Flyers mediacampagne 01

4 september 201708:11

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Mediacampagnes, oefenduels en Roger Federer

De Morning Skate is er weer. Met onder meer aandacht voor de nieuwe mediacampagne van Heerenveen, Nardo Nagtzaam, oefenduels van Tilburg en Leuven, berichten uit Den Haag, Eindhoven en Nijmegen en de visie van toptennisser Roger Federer op een toptalent uit het ijshockey.

Heerenveen Flyers...

heeft onlangs een mooie fotoshoot gehad voor de nieuwe mediacampagne die de ijshockeysport in Friesland weer extra op de kaart moet zetten. De campagne is zowel gericht op de werving van jeugdleden als de promotie van het eerste team. Hieronder een aantal van de foto's van deze prachtige shoot van fotograaf Nicolien Sijtsema.

Tilburg Trappers...

heeft ook het tweede duel tegen Moskitos Essen met winst afgesloten. Daarvoor waren zondagavond voor ruim zevenhonderd toeschouwers in Essen wel penaltyshots nodig. Parker Bowlers scoorde uiteindelijk de beslissende. Tilburg moest in de ontmoeting wel een 3-0 achterstand wegwerken. Dat gebeurde via goals van Nardo Nagtzaam, Ivy van den Heuvel en Mickey Bastings. De website van Essen heeft een kort verslag van de twee wedstrijden van afgelopen weekeinde >>>

Trappers vs Essen 04092017 Bruijsten Mitch

Foto: Arie Leeuwesteijn

Daarmee is het team van...

coach Bohuslav Subr de voorbereiding overtuigend begonnen. De club heeft Ivy van den Heuvel benoemd tot nieuwe aanvoerder van de ploeg na het stoppen van Diederick Hagemeijer. Het opvangen van de rol van Hagemeijer is Ă©Ă©n van de belangrijkste uitdagingen voor Trapper richting het nieuwe seizoen. 'We moeten ook wennen aan het feit dat Didi er niet meer bij is. Hij was een echte leider in de groep, maar we hebben genoeg spelers die kunnen laten zien dat zij die rol op het ijs kunnen vervullen', vertelt Subr in een interviewtje met deze site. Lees het hele artikel door hier te klikken. Ook is er nog het wedstrijdverslag van de eerste ontmoeting tussen Trappers en Essen te lezen.

Nardo Nagtzaam is een van de...

nieuwkomers in het team van Tilburg Trappers. Voor de makkelijk scorende forward uit Nijmegen waren het oefenwedstrijden tegen zijn club van vorig jaar, waar hij maar weinig in actie kwam. 'Het had met de coach te maken', zo wordt hij in Brabants Dagblad geciteerd. 'En Trappers was al twee jaar in mij geĂŻnteresseerd, dus dit was een mooi moment om te gaan. Ik had het hier meteen naar mijn zin. Alles is hier geweldig geregeld en de sfeer is goed.'

De forward kijkt in het gesprek...

terug op de potentie voor hem om het te maken in Noord-Amerika. 'Ik mocht naar het zomerkamp van de Washington Capitals. Daar stond ik tussen de grote jongens.' Een knieblessure met twee opeenvolgende operaties gooide roet in het eten. 'Daar heb ik wel om lopen janken, ja. Maar achteraf had ik die periode in Amerika nooit willen missen. Ik heb er een managementstudie afgerond en ben er snel volwassen geworden.'

Eindhoven Kemphanen....

heeft een oude bekende op proef. Het gaat daarbij om oud-international Nick de Jong, die vorig jaar nog in Tilburg actief was als assistent-coach van Bohuslav Subr in de Oberliga. De Jong speelde twee seizoenen geleden nog negentien wedstrijden voor Nijmegen in de Beneliga, waarin hij zestien punten voor zijn rekening nam, inclusief zes doelpunten.

Ook Chiefs Leuven...

is al aan de oefenwedstrijden begonnen. Afgelopen weekeinde stond de terugwedstrijd tegen Wasquehal op het programma en de ploeg van coach Gil Paelinck verloor ook dit duel, 2-6. Het betekende wel het debuut voor zijn nieuwe club voor de Amerikaan Eric Springer die in de ochtenduren in België was geland. De 28-jarige verdediger speelde de afgelopen jaren ruim 170 wedstrijden in de ECHL voor onder meer Ontario, Gwinnett en Utah. Leuven is zijn eerste club buiten Noord-Amerika.

Voor Leuven was het de...

eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Daarbij had de club een bijzonder optreden geregeld.

Den Haag...

kan komende zondag niet terecht in Dinslaken voor het oefenduel dat op het programma stond tegen de lokale Kobras. De hal kampt met technische mankementen die het niet mogelijk maken om te ijshockeyen.

Beter nieuws vanuit Den Haag...

is de komst van Donny van Musscher. De 25-jarige aanvaller maakt de overstap vanuit Amsterdam. Hij completeert de aanval van de Haagse ploeg voor het komende seizoen en vervangt de vanwege een knieoperatie met topijshockey gestopte Ben Rurup.

In Den Haag werd ook nog...

de nieuwe ijshockeywebsite Face-Off.nl gelanceerd. Dit gebeurde in aanwezigheid van een aantal spelers van de Haagse club. De site gaat aandacht besteden aan zowel nationaal als internationaal ijshockey. IJshockey Nederland wenst de makers veel succes met hun project. Alle publiciteit voor het ijshockey is van harte welkom.

Nijmegen Devils...

beschikt pas volgende week over ijs in eigen hal, maar is al volop aan het trainen in Dordrecht. De eerste vier ijstrainingen heeft de club er al opzitten en er staan er nog twee op het programma. Daarnaast wordt twee keer per week drooggetraind. De eerste oefenwedstrijd staat voor vrijdag 15 september op het programma tegen Diez-Limburg, twee dagen later is diezelfde tegenstander te gast in Nijmegen voor het thuisdebuut van de club, zo schrijft Nijmegen op de eigen website.

Overigens is Nijmegen ook druk met...

de oprichting van een mini-museum dat een mooie plek moet krijgen in de hal.

Als een speler vertrekt...

kan er sprake zijn van kwaad bloed bij supporters. Forward Patrick Marleau tekende afgelopen zomer een contract ter waarde van 18.5 miljoen dollar bij de Toronto Maple Leafs en verlaat daarmee na negentien seizoenen de San Jose Sharks. In een prachtige advertentie in het lokale dagblad in de regio bedankt hij de fans. Marleau heeft clubrecords voor goals, punten en aantal wedstrijden bij de Sharks.

Zelfs Roger Federer...

heeft verstand van ijshockey. Tegen Jeff Eisenband van The Post Game sprak hij over het Zwitserse toptalent Nico Hischier die in de afgelopen draft als nummer Ă©Ă©n werd gepikt door de New Jersey Devils en komend jaar zijn debuut maakt in de NHL.