Morning Skate Bill Barilko banner

20 oktober 201708:40

Door Joep Meijsen

Morning Skate: ijsbad, Olympische auditie en de Hip

In de Morning Skate vandaag onder meer aandacht voor fysiotherapie tijdens een druk weekeinde, het probleem van het combineren van ijshockey en wielrennen, Mike Dalhuisen, Duisburg FĂĽchse en het overlijden van Gord Downie, de zanger de Tragically Hip.

Eindhoven Kemphanen heeft...

weer een hoofdsponsor. Een oude bekende. Lees hier het bericht >>>

Fysiotherapeut Lars van Engelen...

van Tilburg Trappers krijgt in Brabants Dagblad de ruimte om te vertellen hoe de club omgaat met het feit dat er drie in plaats van twee wedstrijden gespeeld worden dit weekeinde. 'Bij elke thuiswedstrijd ben ik als fysiotherapeut aanwezig en daarnaast zijn er dan de masseurs Freek van Bladel en Wim Spijkers. Bij uitwedstrijden ga ik samen met Ă©Ă©n van de twee masseurs mee. Ik denk dat we nu na de thuisduels twee behandeltafels opstellen in plaats van eentje, zoals we dat in de play-offs ook doen. En ik zal bepaalde spelers adviseren om thuis een ijsbad te nemen. Dat bevordert het herstel.'

Stef Vermeulen combineerde...

jarenlang wielrennen en ijshockey bij Olympia Heist. Het is hier echter mee afgelopen, vertelt hij aan de krant Het Nieuwsblad. 'De belasting ijshockey-wielrennen-werken wordt me te zwaar. Als ik nog aan sport doe, dan zal het ijshockey zijn. Ik reed vorige dinsdag mijn laatste koers in Heist-Goor, trainde deze week een eerste keer op het ijs en binnen twee weken zou ik klaar moeten zijn om in competitie te stappen. Die twee weken zijn noodzakelijk, want na een jaar zonder schaatsen moet je weer voeling krijgen met het ijs, de puck en de bewegingen die noodzakelijk zijn. Inderdaad, je verleert schaatsen niet. Maar het gevoel is bij mij nooit van de eerste dag terug.'

Duisburg heeft de..

selectie weer uitgebreid. De 23-jarige verdediger Marius Nägele komt over van de Lausitzer Füchsen, waar hij in acht wedstrijden dit seizoen in de DEL 2 puntloos bleef. Daarmee heeft Duisburg weer zeven verdedigers onder contract. Nägele speelde eerder voor Füssen, Selb en Weiden al 245 wedstrijden in de Oberliga.

Torpedo Usk-Kamenogorsk en...

Mike Dalhuisen klommen woensdag naar de twaalfde plaats in de VHL, de tweede Russische liga. De ploeg uit Kazachstan won in overtime met 5-4 van Molot-Prikamye Perm. Evgeny Rymarev scoorde in overtime het winnende doelpunt. Dalhuisen had twee assists in de wedstrijd, waarmee hij zijn totaal voor het seizoen op zeven brengt.

Zonder deelname van...

NHL-spelers worden de komende Winterspelen een heel ander soort toernooi dan de afgelopen edities. Een toernooi dat als voorbereiding kan gelden is de Deutschland Cup die van 10 tot en met 12 november wordt gespeeld in Augsburg. De VS is Ă©Ă©n van de deelnemers en heeft een team samengesteld waarvan een reeks spelers weleens te zien kunnen zijn in Zuid-Korea volgend jaar. Bekendste namen zijn Brian Gionta en Ryan Malone, ervaren NHL-spelers zonder NHL-contract. Lees er hier meer over >>>

En hier staat het complete roster >>>

Gord Downie overleed..

deze week, de zanger van de Canadese band de Tragically Hip, die ook in Nederland een graag geziene gast waren op festivals. Het was ook een band die zong over alles waar Canada voor staat, waaronder ijshockey. Hun nummer 50 Mission Cap is wat dat betreft het bekendst, het gaat over Bill Barilko, die ooit voor de Maple Leafs het winnende doelpunt om de Stanley Cup scoorde, maar vervolgens om het leven kwam tijdens een vliegtuigongeluk.

Bill Barilko disappeared that summer
He was on a fishing trip
The last goal he ever scored
Won the Leafs the Cup
They didn’t win another till nineteen sixty two
The year he was discovered

De Maple Leafs deden tijdens hun thuiswedstrijd iets bijzonders.

Dit is overigens het..

hele nummer. Veelgedraaid in kleedkamers in het ijshockey, zoals meer werk van de Hip.

Deze week keerde..

ex-NHL-goalie en TV-analist Eddie Olczyk voor het eerst terug op de commentaarpositie bij een wedstrijd van de Chicago Blackhawks nadat bij hem in augustus darmkanker was geconstateerd. Het leverde hem een staande ovatie van het publiek op toen hij tegen het einde van de eerste periode werd herkend.