Morning Skate John Tavares

19 september 201808:37

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Julian Berteling, Daniel Sprong en John Tavares

In de Morning Skate vandaag onder meer aandacht voor het (voorlopige) afscheid van Julian Berteling, een assist voor Daniel Sprong, de Oberliga Nord en het sterke debuut van John Tavares voor de Toronto Maple Leafs.

Amsterdam maakte gisteren..

officieel bekend dat Julian Berteling dit jaar geen onderdeel uitmaakt van de selectie van Tigers. De 26-jarige aanvaller speelde in totaal acht seizoenen in Amsterdam voor Tijgers, Capitals, G's en Tigers. In bijna tweehonderd wedstrijden in de hoogste Nederlandse competitie was hij goed voor 43 goals en 73 assists. 'We nemen afscheid van een speler die altijd voor de Tigers voorop in de strijd ging, zijn verantwoordelijkheid nam en die zich ontwikkelde tot assistant-captain en vooral toch koning van de face-off', zo schrijft Amsterdam op de eigen Facebook-pagina.

We hadden de...

oefenduels in de Oberliga Nord van zondag nog niet behandeld. Hannover Indians was met 5-0 te sterk voor Hannover Scorpions, Harzer Falken was met 4-3 te sterk voor Preusssen Berlin, Rostock klopte regionalligist Hamburger SV met 6-0, Halle klopte in eigen stadion Weiden met 5-2 en Essen was met 5-3 te sterk voor Höchstadt.

Het tweede deel van onze serie previews op het nieuwe Oberliga-seizoen staat online, van Halle tot en met Hannover >>>

In het eerste deel van de serie kwamen de club van Berlijn tot en met Essen al aan bod >>>

Sprongwatch I

De Pittsburgh Penguins hebben hun eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen met 3-2 verloren. Vladimir Sobotka had een goal en een assist namens de Sabres, die ook Jake McCabe en Jack Eichel zagen scoren. De treffers van Pittsburgh werden gescoord door verdedigers Will O'Neill en Juuso Riikola.

Sprongwatch II

De in Amsterdam geboren Daniel Sprong had een assist in de wedstrijd, die gebeurde op het doelpunt van Juuso Riikola. De andere assist bij die treffer kwam op naam van Jake Guentzel. Voor Riikola was het zijn eerste doelpunt in Noord-Amerika. De 24-jarige verdediger speelde zijn hele loopbaan tot nu toe bij KalPa in Finland.

De fans in Lucan...

Ontario kregen een Maple Leaf-feestje te zien. De club werd gekozen tot Hockeyville Canada, daarover schreven we gisteren al in de Morning Skate, en daarmee een flink bedrag om de lokale ijshal op te knappen en een vriendschappelijke wedstrijd tussen twee NHL-teams, in dit geval de Toronto Maple Leafs tegen de Ottawa Senators. De wedstrijd eindigde een een 4-1 overwinning voor de Maple Leafs, waarbij de deze zomer gecontracteerde John Tavares twee goals en een assist had.

Delen