Hijs Flyers Beneliga Flyers cheer 03 2017

27 maart 201708:52

Door Joep Meijsen

Morning Skate: kampioenen en belangrijke series

De Morning Skate staat weer live. We kijken vanmorgen terug op het kampioenschap van Heerenveen, we werpen een blik richting Tilburg dat nog volop bezig is met de competitie en besteden aandacht aan Mike Dalhuisen en Steve Mason die met hun clubs met belangrijke series bezig zijn. En toch nog een hoofdprijs voor Herentals.

Weggeven geen optie

Leeuwarder Courant laat Marco Postma aan het woord rond het kampioenschap van Flyers. De aanvaller van Heerenveen zag de 2-0 voorsprong als de sleutel. 'Eigenlijk wisten we toen al dat het een gewonnen wedstrijd was. We speelden heel simpel en goed. Deze voorsprong weggeven was geen optie meer', zo wordt de nummer 19 van Heerenveen geciteerd.

Verlengingen

Tijdens de feestavond afgelopen zaterdag maakte Flyers bekend dat Marco Postma, Pippo Limnell en Ronald Wurm ook komend seizoen in Heerenveen spelen. Postma werd tijdens de avond gekozen tot Most Valuable Player van het seizoen. Kevin Nijland was de Most Improved Player, Adam Bezak de beste aanvaller, Brent Janssen de hardstwerkende speler en Postma kreeg ook de award voor de topscorer.

De kampioenswedstrijd in foto's

Fotograaf Robert Bos stuurde een uitgebreide fotoreportage van de slotwedstrijd in de serie tussen Heerenveen en Den Haag.

Schema Trappers

Voor Tilburg Trappers zijn de play-offs pas net begonnen. Afgelopen vrijdag werd de beslissende overwinning geboekt in de kwartfinale om het kampioenschap in de Oberliga. Inmiddels is het speelschema voor de serie tegen Selber Wölfe bekend. Ook deze serie wordt in best-of-five gespeeld.

31-03 20.00 uur Selber Wölfe - Tilburg Trappers
02-04 19.00 uur Tilburg Trappers - Selber Wölfe
04-04 19.30 uur Selber Wölfe - Tilburg Trappers
06-04 20.00 uur Tilburg Trappers - Selber Wölfe (indien noodzakelijk)
09-03 18.00 uur Selber Wölfe - Tilburg Trappers (indien noodzakelijk)

Beter gevoel

Brabants Dagblad laat Jordy Verkiel aan het woord, die afgelopen vrijdag als gelegenheidsaanvaller speelde vanwege de afwezigheid van de geblesseerde Levi Houkes en de geschorste Diederick Hagemeijer. 'Als de coach me nodig heeft, sta ik er. Maakt me niet uit waar', zo wordt Verkiel in de krant geciteerd. Hij scoorde zelfs een belangrijke treffer, maar blijft daar nuchter over. 'Het is leuk om te scoren, maar van verdedigen krijg ik een beter gevoel.'

Herentals kampioen

In België werd afgelopen weekeinde nog op het landskampioenschap gespeeld tussen Herentals en Luik. Op zaterdag won Luik in eigen huis met 8-4, maar omdat Herentals zondag in de eigen thuiswedstrijd met 6-2 won, was een overtime van twintig minuten noodzakelijk. Die werd met 3-1 gewonnen door Herentals, dat zich daarmee Belgisch kampioen mag noemen.

Dalhuisen door

Mike Dalhuisen heeft met Torpedo Ust-Kamenogorsk de halve finales om het kampioenschap in de VHL bereikt, het tweede niveau in Rusland. De Nijmegenaar en zijn team wonnen het beslissende zevende duel in de halve finales met 5-2. Woensdag beginnen de halve finales. Dalhuisen heeft in twaalf duels in de play-offs nu een goal en drie assists.

In de finale

Steve Mason staat met Rapperswil in de finale om het kampioenschap in de tweede Zwitserse liga. De Nederlandse international staat met zijn team 2-1 voor in de serie tegen Langenthal. Die finale wordt in een best-of-seven gespeeld. Het vierde duel, de tweede thuiswedstrijd voor Mason en zijn team, staat voor dinsdag op het programma. Mason speelde twee van de wedstrijden en nam een assist voor zijn rekening, hij liep echter wel tegen een schorsing op, waardoor hij het derde duel in de serie aan zich voorbij moest laten gaan. Die wedstrijd werd verloren.