02 2018

18 mei 201808:30

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Hunt, De Ruiter en Oberliga

In de Morning Skate aandacht voor de terugkeer van Trevor Hunt bij Flyers, de poging van Jay de Ruiter om in Noord-Amerika aan de bak te komen, de kwestie rond de Oberliga-deelname van Tilburg, de kwartfinales van het WK, de play-offs in de NHL en wat verder ter tafel komt.

Heerenveen Flyers...

heeft de eerste nieuwkomer voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Het gaat om de 32-jarige Trevor Hunt, die de afgelopen vijf seizoenen in Herentals speelde. Hunt had zes goals en 25 assists in 22 wedstrijden vorig jaar.

Lees hier het hele bericht >>>

De Haagse jeugdinternational...

Jay de Ruiter waagt een poging om in Noord-Amerika aan de bak te komen. De 16-jarige aanvaller krijgt de kans om zich in de selectie van de Connecticut Junior Rangers te spelen tijdens try-outs. De Ruiter is een vaste keuze in de selecties van Jong Oranje U18 en U20. Tijdens het U18-WK had hij dit seizoen twee goals en zeven assists in vijf wedstrijden. Hij had ook drie goals en vijf assists in de Beneliga voor Hijs Hokij. De Connecticut Junior Rangers speelt in de US Premier Hockey League, een liga die spelers voorbereid op college in de VS. De club traint onder meer bij het trainingscentrum van de New York Rangers.

Gisteren dook het bericht...

op dat de clubs uit de Duitse Oberliga tijdens een stemming tegen de verdere deelname van Trappers aan de Oberliga hebben gestemd. Het feit dat Tilburg drie jaar achter elkaar kampioen is geworden en daarmee de promotiekansen van clubs die ze tegenkomen in de play-offs om zeep helpen, speelt daarbij een belangrijke rol. Volgens voorzitter Ron van Gestel van Trappers is er echter geen reden voor paniek. 'Wij hebben de inschrijfpapieren al weer binnen van de Duitse bond. Maar we moeten natuurlijk niet doen of er niks aan de hand is. We moeten dan met de bond en de clubs om de tafel om te zoeken naar een situatie die het beste is voor iedereen', zo zegt hij in Brabants Dagblad.

Trappers mocht...

ondanks de kampioenschappen niet promoveren naar de DEL2. Die liga, die losstaat van de Duitse ijshockeybond, houdt de deuren gesloten voor buitenlandse clubs. Trappers is wel in gesprek met die competitie. Daar is op dit moment een plek vrij omdat SC Riessersee zich heeft teruggetrokken. De eerste kandidaat om die plek in te vullen is echter Bayreuth Tigers, dat eigenlijk is gedegradeerd naar de Oberliga. Die club gaat nu de benodigde papieren indienen. Andere oplossingen, waar Trappers begrijpelijkerwijs weinig in ziet, zijn uitsluiting van de play-offs in de Oberliga of de overstap naar een andere buitenlandse competitie. Een bron uit de Oberliga vertelde enkele weken geleden al aan IJshockeynederland.nl: 'Laat Trappers nu maar drie jaar in de Oberliga Süd spelen.'

Trappers zelf heeft ook een verklaring geplaatst op de website >>>

Ron Berteling, Ivy van den Heuvel en Kilian van Gorp..

gaven gisteren in Tilburg een ijshockeyclinic ten bate van KWF Kankerbestrijding. De clinic maakt deel uit van de Alpe d'huzes-campagne om geld in te zamelen voor onderzoek. Deelname aan de clinic, die van kwart over acht tot kwart over tien werd gehouden in Tilburg, kostte dertig euro.

Foto: Facebook

Morning Skate clinic

Aanvaller..

Marco Habermann speelt komend jaar niet meer in het shirt van Duisburg. De forward maakte de overstap naar Blue Devils Weiden, dat uitkomt in de Oberliga Süd. Hij had vorig jaar negentien punten in 46 wedstrijden. Moskitos Essen verliest de diensten van de in Slowakije geboren Andrej Bires. Hij tekende bij EC Bad Nauheim uit de DEL2. De in Tilburg beruchte doelman Björn Linda maakt de overstap van Hannover Scorpions naar Deggendorf, dat promoveerde naar de DEL2.

De kwartfinales van het WK..

n Denemarken zijn gisteren gespeeld. In een spectaculaire wedstrijd won Canada in overtime met 4-5 van Rusland. Een powerplay in de extra tijd leverde Ryan O'Reilly de kans op om het duel te beslissen. Ook de Verenigde Staten bereikte de halve finales. Patrick Kane scoorde het winnende doelpunt in de 3-2 zege tegen Tsjechië. Zweden had het moeilijk tegen Letland, maar won uiteindelijk met 3-2. Terwijl Zwitserland de halve finales bereikte met een 2-3 overwinning op Finland.

De halve finales van zaterdag:

15.15 uur: Zweden - Verenigde Staten
19.15 uur Canada - Zwitserland

In de serie tussen..

de Tampa Bay Lightning en de Washington Capitals is het weer 2-2. Tampa won ook de tweede uitwedstrijd in Washington, onder meer dankzij 36 saves van Andrei Vasilevskiy. De winnende goal in de 4-2 overwinning voor de Bolts werd gescoord door Alex Killorn. Zaterdag volgt het vijfde duel in de serie, weer in Tampa.

Een dag eerder..

pakte Vegas de leiding in de serie tegen Winnipeg met een 4-2 overwinning in het derde duel in de serie. Jonathan Marchessault had twee goals en Marc-Andre Fleury stopte 33 schoten.