Eaters Beneliga Krzak puck 2016 2017

29 augustus 201708:40

Morning Skate: nieuw seizoen, nieuwe kansen

Het seizoen komt steeds dichterbij. Tijd voor de terugkeer van de Morning Skate, de (vrijwel) dagelijkse rubriek met al het ijshockeynieuws uit binnen- en buitenland. In deze editie aandacht voor Eaters, Kemphanen, Chiefs en Sprong.

We want Moors

Dean Moors keert terug op het oude nest. De 23-jarige aanvaller moest vanwege zijn opleiding het ijshockey laten rusten, maar keert na twee seizoenen terug bij de selectie van Geleen. Moors komt uit de eigen opleiding van Eaters en speelde eerder al 62 wedstrijden in de Nederlandse competitie, waarin hij drie goals en een assist voor zijn rekening nam.

Bij Eaters ook de nodige...

verlengingen. Zo keert de 39-jarige in Polen geboren Slawomir Krzak terug bij Geleen. De ervaren forward geldt komend seizoen niet meer als importspeler en zal als aanvaller worden ingezet. Afgelopen seizoen werd hij noodgedwongen voornamelijk als verdediger opgesteld. In achttien wedstrijden in de Beneliga was hij vorig jaar goed voor vijf goals en acht assists.

Ook Joonas Huovinen...

keert terug bij Eaters. De Fin heeft echter nog geen contract gekregen, maar krijgt een nieuwe try-out. Net als Krzak speelde de van oorsprong aanvaller vorig jaar noodgedwongen in de defensie. Huovinen studeert in Maastricht, maar geldt ook volgens de nieuwe regels gewoon als import. In twaalf wedstrijden in de Beneliga ws hij vorig jaar goed voor acht goals en vijf assists.

Eaters krijgt bovendien een...

Tsjech op try-out. Het gaat daarbij om de 23-jarige Antonin DrobnĂ˝, die vorig jaar nog op het tweede niveau in Frankrijk uitkwam voor Clermont. Hij is oorspronkelijk afkomstig van Chutumov en speelde in eigen land eerder in de lagere divisies. DrobnĂ˝ is een verdediger. Hij zal de hele voorbereiding van Eaters meelopen om zo een contract voor het komende seizoen te verdienen.

De club voegt verder

de jonge Belg Jordi Laan toe aan de selectie. De twintigjarige jeugdinternational is de derde Belg in het team van Andy Tenbult en doorliep een deel van zijn jeugdopleiding in Geleen. Ook de 24-jarige Rick Janssen zal regelmatig deel gaan uitmaken van de selectie van Eaters. Tenslotte neemt de club afscheid van Bob de Pont. Hij kan het ijshockey niet langer combineren met zijn andere activiteiten.

Gisteren werd ook bekend...

dat Mike en Stef Overweg vertrekken bij Amstel Tijgers. Zij gaan allebei in Eindhoven spelen. Lees hier het bericht >>>

De eerste oefenwedstrijd voor teams in de Beneliga...

werd afgelopen weekeinde gespeeld door Leuven Chiefs. De club van coach Gil Paelinck verloor met 7-3 van de Franse derde divisionist Lions Wasquehal. Komend weekeinde de terugwedstrijd.

Komend weekeinde wordt ook de eerste...

oefenwedstrijd gespeeld door Tilburg Trappers. De ploeg van coach Bo Subr is vorige week begonnen met de ijstrainingen en heeft voor zaterdag 2 september een oefenwedstrijd tegen Moskitos Essen op het programma staan. Een dag later volgt de terugwedstrijd in Essen.

Ook het seizoen in de NHL...

nadert met rasse schreden. Voor Nederlanders wordt het interessant om te zien of Daniel Sprong een plekje in de selectie van Pittsburgh weet te veroveren. De lokale Post-Gazette schreef alvast een overzicht van zijn ontwikkeling en het werd een zeer positief verhaal. 'Whether it was positioning, defensive awareness or the use of his stick, Sprong made huge strides in his all-around game.' Lees het hele artikel >>>

Tips voor deze rubriek...

zijn natuurlijk van harte welkom. redactie@ijshockeynederland.nl

Delen