Heerenveen Flyers 2018 doelpunt vieren Tony Demelinne

6 oktober 201809:06

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Meidenweekend, ziekenboeg en zeges

In de Morning Skate vanmorgen natuurlijk aandacht voor de wedstrijden van gisteren met overwinningen voor onder meer Den Haag, Heerenveen en Mike Dalhuisen. Verder is het World Girls Ice Hockey Weekend en kijken we naar de wedstrijden van Daniel Sprong en Steve Mason.

Het is World Girls Ice Hockey Weekend

wat ook in Nederland wordt gevierd. Eindhoven staat vandaag volledig in het teken van het het vrouwenijshockey met onder meer trainingen en vanmiddag vanaf 14.00 uur de oefenwedstrijd van de Vrouwen U18 tegen de vrouwen van Keulen.

World Girs Ice Hockey Weekend

De ziekenboeg van...

Tilburg Trappers raakt steeds verder gevuld. Gisteravond werd met slechts vijftien spelers de wedstrijd tegen Leipzig gespeeld, waarbij vooral aanvallend de spoeling dun wordt. Mickey Bastings, Brock Montgomery, Nick de Ruijter, Kevin Bruijsten, Alexei Loginov en Tijn Jacobs onbraken allemaal in de opstelling van Tilburg.

De ploeg van Bo Subr...

leed in Leipzig vrijdagavond de eerste nederlaag van het seizoen, maar dat lag niet aan de volle ziekenboeg stelt captain Ivy van den Heuvel in Brabants Dagblad. 'De scheidsrechter benadeelde ons. En dan zijn we nog de bovenliggende partij. We hadden het geluk niet aan onze zijde.'

In de Beneliga...

waren er twee duels. Heerenveen boekte een belangrijke overwinning in Nijmegen, terwijl Den Haag in eigen huis de derby tegen Heerenveen won. Klik hier voor korte wedstrijdverslagen van de duel van vrijdag >>>

Deze foto van fotograaf Paul Nicolaassen....

nodigt uit voor wat ze in het Engels een 'caption competition' noemen. Verzin een onderschrift. Wat zegt Trevor Hunt hier tegen RJ Reed?

1907 0762

Vandaag staan er weer...

twee wedstrijden op het programma in de bekercompetitie in Nederland. Amsterdam ontvangt Tilburg Trappers, terwijl Geleen op bezoek gaat in Geleen. Klik hier voor de voorbeschouwingen >>>

De stand in de bekercompetitie...

1. Ahoud Devils Nijmegen 3-6 (+16)
2. Microz Eaters Geleen 2-6 (+15)
3. Unis Flyers Heerenveen 1-3 (+3)
4. Cairox Hijs Hokij Den Haag 2-3 (+1)
5. Amsterdam Tigers 2-3 (-4)
6. Zoetermeer Panters 2-0 (-5)
7. Tilburg Trappers 2-0 (-26)

Elders in de Oberliga..

won Herne met 2-1 van Essen. Het winnende doelpunt werd halverwege de wedstrijd gescoord door Jiri Fronk. Hannover Indians hadden overtime nodig om Saale Bulls Halle de baas te worden (2-1). Na bijna twee minuten in de extra tijd was het Igor Bacek die de winnende goal scoorde. Duisburg herstelde zich iets van de slechte seizoenstart met een 2-5 overwinning bij Harzer Falken. Pavel Pisarek en Lasse Uusivirta hadden ieder een goal en twee assists. Preussen Berlin won in overtime met 2-3 bij Erfurt en Crocodiles Hamburg was met 4-2 te sterk voor Hannover Scorpions. Jakob Ustorf had twee goals.

Daardoor blijft Tilburg...

koploper met zestien punten uit zes wedstrijden, Ă©Ă©n punt voor Hannover Indians en vier punten voor Herne. Onderaan verliet Berlijn de laatste plaats. Die is nu voor Harzer Falken. Duisburg staat nu elfde in de competitie met elf ploegen, in punten gelijk met Leipzig voor wie de winst op Tilburg de tweede was van het lopende seizoen. Rostock Piranhas is zondag de volgende tegenstander voor Tilburg.

Joep Leermakers staat op...

de longlist voor het grote WK in Slowakije. Verder waren er aanwijzingen voor Ramon Sterkens, Nick Verbruggen en Debby Hengst. Lees er hier meer over >>>

Mike Dalhuisen en de

Roten Teufel uit Bad Nauheim hebben de derby tegen Frankfurt Lions in de DEL2 gewonnen. Voor ruim zesduizend toeschouwers werd het 3-4 voor Bad Nauheim. De ploeg van Dalhuisen liep uit naar een 1-4 voorsprong en gaf dat in de slotfase van het duel niet meer weg. Dalhuisen had een schot in het duel en was +1 met vier strafminuten.

Steve Mason en...

Rapperswil-Jona Lakers boekten eerder in de week de eerste overwinning van het nieuwe seizoen. In eigen huis werd dinsdag met 2-1 gewonnen van Lausanne. Op vrijdag werd echter met 2-0 verloren van Biel-Bienne. Daarmee blijft de club die vorig jaar promoveerde vanaf het tweede niveau vooralsnog onderaan staan in de hoogste Zwiterse liga. Liefst vijf ploegen staan gelijk op negen punten en de Lakers staan daar zes punten achter. Steve Mason speelde tot nu toe alle wedstrijden voor de ploeg. Anders dan bij Oranje staat hij bij zijn club in de aanval.

Daniel Sprong...

was donderdag fit om aan het NHL-seizoen te beginnen en pikte een assist op in het door zijn club gewonnen duel tegen de Washington Capitals. Dit gebeurde op een powerplaygoal an Jake Guentzel. De geboren Nederlander eindigde wel op -1 in het duel. Hij had in totaal 6.47 minuten aan ijstijd, waarvan 2.22 minuten tijdens powerplays van de Penguins.

Coach Mike Sullivan...

erkende dat de speeltijd van Sprong niet lang was. 'Ik wil hem graag meer minuten geven, maar dit is zoals het in die specifieke wedstrijd ging. Ik heb de intentie om hem meer minuten te geven zodat hij in zijn spel kan komen, zijn vertrouwen kan opbouwen en de kans krijgt om zijn spelletje te spelen. Ter verdediging van hem, ik denk niet dat hij gisteren voldoende ijstijd kreeg om dat te doen', tegen de Tribune-Review.

Vannacht was ook de eerste...

wedstrijd terug in de NHL voor Ilya Kovalchuk. De Rus speelde voor het laatst in 2013 in Noord-Amerika, maar tekende afgelopen zomer bij de Los Angeles Kings. Gisteren werd hij voor het eerst voorgesteld op het ijs.

Delen