Nedaus 3

27 januari 202008:10

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Internationals, schorsingen en de handen van Quinn Hughes

In de Morning Skate kijken we op deze maandag vast vooruit naar de ontknoping van het WK in Eindhoven op dinsdag en is er aandacht voor de boosheid in Tilburg na afloop van de wedstrijd in Krefeld, de oefenwedstrijd van de U20 in Zuid-Korea, de wijziging in de selectie van Oranje in Kazachstan, de zege van Geleen tegen Heerenveen en de handen van Quinn Hughes.

Tijdens het U18-WK

in Eindhoven won Taipei ook zijn tweede wedstrijd. In overtime werd gewonnen van Kazachstan na een treffer van Su-Ting Tan. Kazachstan had een late gelijkmaker nodig om voor de tweede keer in dit toernooi de extra tijd te halen. De stand in de poule met nog Ă©Ă©n speelronde te gaan is nu als volgt.

Stand Wk Na Dag 2

Dat betekent dat...

op de slotdag nog bijna alles mogelijk is. Taipei heeft de beste papieren voor promotie en heeft in principe genoeg aan een punt in het duel tegen Australië. Als Australië wint in reguliere speeltijd neemt de ploeg de koppositie in de poule over op onderling resultaat. Als Oranje dan in reguliere speeltijd wint van Kazachstan, promoveert Oranje. Er zijn nog meer scenario's mogelijk, maar daar komen we later op terug.

Nederland had in ieder geval...

zijn ding gedaan om het toernooi spannend te houden door met 2-0 te winnen van Australië. Fleur Kivits scoorde beide Nederlandse doelpunten, Emma Fondse had de shutout.

Lees hier het wedstrijdverslag met reacties van Esther de Jong en Myrthe Martens >>>

Foto: Lex Eckhardt

Intussen boekte Tilburg Trappers...

in de Oberliga Nord een zege op Krefeld om zo zijn voorsprong op de ranglijst te vergroten. Na afloop was er echter vooral aandacht voor het wegsturen van topscorer Mitch Bruijsten door de scheidsrechter en de mogelijke schorsing voor de topscorer van Trappers. 'In de NHL zouden ze hier ĂĽberhaupt niet voor fluiten. Dit was gewoon een duel om de puck. We zijn geen voetballers', zo wordt coach Bo Subr geciteerd in Brabants Dagblad. Tilburg gaat in beroep tegen de schorsing.

Lees meer over de wedstrijd in ons zondagoverzicht >>>

Geleen schokte...

Heerenveen met een comeback van formaat op vrijdagavond om de Friese bekerhouder en koploper een zeldzame nederlaag toe te brengen dit seizoen. Eaters kwam vanuit een 0-2 achterstand terug om het duel met 6-2 te winnen, inclusief vijf treffers in de slotperiode. In de andere zondagwedstrijd haalde Herentals de dubbele cijfers tegen Antwerpen.

Lees meer over de wedstrijden in ons zondagoverzicht >>>

Elders in de Oberliga Nord...

incasseerde Essen zes goals in twaalf minuten tegen Hamburg en liep uiteindelijk in eigen huis tegen een 1-9 nederlaag aan. Jyle Gibbons en Alexander Eckl scoorden allebei twee keer in de 5-2 thuiszege van Duisburg tegen Erfurt. Het was een inhaalweekeinde in de Oberliga Nord, met slechts een beperkt programma.

Intussen zijn de U20-mannen

in Zuid-Korea waar dinsdag in de hal van de vorige Olympische Winterspelen hun wereldkampioenschap begint. De ploeg speelde zondagochtend een oefenduel tegen een lokaal universiteitsteam en wist die wedstrijd met 3-1 te winnen.

Lees hier meer over de oefenwedstrijd van de U20-mannen >>>

In de selectie van Oranje...

voor het pre-Olympisch kwalificatietoernooi is een wijziging doorgevoerd. Jasper Nordemann neemt de plaats in van Joy Turpijn. De speler van Zoetermeer moet vanwege werkverplichtingen afzeggen.

Lees er hier meer over >>>

Ook in de NHL..

wordt getreurd om de dood van Kobe Bryant. Het regende steunbetuigingen rond de dood van de basketballegende in een helicopterongeluk. Daarbij kwam ook zijn dochter om het leven.

De All Star Game..

in de NHL is gewonnen door de Pacific, die in de finale de Atlantic de baas waren. De All Star Game werd gespeeld in St. Louis.

Wayne Gretzky was...

vooral onder de indruk van de handen van Quinn Hughes.

Tenslotte was er ook nog..

een All Star Game in de American Hockey League. Martin Frk had het hardste schot en haalde maar liefst 109,2 mijl per uur. Bijna 176 kilometer per uur.