Devils Beneliga Bendzius 10 2017

3 mei 201808:09

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Jagr, Sprong en Frankrijk

In de Morning Skate onder meer aandacht voor twee spelers die de Beneliga inwisselen voor Frankrijk, geruchten over een mogelijke transfer van Jaromir Jagr naar de DEL, een artikel over Daniel Sprong in NRC, de aanstaande start van het WK in Denemarken en de laatste ontwikkelingen in de play-offs van de NHL.

NRC Handelsblad...

heeft een verhaal over de in Amsterdam geboren aanvaller Daniel Sprong. Daarin komt Ron Berteling aan het woord over het feit dat Sprong als zogenoemde Black Ace een kansje maakt om dit seizoen nog in actie te komen bij de Pittsburgh Penguins. 'Hij traint nu in ieder geval weer volledig mee, zit weer bij de jongens. Nu moet hij zorgen dat hij bij de eerste vier lijnen van vijf spelers zit, die de technische staf van Pittsburgh voor de volgende wedstrijd heeft bedacht. '

Lees het hele verhaal hier >>>

Eric Springer..

afgelopen seizoen actief voor Leuven in de Beneliga, heeft een nieuwe club. De Amerikaanse verdediger verhuist naar Marseille dat uitkomt op het derde niveau in Frankrijk. De 29-jarige Springer had dertien goals en negentien assists in 25 wedstrijden in de Beneliga dit seizoen. Eerder speeld ehij als prof in de ECHL en voor de university of Wisconsin in de NCAA.

De Litouwse aanvaller..

Aivaras Bendzius, vorig jaar actief voor Nijmegen in de Beneliga, verkast ook naar Frankrijk. De 25-jarige jarige vleugelaanvaller ondertekende een contract bij Chambéry dat dit jaar kampioen werd op het derde niveau in Frankrijk en dus komend seizoen een niveautje hoger speelt in het land. Met 44 punten in 27 wedstrijden was Bendzius de nummer twee op de topscorerslijst bij Nijmegen afgelopen seizoen. Hij scoorde 27 keer, slechts vier spelers scoorden meer goals tijdens de Beneliga-campagne.

Jamie Schaafsma en de..

Fort Wayne Komets moeten aan de bak in de serie tegen Toledo Walleye. Woensdag werd het derde duel in de best-of-seven verloren met 4-3, waardoor het team van Schaafsma nu met 2-1 achterstaat. Dylan Sadowy had twee goals voor Toledo. Schaafsma had Ă©Ă©n schot op doel. Het vierde duel staat voor vrijdagavond op het programma.

Komt Jaromir Jagr...

naar Berlijn? Volgens de website Hockeyweb.de zijn er gesprekken geweest tussen de legendarische aanvaller en de Eisbären. Jagr nam halverwege het seizoen afscheid van de NHL als speler van de Calgary Flames. Vooralsnog ging iedereen ervan uit dat Jagr komend seizoen voor zijn club Kladno zou spelen op het tweede niveau in Tsjechië. Jagr is sinds 2011 eigenaar van die club en speelde daar eerder al. Hij zou de club graag willen terugleiden naar het hoogste niveau.

Lees hier het hele verhaal >>>

Uwe Krupp heeft een..

nieuwe baan. De eerste Duitse winnaar van de Stanley Cup verliet onlangs de verliezende DEL-finalist Berlijn en duikt nu op als nieuwe hoofdcoach van Sparta Praag. De voormalige Duitse bondscoach ondertekende een contract voor twee jaar in de Tsjechische hoofdstad. Sparta Praag wil met Krupp aan het roer terugkeren naar de top van het ijshockey in Tsjechië. De club werd voor het laatst in 2007 kampioen en dit jaar werd de ploeg in de eerste ronde van de play-offs uitgeschakeld.

Black Dragons uit...

Erfurt heeft center Felix SchĂĽmann opnieuw vastgelegd. De 27-jarige aanvaller ondertekende een contract voor twee jaar bij de club uit de Oberliga Nord. Afgelopen seizoen had hij in 42 wedstrijden zeventien goals en 24 assists. Hij

Het grote wereldkampioenschap..

begint morgenmiddag om kwart over vier met twee wedstrijden. In Group A ontmoeten Rusland en Frankrijk elkaar, terwijl in Group B de Verenigde Staten en Canada tegenover elkaar staan. Later vandaag een uitgebreide vooruitblik naar het WK IJshockey. 's Avonds staan nog twee wedstrijden op het programma, Zweden tegen Wit-Rusland en Duitsland tegen Denemarken. Voor het toernooi zijn al 300.000 kaartjes verkocht, waarmee het WK het bestbezochte sportevenement in de geschiedenis van Denemarken wordt. Het kampioenschap wordt gespeeld in Kopenhagen en Herning.

Brian Burke..

recent vertrokken als president bij de Calgary Flames, heeft slecht nieuws voor ijshockeyfans in Hartford die hopen op een terugkeer van de Whalers. 'Je ziet Jezus eerder terug op aarde dan een team terug in Hartford', zei hij in een radioprogramma. De Whalers verhuisden in 1997 naar Raleigh waar de ploeg als de Carolina Hurricanes speelt.

Martin Jones maakte..

34 saves voor de shutout namens San Jose, dat het vierde duel tegen de Vegas Golden Knights met 4-0 won. De ploeg uit de gokstad werd daarmee voor het eerst tijdens deze play-offs op nul goals gehouden. De serie staat daarmee weer op 2-2. Marcus Sorensen, Joonas Donskoi, Tomas Hertl en Joe Pavelski scoorden de goals namens San Jose.

Tampa Bay...

komt op 2-1 in de serie tegen Boston met een 4-1 overwinning in Boston. Ondrej Palat had twee goals en Andrei Vasilevskiy maakte 28 saves. Anthony Cirelli en Steven Stamkos scoorden de andere twee goals namens de Lightning. Patrice Bergeron nam de enige treffer van de Bruins voor zijn rekening.