Hijs Flyers Beneliga Kick Demelinne 03 2017

1 februari 201908:15

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Jasper Kick, sponsors en virtual reality

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor twee duels dit weekeinde in de Beneliga en de wedstrijd van Trappers die wél doorgaat dit weekeinde. Verder de contractverlenging van Jasper Kick, de zorgvuldige loopbaan van Floris van Elten, versterkingen voor Hamburg en een nieuwe manier om ijshockey te beleven.

Ondanks de bekerfinale...

staan er ook twee duels in de Beneliga op het programma. Belangrijke wedstrijden ook. Op zaterdagavond om 20.15 uur komt het Beneliga-team van Tilburg Trappers op bezoek in Zoetermeer. Panters won maar een van zijn laatste drie wedstrijden, de laatste tegen Mechelen, en strijdt om een plek in de play-offs. Op 10 november stonden de ploegen ook al tegenover elkaar in het Silverdome, toen werd het 2-0 in het voordeel van Panters met goals van Thomas Borgman en Joy Turpijn. De uitwedstrijd in de bekercompetitie eindigde eerder in een ruime 0-12 in het voordeel van Panters. Dit is de eerste van twee ontmoetingen tussen de teams in de Beneliga-competitie. Trappers won voor het laatst, en voor het eerst, op 18 november.

Een overwinning van Zoetermeer zou het gat met Amsterdam opvoeren tot zeven punten in de strijd om de achtste plaats en het brengt Panters tot op één punt van Leuven op de zevende plaats. De uitwedstrijd op zondag tegen uitgerekend Amsterdam is dan ook direct van groot belang. Om 18.00 uur valt de eerste puck op de Jaap Edenbaan. Tigers verloor zijn laatste drie duel en verloor daarmee de grip op de achtste plaats van de ranglijst en staat daarmee op de eerste plek die geen recht meer geeft op deelname aan de play-offs. Een overwinning op Zoetermeer zou de ploeg weer terugbrengen in de race. Vooral omdat beide ploegen elkaar op 22 februari nog een keer tegenkomen, dan in Zoetermeer. In de bekercompetitie eerder dit jaar wonnen beide teams hun thuiswedstrijd.In Amsterdam werd het 4-3 in het voordeel van Tigers.

Geen wedstrijd..

voor Tilburg Trappers in de Oberliga vanavond omdat Berlijn te weinig spelers heeft vanwege blessures en ziekte. De ontmoeting wordt op woensdagavond 20 februari om 20.00 uur ingehaald. De enige wedstrijd voor Tilburg dit weekeinde wordt derhalve op zondagavond om 18.30 uur gespeeld in Duisburg. De F√ľchse waren de afgelopen jaren een belangrijke rivaal voor Tilburg, maar staan op dit moment op een teleurstellende tiende plaats in de Oberlig Nord. Het gat met teams erboven is overigens nog wel te overzien. Afgelopen weekeinde verloor de ploeg met 4-7 van Rostock en met 1-2 van Halle. In de opstelling de in Nederland geboren, maar naar Duitsland overgestapte Diego Hofland die in oktober overstapte vanaf Krefeld Pinguine, waar hij niet meer aan spelen toekwam. Hofland loopt op ongeveer een punt per wedstrijd in de Oberliga. Ook de Belg Sam Verelst, nog actief op het WK in Tilburg, komt uit voor Duisburg. Topscorer is Pavel Pisarek die 57 punten heeft in 37 wedstrijden.

Den Haag verlengde...

eerder al het contract met captain Alan van Bentem en maakte donderdag de volgende blijver voor volgend seizoen bekend. Routinier Jasper Kick plakt er nog een jaar aan vast. De 34-jarige aanvaller speelde tot nu toe vijf wedstrijden in de Beneliga voor Den Haag, waarin hij drie goals en vijf assists voor zijn rekening nam. Vorig jaar won hij alle hoofdprijzen met de Haagse formatie: beker, kampioenschap en Beneliga-titel.

Foto: Robert Bos

Jeugdinternational Floris van Elten...

staat vanmorgen met een interview in Brabants Dagblad. Hij vertelt daar onder meer hoe hij door Risto Mollen van Eindhoven werd ontdekt op een schaatsbaantje in het centrum van de stad en zich via Kemphanen en Den Bosch inmiddels al vier jaar bij Trappers ontwikkelt. 'Stapje voor stapje kom ik hogerop. Twee jaar geleden speelde ik bij de onder 19 en soms in het tweede team, vorig seizoen soms ook in het eerste team en dit seizoen behoor ik tot de eerste selectie. Ik heb voor het eerst een contract. Niet dat ik daar rijk van word, maar ik zie het als een bevestiging van mijn vooruitgang. Bovendien hoef ik geen contributie meer te betalen en krijg ik al mijn materiaal van de club. Daar zijn mijn ouders erg blij mee, want die zijn jarenlang mijn sponsor geweest.'

Hamburg Crocodiles...

heeft twee broodnodige versterkingen aangetrokken. Vorige week vertrok topschutter Brad McGowan naar Freiburg in de DEL2. Zijn vervanger is de 23-jarige Finse verdediger Tuukka Laakso, die vooral op het tweede niveau in eigen land speelde en al enkele weken meetrainde bij de club. Ook voormalig Halle-verdediger Phil Mietling komt de club versterken. De 20-jarige kreeg zijn jeugdlopleiding bij Weisswasser en was tot nu toe dit seizoen clubloos. Josh Mitchell, de andere ster-aanvaller van de club blijft Hamburg wel trouw, zo meldt de club die maar nipt financieel gered kon worden om het seizoen af te kunnen maken.

Next VR

IJshockey kijkt je toch..

het liefst live in de hal. Daar komt de intensiteit van de wedstrijd het beste over, ondanks alle verbeteringen in televisietechniek van de afgelopen jaren. Daar komt wellicht verandering in. De NHL heeft een partnership gesloten met NextVR, een bedrijf dat in virtual reality-ervaringen is gespecialiseerd. Via de app van NextVR is het nu mogelijk de All Star Game van afgelopen weekeinde gratis in 360 graden te beleven met behulp van een VR-bril. Binnen de app van NextVR is een speciaal kanaal aangemaakt voor de NHL. Volgens de experts moet dit zo dicht als mogelijk komen bij de ervaring van een live-wedstrijd.

Delen