Morning Skate Auston Matthews vs Chicago

10 oktober 201708:31

Morning Skate: Netto wedstrijden, de schoonzus en weer een hattrick

In de Morning Skate vanmorgen onder meer aandacht voor Diederick Hagemeijer, Mike Dalhuisen, Frank Gentges, de schoonzus van Alexander Ovechkin, de seizoenstart van de Dordrecht Lions, Nico Hischier en Nikolaj Ehlers.

Tilburg Trappers nam..

zondag afscheid van captain Diederick Hagemeijer die na afgelopen seizoen zijn schaatsen aan de wilgen hing. Hij ontving onder meer de zilveren clubspeld. Voorzitter Ron van Gestel rekende hem volgens Brabants Dagblad voor dat hij netto 428 wedstrijden had gespeeld voor Trappers. Hij speelde in totaal 448 wedstrijden voor Trappers, maar liep ook tegen 1226 strafminuten op. IJshockey Nederland liet mensen uit de omgeving van Hagemeijer eerder al aan het woord over de voormalige aanvoerder van Tilburg en de nationale ploeg.

Hagemeijer in Oranje: een terugblik >>>

Deel II: Hagemeijer in Oranje >>>

Enkele weken geleden...

lieten we hier al de foto's zien die werden gemaakt voor de promotiecampagne voor ijshockey van Heerenveen. Inmiddels is de poster zelf af.

Over jeugdijshockey gesproken...

de Nederlandse ijshockeybond organiseert een landelijke U10-trainingsdag op 4 november. Alle clubs hebben hierover inmiddels een schrijven ontvangen. De dag wordt gehouden op de ijsbaan in Tilburg en er is ruime voor maximaal tachtig spelers en acht keepers. Meer informatie over de dag en het inschrijfformulier zijn hier te vinden >>>

Dordrecht Lions presenteert zich..

komende zaterdag aan het publiek. De club heeft Don Galjaard aangetrokken als nieuwe coach, met als doelstelling het kampioenschap in de Eerste Divisie. Het team kan weer beschikken over spelrs als Philipe Boutrs Girgis, Dion van het Hof en Jasper Busink, terwijl de 18-jarige Martijn Broerse terug is uit Canada. Verder zijn Indy Bontan, Nigel Zwiers en vrouwen-international Zoë Barbier aan het team toegevoegd. De wedstrijd begint om 20.00 uur, de toegang is gratis en de tegenstander is het eerste divisieteam van Heerenveen. Dordrecht moet overigens wel op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. ProClass stopt na drie jaar. Inmiddels lopen er gesprekken met nieuwe potentiële sponsoren.

De Harzer Falken..

tegenstander van Tilburg in de Oberliga, hebben een nieuwe import aangetrokken. Het gaat daarbij om de 32-jarige Canadees Trevor Hendrikx, een voormalige teamgenoot van Jamie Schaafsma bij de Allan Americans en de afgelopen jaren actief op het hoogste niveau in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Ook een speler waar Nederlandse clubs ooit naar keken vanwege zijn Nederlandse achternaam.

Essen wacht nog altijd op de eerste overwinning...

van het seizoen. Tegen Rostock werd werd afgelopen zondag met 4-2 verloren. Toch toonde coach Frank Gentges zich niet ontevreden. 'Het team heeft gesloten, goed en gedisciplineerd gewerkt, maar we hebben uit onze vele kansen weer geen goals gescoord. De afwezigheid van onze topspelers Andrej Bires, Julian Lautenschlager, Niklas Hildebrand en Denis Fominych en de afwezigheid van Dani Bindels die in de DNL moest spelen was voor ons natuurlijk niet te compenseren. Met twee goede lijnen kun je in deze liga niet functionren. Het blijft afwachten wanneer onze geblesseeerden en zieken weer inzetbaar zijn.' Dani Bindels is overigens een 18-jarige speler uit Geleen, die de jeugdopleiding in Keulen heeft doorlopen en speelt op een Duitse licentie om het makkelijker te maken carrière te maken in Duitsland.

Mike Dalhuisen is inmiddels..

alweer tien wedstrijden onderweg met Torpedo Ust-Kamenogorsk, dat uitkomt op het tweede niveau in Rusland. Hij is ée'n van de buitenlanders in het team, samen met de Canadezen Brenden Miller en Corey Trivino en de Amerikaan Tanner Sorenson. In de competitie met liefst 27 ploegen staat het team van Dalhuisen op dit moment op de twintigste plaats met dertien punten. De 28-jarige Dalhuisen heeft twee assists en vijftien strafminuten in de tien ontmoetingen van zijn club, die vorig jaar ver kwam in de play-offs.

Daniel Sprong heeft...

inmiddels zijn eerste wedstrijd van het seizoen achter de rug voor de Wilkes-Barre/Scranton Penguins en kwam direct tot scoren tegen de Charlotte Checkers. Zijn team verloor de wedstrijd echter met 5-2. Hier staat een wedstrijdverslag

De Toronto Maple Leafs..

wonnen vannacht ook hun derde wedstrijd van het seizoen, in overtime met 3-4 tegen Chicago, en hebben inmiddels al negentien keer gescoord. Daarmee is dit de productiefste start van het seizoen voor het team sinds het seizoen 1917-18 toen de ploeg nog onder de naam Toronto Arenas speelde. Auston Matthews scoorde in overtime het winnende doelpunt.

Het was ook een mooie dag...

voor het Zwitserse toptalent Nico Hischier, die zijn eerste punt in de NHL wist tes coren met een mooie pass op zijn teamgenoot Brian Gibbons voor de 2-0 voorsprong voor de Devils tegen de Buffalo Sabres. De Devils wonnen het duel uiteindelijk met 6-2.

Alexander Ovechkin...

gaf een goede reden voor zijn fantastische start van het seizoen met zeven goals in zijn eerste twee wedstrijden...zijn schoonzus. 'De zus van mijn vrouw is hier en iedere keer als zij in de stad is, scoor ik een hattrick. Twee hattricks op rij, maar maandag gaat ze naar huis, dus iemand zal haar moeten overhalen te blijven', zei hij zondag tegen NHL-com. Ovechkin en de Capitals verloren vannacht met 3-4 in overtime van de Lightning en de Russische ster kwam niet tot scoren.

Het was ook een...

historische dag voor de Calgary Flames. Na 29 nederlagen op rij in het Honda Center in Anaheim op rij werd vannacht met 2-0 gewonnen. Sean Monahan en Mikael Backlund scoorden en goalie Mike Smith maakte 43 saves. In de andere wedstrijden won Colorado met 4-0 van Boston enwas St. Louis met 3-2 de baas over de New York Islanders. Die wedstrijd werd beslist in een shootout.

Hoewel Ovechkin..

dus geen nieuwe hattrick op zijn naam bracht, was er wel een. Voor Nikolaj Ehlers van de Winnipeg Jets, die zijn team hielp aan een 5-2 zege op de Edmonton Oilers. In het jonge NHL-seizoen zijn inmiddels al zes hattricks gescoord.

Delen