Tilburg Trappers Beneliga 2018 Brad van Ierland doelpunt

29 september 201809:04

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Monsterscore, stervende zwanen en een knieblessure

In de Morning Skate op deze zaterdagochtend aandacht voor de wedstrijden van gisteren, met een monsterscore in Nijmegen en vallende zwanen in Essen. Verder kijken we naar Mike Dalhuisen, Steve Mason en Daniel Sprong.

Het eerste doelpunt..

in de bekercompetitie dit seizoen werd gisteravond in Nijmegen gescoord na 54 seconden. Levi Houkes was de maker van deze treffer in het duel tegen het Beneliga-team van Tilburg Trappers. Het was het eerste doelpunt in een lange reeks tijdens de avond. Ahoud Devils Nijmegen won de wedstrijd met 17-1. Klik hier voor het korte wedstrijdverslag >>>

De nieuwe imports van Nijmegen..

lieten zich tijdens de wedstrijd behoorlijk gelden. RJ Reed had vier goals en drie assists, Eden Branden had een goal en drie assists. Levi Houkes had drie goals en drie assist, terwijl Jeffrey Melissant in zijn eerste officiële wedstrijd voor Nijmegen twee goals en twee assists oppikte. Fotograaf Paul Nicolaassen (www.ijhockeyfoto.nl) maakte zoals gebruikelijk een mooie serie foto's.

Tilburg Trappers haalde...

in de Oberliga de derde overwinning op rij. Essen werd met 1-2 verslagen. Daarmee is Tilburg alweer koploper in de competitie, met één punt voor op Hannover Scorpions en Rostock Piranhas. Hannover Indians volgt op twee punten. De tegenstander van komende zondag, Herner EV, knokte in de laatste tien minuten van het duel in eigen huis tegen Icefighters Leipzig terug uit een 1-2 achterstand. Via goals van Michel Ackers en Thomas Zuravlev trok de ploeg van Danny Albrecht toch nog de winst naar zich toe.

Bij Trappers raakt...

de ziekenboeg steeds voller. Naast het trio Mickey Bastings, Brock Montgomery en Nick de Ruijter moesten ook Kevin Bruijsten en Tijn Jacobs het duel in Essen aan zich voorbij laten gaan. Coach Bo Subr was na afloop niet te spreken over de tegenstander en de referee. 'We speelden de helft van de tijd met een man minder", verzuchtte coach Bo Subr na afloop. De spelers van Essen gingen om het minste of geringste naar het ijs en de scheidsrechter trapte er geregeld in. Dan moesten we weer penalty killen, maar gelukkig ging ons dat goed af', zo wordt de Tilburgse succescoach geciteerd in Brabants Dagblad.

Vanavond in de bekercompetie...

liefst drie wedstrijden. Nijmegen mag direct weer aan de bak. Vanavond staat de kraker tegen Cairox Hijs Hokij Den Haag op het programma. Face-off om 20.30 uur. De eerste twee wedstrijden van de dag zijn dan al (zo goed als) afgelopen. Vanmiddag om kwart voor vijf mag het Beneliga-team van Trappers ook alweer het ijs op. Microz Eaters uit Geleen is vanaf 16.45 uur de tegenstander. Om 18.00 uur begint in de Jaap Edenhal de wedstrijd tussen Amsterdam Tigers en Zoetermeer Panters. In de Game Day van vrijdag meer informatie over deze wedstrijden.

In België gaat de bekercompetitie verder..

met drie duels. Koploper Mechelen tegen hekkensluiter Turnhout (19.45 uur), Leuven tegen Luik (20.00 uur) en Antwerpen tegen Herentals (20.30 uur). Herentals en Luik wonnen vorige week hun beide eerste wedstrijden, terwijl Antwerpen twee nederlagen om de oren kreeg.

Daniel Sprong...

ontbrak in de oefenwedstrijd van de Pittsburgh Penguins vannacht tegen de Columbus Blue Jackets. De Penguins verloren dit duel met 7-6. Artemi Panarin had twee goals en twee assists. Sprong kampt met een 'lower body injury', naar het schijnt een kniekwetsuur en is dag-tot-dag. Hij liep de blessure op in de derde periode van de vorige oefenwedstrijd.

De geboren Amsterdammer...

gaat waarschijnlijk wel het team halen dit seizoen, wat een mooie prestatie is. Maar toch is het trainingskamp niet helemaal gegaan zoals gehoopt. General manager Jim Rutherford van de Penguins vertelde aan abonneesite The Athletic dat 'het team meer van hem had verwacht'. Hoewel hij meer ijstijd kreeg in vijf tegen vijf dan enige andere aanvaller bij de Penguins in de preseason tot vannacht, deed hij er relatief weinig mee. De Pensburgh-website schrijft in dit artikel meer over het statistische voorseizoen van Sprong >>>

Mike Dalhuisen had..

een assists gisteren voor Bad Nauheim, dat desondanks met 2-3 verloor van de Lausitzer Füchse. Die ploeg is door deze overwinning de lijstaanvoerder in de DEL2. Bad Nauheim staat met vier punten op de elfde plaats. Zondag wacht de uitwedstrijd in Bad Tölz en komende dinsdag een thuiswedstrijd tegen Kaufbeuren.

Rapperswil-Jona...

wacht in de hoogste Zwitserse liga nog op de eerste punten. De eerste vier wedstrijden gingen verloren. Halverwege de de week werd uit al met 2-0 verloren van Davos, terwijl gisteravond Bern met 1-5 te sterk was. De Nederlandse international Steve Mason speelde in alle vier de wedstrijden en pikte tot nu toe dit seizoen één assist op. Hij had ook vijf schoten op doel en is één van de weinige spelers die geen negatieve +/- heeft.

Delen