Heerenveen Flyers 2018 Ronald Wurm viert goal

20 februari 201908:12

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Inhaalkraker, halproblemen en een winning streak

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de wedstrijd van Tilburg vanavond tegen Berlijn en de inhaalkraker tussen Heerenveen en Herentals in de Beneliga. Verder onder meer aandacht voor de situatie in Antwerpen, oud-Geleen-speler Pierre McGuire, een tegenslag voor Leipzig en de winning streak van de St. Louis Blues.

Tilburg Trappers - ECC Preussen Berlin

Trappers haalt vandaag de wedstrijd tegen Berlijn in die enkele weken geleden vanwege een tekort aan spelers van Preussen werd afgelast. Trappers kan vanavond de voorsprong op de naaste belagers dusdanig uitbreiden dat de ploeg niet meer achterhaald kan worden op de ranglijst en daarmee als nummer één in de Oberliga Nord aan de play-offs mag beginnen. Berlijn is de nummer laatst uit de Oberliga Nord. Afgelopen weekend kwam de ploeg van coach Uli Egen, ooit actief in Geleen, maar twee keer in actie. Op bezoek bij Duisburg werd met 10-2 verloren, maar op vrijdag werd in eigen huis maar nipt verloren van Crocodiles Hamburg, 4-5. Trappers had het in de laatste uitwedstrijd in Berlijn ook niet makkelijk. Op 30 december werd het slechts 1-2 in het voordeel van Tilburg met een winnende goal voor Kevin Bruijsten. Imports Kyle Powowarczyk en Jakub Rumpel zijn de topscorers van de ploeg die naar uitwedstrijden meestal slechts een beperkte selectie meebrengt. Het duel in Stappegoor begint vanavond om 20.00 uur.

Unis Flyers Heerenveen - Era Renomar Hyc Herentals

De nummers één en drie van de Beneliga treffen elkaar vanavond in Thialf voor een duel dat enkele weken geleden vanwege het winterse weer werd afgelast. De uitslag van deze wedstrijd gaat veel vertellen over hoe de top van de Beneliga eruit gaat zien en waarbij onderling resultaat een belangrijke rol kan spelen. Het gat tussen Herentals en Heerenveen is slechts drie punten, waarbij Flyers één wedstrijd minder gespeeld heeft. Thuisvoordeel tot het einde van de play-offs staat dus op het spel vanavond, waarbij ook Geleen nog een woordje mee kan spreken. Eaters staat twee punten achter Herentals maar heeft nog maar één wedstrijd te spelen. Het is de eerste ontmoeting tussen Flyers en Hyc dit seizoen, opvallend genoeg komen de twee teams elkaar komende zondag nog een keer tegen, dan in Herentals voor wat een spannend slotweekeinde in de Beneliga gaat worden. Herentals won zijn beide wedstrijden afgelopen weekend, thuis in overtime van Zoetermeer en uit in Nijmegen in de reguliere speeltijd. Flyers won de uitwedstrijd in Amsterdam, maar ging in eigen huis onderuit tegen Den Haag. Oud-Herentals-verdediger Trevor Hunt moet het duel vanwege een schorsing aan zich voorbij laten gaan. Hij werd onlangs voor drie duels geschorst vanwege een check in de wedstrijd tegen Tilburg en zit vanavond het laatste duel van zijn schorsing uit. De eerste face-off van deze wedstrijd is vanavond om 20.00 uur in Thialf.

Foto: Paul Nicolaassen (ijshockeyfoto.nl)

Antwerpen is..

de tweede club dit seizoen die getroffen wordt door de tijdelijke sluiting van de ijsbaan, waarbij ook hier het dak het probleem is. Op de eigen website geeft voorzitter Jan Pasmans van de club een update. 'Onze’ ijsbaan blijft voor onbepaalde duur gesloten wegens een ernstig probleem aan de dakspanten. Opties worden nog bekeken, zoals een beroep doen op een specialist inzake houtstructuren. Als clubbestuur begrijpen we dat bij iedereen de teleurstelling heel groot is. Ook bij ons. Ondertussen blijven wij als clubbestuur evenwel niet bij de pakken zitten en blijven we strijdvaardig! Deze week is er reeds een gesprek op het kabinet van de Schepen van Sport om de alternatieven op korte en lange termijn te bespreken.' Schepen is het Belgische equivalent van de Nederlandse wethouder.

De gevolgen voor de Beneliga...

zijn beperkt. Antwerpen heeft alleen nog een thuisduel tegen Mechelen op het programma staan, maar dat is een wedstrijd die niet meer van belang is voor de play-offs. Beide teams zijn daarvoor al uitgeschakeld. De sluiting heeft echter wel grote gevolgen voor het totale ijshockey in Antwerpen, waaronder het populaire Indoor Pond Hockey Classic-toernooi dat jaarlijks wordt georganiseerd en natuurlijk de trainingen en wedstrijden van de overige teams. Het bestuur van Phantoms is hiervoor op zoek naar oplossingen.

Het programma BNRzaken..

besteedt vandaag aandacht aan onder meer ijshockey.

De NOS...

laat het spectaculaire filmpje zien van tv-commentator Pierre McGuire die bijna een puck voor zijn hoofd krijgt tussen de banken. Ook veel andere media in Nederland pikten dit opmerkelijke moment op. Toch altijd leuk om even te vermelden dat McGuire ooit een seizoen in de Nederlandse competitie speelde, voor Geleen. Inmiddels vijftien jaar geleden schrijf IJshockey.com hier een verhaal over >>>

In de Oberliga Nord...

moet Leipzig het voor de rest van het seizoen doen zonder Michael Velecky. De 31-jarige Tsjech raakte afgelopen vrijdag ernstig geblesseerd aan zijn schouder tijdens de uitwedstrijd in Rostock. Daarmee verliest de ploeg zijn topscorer. Velecky heeft drie weken rust opgelegd gekregen, daarna wordt gekeken of een operatie noodzakelijk is.

De St. Louis Blues...

wonnen vannacht in overtime van de Toronto Maple Leafs. Het was de elfde overwinning op rij voor de Blues, waarmee de club een franchise-record zet voor de langste winning streak.

Joe Thornton...

is inmiddels één van de veteranen in de NHL, een competitie die ieder jaar jonger lijkt te worden. De 39-jarige aanvaller van de San Jose Sharks liet eerder deze week zien dat hij nog altijd meetelt. Zijn hattrick tegen zijn oude club Boston was wel zijn eerste sinds 2010.

Delen