2007 1170

9 oktober 201907:29

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Inter Region Cup, problemen en Chara passeert Gretzky

In de Morning Skate op deze woensdagochtend aandacht voor de Inter Region Cup, voor de nijpende situatie rond Krefeld Pinguine, de reden waarom Larry Suarez voorlopig in de bank staat bij Essen en verschillende streaks in de NHL.

De afgelopen weken..

zijn de eerste wedstrijden in de nieuwe Inter Region Cup gespeeld. Dagblad De Gelderlander vroeg rond de wedstrijd van Devils tegen Herford hoe dit bevalt. 'We zijn niet per se voorstander van Duitse teams bij ons in de competitie. Maar we zoeken naar manieren om de BeNe-league te verbeteren en daarin past misschien samenwerking met Duitsland. Badinerend gezegd, kun je de Inter Region Cup een probeersel noemen, maar als die op termijn een robuustere BeNe-league oplevert, is het dat waard', zegt voorzitter Joop Vullers van de Nijmeegse club.

Het is volop crisis bij...

Krefeld Pinguine in de DEL. De club ligt overhoop met √©√©n van zijn twee eigenaren, de Rus Mikhail Ponomarev die zijn financi√ęle verplichtingen niet na zou komen. De Rus, de grootste aandeelhouder in de club, stelt op zijn beurt dat Pinguine hem verkeerd zou hebben ingelicht over de financi√ęle situatie en ook gelogen zou hebben bij de aanvraag van een licentie. Dit is volgens de club weer totale onzin.

Dit zorgt er echter...

wel voor dat de toekomst van de club ongewis is. Door vooruitbetalingen van de andere eigenaar van de club, Wolfgang Schulz, heeft de club vooralsnog voldoende geld om het uit te zingen tot het einde van het kalenderjaar. Voor daarna zit de club echter met een fors gat dat mogelijk het directe einde van het topijshockey in Krefeld kan betekenen. De club zou dan volgend seizoen een doorstart moeten maken in de Oberliga. De club stapt naar de rechter om Ponomarev te dwingen zijn verplichtingen na te komen.

Essen Moskitos...

moet het voorlopig doen zonder hoofdcoach Frank Gentges, die vorige week tijdens een training dusdanig gewond raakte dat hij voor nader onderzoek is opgenomen in een ziekenhuis. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door Larry Suarez, de voormalige bondscoach van Nederland.

Lees hier meer over de situatie bij Essen >>>

Saale Bulls Halle..

moet het de komende vier maanden doen zonder import Tyler Mosienko. De 35-jarige Canadees liep onlangs een knieblessure op en heeft inmiddels een operatie ondergaan. Halle staat op de zevende plaats in de Oberliga Nord met 3 punten uit vier wedstrijden.

Hannover Scorpions heeft..

aanvaller Ralf Rinke vastgelegd voor de rest van het seizoen. De speler was de afgelopen periode op proef bij de club en overtuigde dusdanig dat hem een contract werd aangeboden. De 26-jarige Rinke speelde vier wedstrijden voor Scorpions waarin hij twee keer scoorde en twee assists voor zijn rekening nam. Rinke speelde vorig jaar in de regionalliga voor Königsbrunn, maar heeft ervaring op DEL2 en Oberliga-niveau.

Zdeno Chara speelde..

vannacht in de 4-3 van Vegas Golden Knights zijn 1488e wedstrijd in de NHL. Daarmee passeert hij Wayne Gretzky op de lijst met aantal NHL-wedstrijden. Chara is nu de nummer 23 op deze lijst. Volgende in beeld in Phil Housley die op 1495 wedstrijden zit. De eerste plaats is nog wel een tijdje weg. Die is al heel lang in handen van Mr. Hockey Gordie Howe met 1767 wedstrijden.

Patrick Marleau...

heeft alsnog een contract getekend bij de San Jose Sharks. Het zou gaat om een overeenkomst voor één seizoen ter waarde van 700.000 dollar. Marleau keert daarmee terug bij de club waar hij zijn volledige loopbaan speelde tot hij overstapte naar de Toronto Maple Leafs. Daar speelde hij twee jaar, waarna de Leafs hem overdeden aan de Carolina Hurricanes, die zijn contract afkochten. Daardoor was Marleau een free agent. De 40-jarige Marleau speelde in de afgelopen tien jaar 788 wedstrijden op rij. Hij is bij de Sharks de speler met de meeste wedstrijden, punten en goals voor de club.

Hij is echter niet..

de speler met de langste streak op dit moment in de NHL. Die eer gaat naar Keith Yandle van de Florida Panthers, die vandaag zijn achthonderdste wedstrijd op rij speelt in de NHL. Hij miste voor het laatst een wedstrijd op 22 maart 2009. Slechts vier spelers gingen hem voor.

De Anaheim Ducks...

zijn goed begonnen aan het nieuwe seizoen. De club won vannacht zijn derde wedstrijd op rij, waarmee de beste start in de geschiedenis van de Ducks werd ge√ęvenaard. De club van Daniel Sprong won met 3-1 van Detroit en incasseerde tot nu toe dit seizoen pas drie doelpunten. Sprong komt later deze week weer in actie in de American Hockey League.

De St. Louis Blues...

kregen een uitgebreide rondleiding door de Hall of Fame in Toronto deze week. Daarbij doneerden ze een Stanley Cup-ring zodat de hal een permanente herinnering heeft aan het opmerkelijke seizoen van de Blues vorig jaar.