Morning Skate Puck Drop in Detroit

6 oktober 201707:46

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Kratky, historische hattricks en een monsternederlaag

Een tjokvolle Morning Skate op deze vrijdagochtend, met onder meer selectienieuws uit Geleen en Nijmegen, een jonge coach in Zoetermeer, een jonge goalie in Tilburg en een monsternederlaag voor de regerende kampioen in de NHL.

Nijmegen Devils breidt de selectie uit...

met jeugdinternational Eef Gerritsen. De 17-jarige aanvaller zou dit seizoen eigenlijk in het buitenland spelen, maar hij keert alsnog terug bij de club waar hij ook vorig jaar speelde. In elf wedstrijden in de Beneliga was hij goed voor een goal en vijf assists vorig jaar. Devils voegt ook Mitchel van Holten, Harley Verkroost en Calvin Hendriks vast toe aan de selectie voor de Beneliga. Peter Vissers gaat voor het eerste divisieteam spelen.

Geleen heeft de...

langdurig geblesseerde Antonin Drobny vervangen. De verdediger blesseerde zich in het eerste officiële duel van het seizoen en wordt nu vervangen door de Finse verdediger Joonas Liimatainen, die ervaring op hoog niveau opdeed. Lees het bericht >>>

Vandaag staat de derby....

tussen Den Haag en Zoetermeer op het programma. Panters heeft met de 24-jarige Ondrej Kratky een opmerkelijke coach in de bank staan. Hij woont samen met zijn goalie Villehart Kuusamo op een etage in Delft. Vervelen doet hij zich nog niet, vertelt hij in een interview met AD. 'Alles is nog nieuw voor me dus alles kost veel tijd. Ik ging laatst boodschappen doen en was daar twee uur mee bezig. Het is ook de bedoeling dat ik binnenkort het toekomstteam van Panters ga trainen. Verder ga ik op zoek naar nog een baantje.'

De jonge coach...

richtte zich al op jonge leeftijd dat zijn toekomst in coaching lag. Hij volgde daartoe een opleiding en liep stage bij de jeugdteams van Sparta Praag. Het is nu wel anders nu hij met volwassen ijshockeyers werkt. 'Ik hou me nu puur bezig met ijshockey; strategieën, tactieken en het team. Trainingen hoeven niet meer per se 'leuk' te zijn, zoals bij kinderen. Het niveau hier is me absoluut niet tegengevallen. Dat is ongeveer gelijk aan een gemiddeld team op het derde niveau in Tsjechië, hetzelfde niveau waarop ik heb gespeeld', zegt hij in AD.

Brabants Dagblad ging in gesprek met...

de 20-jarige Ruud Leeuwesteijn. De jonge goalie is de tweede man achter Ian Meierdres. Hij ziet zijn promotie als 'erkenning', maar snapt ook dat hij in een andere positie zit dan Martijn Oosterwijk vorig seizoen. 'artijn Oosterwijk was echt een concurrent van Ian, ik heb veel minder ervaring.' Naast het ijshockey studeert hij sport en bewegen op het ROC in Tilburg, terwijl hij een appartement deelt met teamgenoot Max Hermens. Hoeveel wedstrijden hij mag spelen dit seizoen weet hij niet. 'En of ik dit seizoen nou vijf of vijftien wedstrijden mag keepen, ik zie het wel. Ik moet er voor zorgen dat het goede wedstrijden worden.'

De afgelopen vrijdag vanwege mist...

afgelaste wedstrijd tussen Tilburg en Berlijn wordt in zijn geheel overgespeeld op zaterdag 21 oktober om 18.00 uur.

Het blijft hattricks regenen..

in de eerste dagen van het nieuwe NHL-seizoen. Connor McDavid en Wayne Simmonds deden het gisteren al en vandaag was het de beurt aan Alex Ovechkin en Brandon Saad. De laatste keer dat vier spelers in de eerste wedstrijd van hun club van het seizoen een hattrick scoorden was in het seizoen 1917-18 door spelers van de Montreal Wanderers, de Montreal Canadiens, de Ottawa Senators en de Toronto Arena. Vannacht komen nog zes clubs voor het eerst dit seizoen in actie, waaronder de Vegas Golden Knights met hun eerste officiële NHL-wedstrijd.

Voor de Penguins...

is het een wat ongelukkige start van het seizoen. Gisteren incasseerde de regerende houder van de Stanley Cup al vijf goals en vannacht schoot Chicago er maar liefst tien bij in een 10-1 overwinning. Brandon Saad had een hattrick, Ryan Hartman pakte vijf punten mee en Patrick Kae was goed voor een goal en drie assists. Voor de Blackhawks was het de eerste keer dat de tien werd bereikt sinds een wedstrijd tegen de Winnipeg Jets in 1988.

De Chicago Blackhawks weten wel..

hoe je een seizoen moet openen. Een prachtig filmpje van hun Twitter-feed over de aankomst van de spelers bij het United Center en het opschaatsen van de spelers.

De hattrick van The Great Eight

kwam in de wedstrijd tegen de Ottawa Senators, die uiteindelijk na penaltyshots werd gewonnen door het team van Alex Ovechkin.

De Detroit Red Wings...

openden hun nieuwe arena en wonen het eerste duel daar met 4-2 van Minnesota. Chris Illitch, Mickey Redmond en Nicklas Lidstrom wierpen de eerste puck in.

Verder waren er winstpartijen voor...

de Boston Bruins tegen de Nashville Predators, scoorde Jonathan Drouin in zijn debuut voor de Canadiens het winnende doelpunt tegen de Sabres en opende de Colorado Avalanche het seizoen met een 4-2 zege op de New York Rangers. Tenslotte kwamen de Anaheim Ducks vanuit achterstand terug om met 5-4 te winnen van de Arizona Coyotes en hielden de Kings de nul in de 2-0 zege tegen de Philadelphia Flyers.

En is dit een mooie check..

of niet?

Fotocredit

Foto: Twitter