Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Den Bosch Red Eagles Eindhoven Kemphanen Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: juichen en teleurstellingen

Morning Skate: juichen en teleurstellingen

Een puck is geen puck, twee pucks zijn een halve puck, drie pucks zijn de play-offs. Tijd voor een Morning Skate op deze Eerste Paasdag. Met aandacht voor Tilburg, Oranje, Schaafsma, het WK in Belfast en natuurlijk alle gebeurtenissen in de NHL van afgelopen nacht met slecht nieuws voor fans van Chicago.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Trappers lacht...

Tilburg Trappers heeft zaterdagavond een flinke stap gezet richting de finale van de Oberliga. De ploeg van Bo Subr won de derde wedstrijd van de serie en heeft nu nog maar één overwinning nodig om zich te plaatsen voor de Oberliga-finale. Lees hier het wedstrijdverslag >>>

Dat maakt het...

steeds onwaarschijnlijker dat de spelers van Tilburg beschikbaar zullen zijn voor het wereldkampioenschap in Belfast. Komende vrijdag vertrekt de selectie van Chris Eimers naar Belfast, waar het toernooi op zondag begint. Oranjeheeft inmiddels de long list ingediend bij de organisatie. Gisteravond en zondagmorgen werd er in Eindhoven uitgebreid getraind door de al wel beschikbare spelers. De komende dagen sluiten ook de jongens uit het buitenland aan bij het team. Woensdag en donderdag zijn er oefenwedstrijden tegen Japan in respectievelijk Dordrecht en Tilburg. Klik hier voor meer informatie over ticketverkoop >>>

De Britten...

zijn al bezig met hun voorbereiding op het eerste WK op eigen bodem in heel veel jaren. De afgelopen dagen speelden de Britten twee oefenwedstrijden tegen het hoger aangeslagen Polen. De ontmoeting op vrijdag werd met 1-4 verloren, maar op zaterdag nam het team van bondscoach Pete Russell revanche met een 4-5 overwinning na penaltyshots. Direct daarna maakte de coach zijn selectie van 23 spelers bekend. Een opvallende naam in het team is voormalig Herentals-speler Evan Mosey. De 28-jarige geboren Amerikaan speelde de afgelopen periode in de AHL. Hij is één van de twee niet in de Britse competitie spelende spelers, naast Sam Duggan die voor Orebro in Zweden uitkomt.

Jamie Schaafsma...

is niet beschikbaar voor het toernooi in Belfast. De Nederlandse international won met de Fort Wayne Komets ook het tweede duel tegen de Quad City Mallards. Schaafsma scoorde één keer in de 3-1 overwinning voor zijn team. De serie gaat verder in Quad City.

Voor de Chicago Blackhawks..

dreigen de play-offs uit te lopen op een deceptie. De meervoudige Stanley Cup-kampioen van de laatste jaren wist in twee wedstrijden nog niet te scoren tegen tegen Nashville Predators-goalie Pekka Rinne en incasseerde vannacht in eigen huis liefst vijf goals. Daarmee staat Nashville nu met 2-0 voor in de serie. Dit zijn de highlights:

De Maple Leafs...

trokken in een spannende wedstrijd de stand gelijk tegen Washington. De grote man aan de kant van de Leafs was Kasperi Kapanen die zijn eerste twee NHL-play-off-goals scoorde in de 4-3 overwinning in de tweede overtime. Kapanen.

De Calgary Flames..

zitten een beetje in dezelfde positie als Chicago. Na twee wedstrijden kijken de Flames tegen een 2-0 achterstand in de serie aan tegen de Ducks uit Anaheim. Ryan Getzlaf scoorde in de derde periode het winnende doelpunt namens de Ducks.

Dion Phaneuf...

werd vorig jaar naar Ottawa getrade door de Maple Leafs. Daar miste hij vorig jaar de play-offs, maar dit jaar wist de ploeg uit de Canadese hoofdstad zich wel te plaatsen voor de post-season. Met zijn eerste play-off-overtime-doelpunt schoot hij zijn ploeg zaterdag naar 1-1 in de serie tegen de Boston Bruins.

Ondertussen in de DEL

is München nog één overwinning verwijderd van het kampioenschap na de 7-2 overwinning en kan de serie maandag beslissen. Aanvoerder Michael Wolf van de Red Bull-ploeg scoorde twee keer in de 2-7 overwinning van zaterdag.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum