Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: Mist, Vissers en Jackpot Eichel

Morning Skate: Mist, Vissers en Jackpot Eichel

Tijd voor een nieuwe serie Morning Skates. Met aandacht voor mist in de Oberliga, Peter Vissers, een enorm contract voor Jack Eichel, voorspellingen voor het nieuwe NHL-seizoen, een eerbetoon in Las Vegas en Ottawa en nog veel meer.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Tilburg en Berlijn hebben..

nog geen overeenstemming over de datum waarop de vanwege mist gestaakte wedstrijd van afgelopen vrijdag wordt overgespeeld. Volgens Brabants Dagblad vond Berlijn 23 december geen geschikte datum, waarna Tilburg zaterdag 21 oktober voorstelde omdat Berlijn een dag later toch in Essen moet spelen. 'Het enige nadeel is dat zowel zij als wij dan drie dagen achtereen een wedstrijd moeten spelen op vrijdag, zaterdag en zondag. Maar voor één keer moet dat kunnen in een seizoen', vertelt Rene de Hondt van Trappers in de krant.

De ook wegens mist..

afgebroken ontmoeting tussen de Herner EV en Moskitos Essen van afgelopen vrijdag is inmiddels wel ingehaald. Brad Snetsinger bezorgde voor ruim 3600 toeschouwers Herne de 6-5 winst na overtime.

Nijmegen Devils kan niet langer...

rekenen op de diensten van aanvaller Peter Vissers. De 26-jarige speler uit de eigen jeugdopleiding zou nog een jaar blijven spelen in de Beneliga, maar heeft er nu voor gekozen alsnog te stoppen. Vissers speelde vijf seizoenen in het eerste team van Nijmegen. Vorig jaar had hij in de Beneliga vier goals en drie assists in achttien wedstrijden.

Coach Willem van de Kraak van Den Bosch...

toont zich ondanks de ruime nederlaag tegen Eindhoven van afgelopen weekeinde 'supertevreden' over het spel van zijn piepjonge ploeg in het openingsweekeinde van de Beneliga. 'Vergeet niet dat het voor de meeste jongens hun eerste wedstrijd op dit niveau was', vertelt hij aan Brabants Dagblad. Toch blijft hij nuchter over de verwachtingen rond het nieuwe seizoen. 'We gaan het moeilijk krijgen dit seizoen. Voor mij zijn de prestaties op dit moment niet het belangrijkste. Ik hecht veel meer waarde aan waar we qua spel over een aantal maanden staan.'

De in Amsterdam geboren..

Daniel Sprong begint het seizoen in Noord-Amerika bij de Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het farmteam van Pittsburgh in de American Hockey League. Komende zaterdag staat de eerste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma tegen de Charlotte Checkers. 

Zijn Penguins...

gaan het seizoen wel in als de belangrijkste favoriet zo blijkt uit een peiling van NHL.com onder tien auteurs waarbij iedere medewerker zijn eigen Super 16 samenstelde. De Tampa Bay Lightning en de Columbus Blue Jackets zijn de nummers twee en drie op de lijst. Klik hier voor het complete overzicht >>>

Ook de mannen van Sportsnet in Canada hebben hun voorspellingen voor het nieuwe seizoen op een rijtje gezet. Tampa, Edmonton, Pittsburgh, Dallas, Washington, Minnesota, Columbus, Nashville en Anaheim worden allemaal genoemd als winnaar van de Stanley Cup. Bekijk hier alle voorspellingen >>>

De Vegas Golden Knights...

doneren samen met de Foley Family Charitable Trust en de NHL gezamenlijk 300.000 dollar voor hulp aan de slachtoffers van de vreselijke schietpartij in Las Vegas van afgelopen zondag. Tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen vindt er ook een ceremonie plaats om de slachtoffers te herdenken onder de noemer Vegas United. 

'Family man, friend, coach and mentor'

staat er te lezen op de helmsticker die de Ottawa Senators die jaar dragen ter ere van de op 12 augustus aan de gevolgen van darmkanker overleden voormalige general manager en coach Bryan Murray. Murray was van 2004 tot en met 2017 in verschillende rollen betrokken bij de club. 

De 20-jarige Jack Eichel..

ondertekende deze week een contract voor acht jaar bij de Buffalo Sabres. De aanvaller gaat beginnen aan het laatste jaar van zijn rookie contract en tekent nu voor tachtig miljoen dollar voor acht jaar bij. Daarmee is hij, samen met Anze Kopitar, nu de vijfde bestbetaalde speler in de NHL met gemiddeld 10 miljoen dollar per seizoen. Alleen Connor McDavid, Carey Price, Jonathan Toews en Patrick Kane verdienen meer. Eichel was vorig seizoen goed voor 24 goals en 33 assists in 61 wedstrijden.

Het seizoen in de NHL...

begint vandaag met vier wedstrijden. De Maple Leafs en de Winnipeg Jets spelen tegen elkaar, de St. Louis Blues en de Pittsburgh Penguins, de Calgary Flames en de Edmonton Oilers en de Philadelphia Flyers en de San Jose Sharks. In de Morning Skate bijna dagelijks aandacht voor de hoogtepunten uit de NHL.

Als opwarmertje...

voor de start van het seizoen, hier vast de tien mooiste acties uit de pre-season. Tot morgen.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum