Kemphanen vs Devils 2017 Kay Gielen

26 september 201908:00

Door Remco

Morning Skate: Kay Gielen, Britt Wortel en Flyers Live TV

Morgenavond begint de strijd om de Beker van Nederland. Op de website van Nijmegen Devils kijkt Kay Gielen vooruit naar het seizoen. Verder in de Morning Skate de terugkeer van Britt Wortel naar Nederland en informatie over Flyers Live TV.

Kay Gielen

Morgenavond speelt Select 4-U Nijmegen Devils de eerste bekerwedstrijd in eigen huis tegen Microz Eaters Limburg. Voor Kay Gielen is dat een speciale wedstrijd. De 27-jarige aanvaller is geboren en nog steeds woonachtig in Geleen. Na een jaartje in Luik te hebben gespeeld, keert de Limburger terug in Nijmegen. Twee seizoenen geleden speelde Gielen ook al voor Devils.

Gielen kan zich opmaken voor een hoop kilometers tussen zijn woonplaats Geleen en het Triavium. Op de website van Devils vertelt Gielen over zijn dagelijkse baan bij het schoonmaakbedrijf van zijn familie: ‘Dat heeft zo zijn voordelen: als ik bijvoorbeeld en zware wedstrijd op vrijdagavond heb, kan ik makkelijker een halve dag vrij krijgen. Bij een familiebedrijf kan dit. Elders niet.’

Verder vertelt Gielen ook over zijn keuze voor Nijmegen: ‘Ik ben naar Nijmegen gekomen om hier prijzen te winnen. Het klopt wel dat Eaters Geleen in het verleden top was, maar vaak net naast de prijzen greep. Hun coach Andy Tenbult heeft dit seizoen een sterke selectie tot zijn beschikking. Die kunnen ver komen. Zeker met dat fanatieke publiek erachter daar.’

Lees het hele interview met Gielen hier.

Britt Wortel

Oranje-verdedigster Britt Wortel keert terug in Nederland en gaat voor Zoetermeer Panters spelen in de Eerste Divisie. De 22-jarige Amsterdamse speelde afgelopen seizoen samen met Marée Dijkema voor het Zweedse Färjestad op het één na hoogste niveau in Zweden. Dijkema stapte over naar het opleidingsteam van SDE in Stockholm. Wortel is al jarenlang onderdeel van het Nederlandse vrouwenteam en speelde in Nederland eerder al voor Geleen in de Eerste Divisie.

Flyers LiveTV

Ook dit seizoen zijn alle thuiswedstrijden van UNIS Flyers weer te zien via internet. Zowel de wedstrijden in de BeNe-League, Beker van Nederland en in de Inter Region Cup zijn rechtstreeks te zien op vpntv.nl. Om de wedstrijden via de livestream te zien moet er een account worden aangemaakt. Een losse wedstrijd kost €3,50. Voor de eerste drie thuiswedstrijden (Zoetermeer, Neuss en Den Haag) van het seizoen 2019-2020 geldt een speciale bundelprijs van €7,50.

Nieuwe speler voor Hannover

Hannover Indians heeft vlak voor de start van de Oberliga de selectie gewijzigd. De Canadees Nick Buonassisi werd te licht bevonden door de club en zijn vervanger is Chad Niddery. De 28-jarige Niddery kwam in 2015 vanuit Canada naar Duitsland om te spelen voor Duisburg. Daarna speelde Niddery drie seizoen bij Hannover Scorpions, de lokale rivaal van Indians. In totaal kwam Niddery in vier seizoen Oberliga tot 94 goals en 142 assists.

Blessure voor Haie-captain

Kölner Haie kende een matige start van het seizoen in de Duitse DEL. Gisteren maakte de club bekend dat aanvoerder Moritz Müller door een knieblessure minstens acht tot tien weken niet inzetbaar is. De 32-jarige international van Duitsland speelt al zijn gehele loopbaan in de DEL voor de club uit de Domstad.

Mooiste momenten uit de DEL

Ook deze donderdag kunnen we weer genieten van de tien mooiste momenten uit de tweede speelweek van de DEL.

Spelersnieuws uit de NHL

In de NHL waren gisteren twee opvallende transacties. Regerend kampioen St. Louis Blues haalde All-Star verdediger Justin Faulk binnen. De verdediger komt over vanuit Carolina.

Verder was er een contractverlenging voor Matthew Tkachuk in Calgary. De Flames kunnen nog minstens drie jaar genieten van de steraanvaller. Tkachuk tekende een contract met een waarde van zeven miljoen dollar per jaar.

Eerste vrouwelijke pro scout in de NHL

De nieuwste NHL-club in Seattle maakte gisteren bekend dat Cammi Granato de club komt versterken als pro scout. Granato wordt daarmee de eerste vrouwelijke full-time professionele scout in de NHL. Het is niet voor het eerst dat de nu 48-jarige Granato geschiedenis schrijft. Zo was zij lid van de Amerikaanse ploeg die in 1998 het eerste goud pakte op de Olympische Spelen. In het eerste Olympische vrouwentoernooi was Granato de captain van Team USA dat in de finale verrassend te sterk was voor Canada. In 2010 werd Granato als eerste vrouw opgenomen in de Hockey Hall of Fame.

Cammi Granato is de jongere zus van oud-NHL’er Tony Granato en is getrouwd met een andere oud-speler: Ray Ferraro.

Granato female scout